Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co to bedzie co to bedziee

jest tu jeszcze kto? jak anulowac zakup na ALLEGRO? prosze pomozcie

Polecane posty

pierwszy raz cos takiego mi sie zdarzylo, zamowilam cos wczoraj, ale jednak nie bede mogla tego teraz kupic, pojawil sie inny wydatek... sprzedajacym jest firma, kupilam przez Kup Teraz jak to zalatwic zeby sie zbytnio nie wkurzyli? jak to sie odbywa? pomozcie prosze

Gość Nie śpię jeszcze
Klikając kup teraz zawierasz wiążącą umowę ze sprzedającym, nie można tego anulować. Czy to zakup na dużą kwotę? Napisz do sprzedawcy, wyjaśnij sytuację. W najlepszym przypadku zgłosi się do Allegro o zwrot prowizji, w najgorszym raczej dostaniesz tylko negatywa.

Gość LilaStars
po prostu nie rób przelewu za tą rzecz i wtedy sami anulują ci ten zakup bo nie wyślą jeśli nie zapłacisz ale chyba w tym przypadku mogą walnąć ci porządnego negatywa . ew. możesz zadzwonić przeprosić (to bardziej ludzka forma anulowania zakupu)

o, dziekuje bardzo chce to jakos w miare kulturalnie zalatwic myslicie, ze wystarczy, ze napisze krotkiego maila ze po prosze o anulowanie zakupu...? przeprosze za klopt i bedzie ok? oni sami wtedy wystepuja do allegor o zwrot prowizji tak?

Gość Nie śpię jeszcze
A ja właśnie sprzedałam coś dwa tygodnie temu i czekam, czekam, a pani się nie odzywa. Nie zrobiła zakupu na jakąś znaczącą kwotę, więc nie jestem zła, ale jak się obudzi po miesiącu, to będę wściekła ;) zamiast odpisać i wyjaśnić mi sytuację, to unika odpowiedzi pomimo tego, że loguje się codziennie, ba - wystawia coś na swoich aukcjach...

Gość LilaStars
przeprosiny wyjaśnienia zupełnie wystarczą :) nie wyjdziesz na świnie a z prowizją to nie wiem jak to jest

Gość sukastart.pl
napisz do nich, badz zadzwon jako kupujacy w aukcji typu 'kup teraz' przysluguje ci mozliwosc zwrotu nienaruszonego towaru bez podania zadnej przyczyny, takze w przypadku gdyby nie zgodzili sie na anulowanie zamowienia zawsze mozesz zwrocic towar i zadac zwrotu pieniedzy! jesli zgodza sie anulowac, zapewne sami zalatwia z allegro zwrot prowizji... ps: jesli towar byl jakos reklamowany [wyroznienie, pogrubienie] w allegro, moze uprzejmie i fair w stosunku do sprzedawcy byloby zaproponowanie zwrotu kwoty?:) bo zdaje sie ze allegro zwraca tylko prowizje od sprzedazy, ale moge sie mylic...

wlasciwie to byly dwie aukcje u jednego sprzedawcy - w sumie na 70zl czyli anulowac i tak anuluja - wszak pieniedzy nie wysle, prowizje wezma od allegro?

Gość sukastart.pl
Nie śpię jeszcze> a nie dostalas nr tel od kupujacego? moze zadzwon i wypytaj dlaczego pieniadze jeszcze nie wplynely na twoje konto...

Gość Nie śpię jeszcze
Numer mam, ale wysłałam dwa maile - jeden od siebie, drugi przypomnienie z Allegro i cisza. Tak jak pisałam, nie wzbogacę się na tym, ale wkurzające jest to, że unika odpowiedzi.

to byly dwa przedmioty z listy promowanych przedmiotow... kurcze, nie moge im nic zaplacic, moge sie nie zgodzic na pokrycie jakichkolwiek kosztow ?

Gość Nie śpię jeszcze
Możesz podać link do aukcji albo nazwę sprzedającego? Zabaczymy z jakim typem sprzedawcy masz do czynienia:)

wydaje sie to byc porzadna, spora firma - mam nadzieje, ze zalatwiaja takie rzeczy bez zadnych "wrzaskow" dzieki za pomoc, zmykam dobranoc:)

Gość sukastart.pl
oczywiscie ze mozesz... a wrecz nikt nie moze kazac ci pokrywac zadnych kosztow... to byla jedynie moja sugestia by dac cos od siebie... bo wiadomo, sprzedajacy ponosi to ryzyko zawodowe... a ty w tym momencie unikasz wszelkiej odpowiedzialnosci, wiec wydaje sie to niesprawiedliwe:P ale to tylko tyle... niech zwroca sie do allegro o zwrot prowizji i z twojej strony tyle - najwyzej dostaniesz ostrzezenie od allegro:) ja ostatnio tydzien czekalem az kobitka napisze mi jaki rozmiar majteczek wybiera [mimo ze zaplacila, zapomniala podac rozmiarow, a na maile nie odpowiadala] po tym czasie wyslalem sms'a i od razu dostalem odpowiedz;)

Gość Nie śpię jeszcze
Hehe, ja też sprzedałam majtki tej pani, która mi nie odpisuje :)

Gość ja też :)
ja też właśnie kupowałam i u dwóch sprzedającyh naklikałam za dużo razy. za interesujaca mnie ilosc towaru zaplacilam, reszte w mailu poprosiłam anulować. to też firmy wiec liczę na zrozumienie. ;)

Gość true______
opócz prowizji (jak przedmiot zostanie sprzedany) sprzedający ponosi również koszty wystawienia najlepszym sposobem byłoby napisanie maila i zaproponowanie zwrotu kosztów wystawienia (bo prowizję zwróci allegro) moim zdaniem to nie fair tak całkiem się wypiąć bez konsekwencji wyobraź sobie,że firma sprzedaje mnóstwo przedmiotów,codziennie trafi się 10 klientów,którzy się rozmyślą i co? płaci firma...chciałabyś dopłacać do cudzych problemów?

Gość jatez:)
proszę Cię, po pierwsze zobaczymy co napiszą, po drugie allegro powinno być przejrzyste, a nie jestem nowym użytkownikiem, klikam kup teraz i mam opcję powrót która niczego tak naprawdę nie oznacza.

Gość true______
nie wiem,jak dziala allegro,ale jak cos kupuję,to trzeba dwa razy kliknąć,raz kupic-drugi potwierdzić (nie próbowałam "powrócić",bo nie miałam takiej potrzeby) wiem,że zdarzają się różne sytuacje,wiem też,że zdarzają sie nieodpowiedzialni ludzie raz,drugi przymkniesz oko,a za setnym takim przypadkiem to szlag człowieka trafia,ze poswiecił czas i pieniądze,a ktoś kupił i nie poczuwa się do niczego.. nie chodzi mi teraz konkretnie o Ciebie "jateż",tak ogólnie rozważam sprzedający też potrafią być nierzetelni

Gość jatez:)
niestety na swojej skorze sie przekonalam ze tylko klikniecie (jednorazowe) "kup teraz" - bez wybrania formy przesylki i bez wplaty - to juz zakup :/ nie wiedzialam o tym, klikalam kilka razy powrot bo nie moglam sie zdecydowac. mam nadzieje ze nawet jesli obciaza mnie prowizja to beda to jakies grosze. przedmioty, ktore chcialam kupic to koszt (za jedna sztuke) okolo 5 zl

Gość true____
opcję wysyłki wybiera się po zakupie,dopłacasz do kwoty towaru tyle ile kosztuje wybrana przez Ciebie wysyłka (to nie zapłata oznacza,że kupiłaś,wystarczy kliknięcie,to jest w regulaminie,który znasz,bo musiałaś odfajkować,że się z nim zapoznałaś,jak się rejestrowałaś ;-) ) prowizją Ciebie nie obciążą,bo to tak jakby "koszt ruchomy"-zależny od tego ile sprzeda i czy w ogóle sprzeda ,natomiast koszt wystawienia jest stały,bez różnicy czy ktoś kupi czy nie-trzeba zapłacić za miejce (jak na targu) i za koszt wystawienia też raczej nie ścigają może allegro wysłać Ci ostrzeżenie,możesz dostać negatywa,możesz zostać wpisana na czarną listę i już nie bedziesz mogła kupić u danego sprzedawcy po każdej stronie są ludzie i taborety