Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfznna

jak wybrac dobre miejsce w pociagu?

Polecane posty

Gość gfznna

wybieram sie sama pociagiem w daleka podroz, bardzo rzadko podrozowalam pcoiagi i zastanawiam sie ktore miejsce ejst najlepsze :) jade sama, troche wartosciowych rzeczy zabieram jak laptop itp no i nie wiem czy lepiej przedial w srodku wagonu czy przy drzwiach (blisko do kibelka)? konduktorzy siedza w kazdym wagonie czy w co ktoryms (byloby bezpieczniej blisko nich)

Kierownik pociagu z tego co wiem przebywa z przodu skladu , moim zdaniem powinnas usiasc w przedzialem z kims kto wyglada na normalnych ludzi , a nie z jakimis lebkami , acha i napewno uwazaj na sprzet , torebke i w ogole wartosciowe rzeczy , bo to ze w pkp grasuja zlodzieje wiadomo nie od dzis.Zycze milej i bezpiecznej podrozy :)

Gość gfznna
nie bede raczej sie dosiadac do kogos bo to pociag podstawiany wiec bedzie pusty :P pociag ma duzo wagonow wiec chyba nie tylko na poczatku sa konduktorzy :)

Tzn wiesz oni sobie chodza po pociagu , od poczatku do konca i zuruck ;) Ewentualnie mamy na zbyciu bolidwiejskiej on Cie pociagnie tam gdzie chcesz ;) 🖐️ dobranoc

Gość yuygft
albo bedzies stac :-), ile kroc ja jezdze pociagnami to zawsze taki tłok że stoje 4 gidz w holu wraz ze sciskiem ludzi bo nie ma gdzie usiąsć to jest makabra, a jezdze czesto bo co dwa tyg i tak zawsze jest, wiec z tymi bagarzami bedziesz miala pieko jak przyjdzie ci stac na korytarzu w przejsciu

Gość gfznna
pisalam juz ze pociag jets podstawiany na stacji z ktorej odjezdzam wiec nie sadze ze nie ebdzie miejsc siedzacych...

Gość yuygft
nigdzie nie wyczytałam akurat zebys wczesniej napisala ze pociąg jest na podstawianej stancji, nie napisalas tego :-)

Gość yuygft
a juz widze, a mozna wiedziec z ktorego miasta (jakiegos wiekszego??) jedziesz????

Gość yuygft
moze kraków -kołobrzeg? tak sobie zgaduje

Drużyna konduktorska jest zawsze w pierwszym przedziale, pierwszego wagonu drugiej klasy patrząc od czoła pociągu. Ja zawsze wybieram przedział ostatni, przy kibelku w tym wagonie co są konduktorzy. Do kibelka blisko i konduktorzy co rusz koło przedziału przechodzą.