Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamama spozniona

Jak dlugo po terminie wywołują poród

Polecane posty

Gość mamama spozniona

Jestem 5 dzien po terminie, nic mnie nie boli, brzuch specjalnie nie obnizyl się, w srode ide do lekarza już po macierzynskie i niewiem co dalej? jechac do szpitala udawac, ze mmnie cos boli? czekac w domu? Doktor juz mi zaznaczyl ze w srode wypisuje mi macierzynskie, bo jestem juz sporo po terminie, niewiem co zrobic poradźcie

Gość mamama spozniona
zastanawiam sie poprostu czy w srode lub w czwartek nie zglosic sie do szpitala i powiedziec ,ze mam nieregularne skurcze i jestem po terminie, wtedy moze zajmą się mną ,jestem juz taka zmeczona w pasie mam juz chyba ze 2 metry;)

Gość mamama spozniona
To ja już niewiem, po prostu jestem zmeczona:( to moje pierwsze dziecko i strasznie sie juz denerwuje

Gość mamama spozniona
chodzę do NFZ-owskiego lekarza i niewiele sie mna interesowal ,teraz w srode ide do ogolnego lekarza po zwolnienie moze on mnie pokieruje

Droga autorko wiem,że się boisz ale zgłoszenie się do szpitala i symulacja nic nie dadzą .podłączą cię do KTG i zobaczą brak skurczów i odeślą do domku . 5 dni po terminie to żadne spóźnienie sama wiesz, że termin porodu liczymy nie od poczęcia a od daty ostatniej miesiączki a to jakieś dwa tygodnie.mam za sobą dwa porody (planowane) i oba dwa tygodnie po terminie teraz jestem w ciąży mój lekarz liczył termin i mówi "termin na 1 październik ale urodzisz w połowie). Więc nie stresuj się proszę, ja pracowałam do ostatniej chwili wtedy czas szybciej leci nie ma czasu na nerwy a poród na prawdę sam przyjdzie :) i też miałam w obwodzie ze 2m te ostatnie dni zatrzymuję się woda i wygląda się coraz gorzej