Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 sylka14

Czy to az taki problem zajsc w ciaze grubo po 30?

Polecane posty

Go艣膰 sylka14

Dziewczyny juz nerwy mnie zrzeraja, nadzieja wisi na cienkim sznureczku,pocieszcie.:) Uda sie i mi w wieku 36 lat zajsc w ciaze. Staram sie od roku, od niedawna dowiedzialam sie,ze mam niedoczynnosc tarczycy co mnie dobilo, reszta hormonow tez w oplakanym stanie nie pozostalo nic innego jak wyc馃槶 lub pogodzic sie z kleska.....:(

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 oktawianagoha
Nigdy nie mozna sie poddawa膰.......Wyreguluj hormony chodz膮c do lekarza.Nie mozesz teraz skresli膰 swoich marze艅.G艂owa do g贸ry:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to tak jest niestety
czekasz do 36 lat a tu nici, dzieci rodzi sie do 30 potem to dupa.hehe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oktawianagoha
C贸z to za regu艂a.........Nie zgadzam si臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sylka14
Po pierwsze hehehe to nie wiem co tu jest smiesznego latwo to z czyjegos nieszczescia nabijac sie... Oktawia dziekuje za odpowiedz Wiem, ze tarczyce w kilka miesiecy wyreguluje, ale z moim Fsh 14,5 to lekarka mowi,ze malo mozna zrobic...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oktawianagoha
Ale nie stwierdzi艂a tez ,ze nic nie da sie zrobi膰.Wi臋c nie zamartwiaj sie na zapas:)Nadzieja umiera ostatnia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jak si臋 nie uda to zaadoptujes
te偶 mi wielki problem je艣li masz instynkt macierzy艅ski i kochasz dzieci to nie powinno Ci robi膰 r贸偶nicy czy sama urodzisz czy zaopiekujesz si臋 jakim艣 bezdomnym.... no chyba 偶e wierzysz tylko we w艂asne geny, no to wsp贸艂czuj臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oktawianagoha
Co za tandetna odpowied藕........Jeste艣 cz艂owiekiem bez jakichkolwiek mo偶liwo艣ci walki o w艂asne szcz臋艣cie....Najlepiej od razu wykluczy膰 marzenia.....呕al czyta膰:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sylka14
Zaadoptuj piszecie o tym jakby to bylo aukcja idz i sobie kup, pewnie zaden problem od tak. Nie mam nic przeciwko adopcji i nie jestem egoistka dlatego mam PROBLEM bo nie jest to tak proste jak wielu z Was mysli. Kocham dzieci i niestety zadaje sobie pytanie czy bylabym w stanie pokochac bezdomne dziecko tak jak swoje a nie bezmyslnie zaadoptowac bo to jest moralne i dobre wyjscie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sabcia74
Ja mam 36 i tez staram si臋 o drugie dziecko :) mam nadziej臋 偶e si臋 uda :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sabcia74
Podobno trwa to d艂u偶ej ni偶 kobietom maj膮cym 20 lat ale si臋 udaje, a m艂ode dziwczyny tez maj膮 problemy wi臋c nie ma 偶adnej regu艂y !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sylka14
super kokoszka tyle sie naczytalam o prawdziwych "cudach" ,ze kobiety stracily nadzieje a tu ciaza. To dodaje wiary, ale czasami nie wystarcza i tak dzisiaj zaczynam 2dc.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sabcia74
Ja mam 28 dc i w艂asnie czekam na @ a my艣la艂am 偶e ju偶 jej nie bedzie, no ale chyba jednak bedzie. To m贸j drugi cykl i pewnie stracony ale nie poddaj臋 si臋 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 olesska
Nie poddawaj si臋 :) ja te偶 mam 35 lat i c贸re 12 letni膮. Od paru lat chcemy drugie dziecko ale na zasadzie trafi si臋 bez wyliczania dni itd. Jak liczy艂am to nic nie wychodzi艂o jak da艂am spok贸j to zasz艂am w ci膮ze cho膰 niestety poroni艂am 2 lata temu. Znowu podeszli艣my do tematu chybi艂 trafi艂 jak b臋dzie ci膮za to super. Ostatnio schud艂am 15 kilo miesi膮czki si臋 wyregulowa艂y i od stycznia miesi膮czki nie mam jestem w ci膮偶y :) Uda sie Tobie te偶 ja ju偶 my艣la艂am 偶e to taki wiek starczy i jest trudniej ale nie prawda po prostu musi przyj艣c ten moment :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sabcia74
Gratuluj臋 Olesska :) super 偶e Ci si臋 uda艂o :) Ja to licz臋 bo jestemj po zabiegu i chcia艂abym 偶eby nie poszed艂 na marne ( usuniete zrosty i udro偶niony jajow贸d ) wi臋膰 zakle偶y mi na czasie no ale zobaczymy. Mo偶e co艣 si臋 uda

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sylka14
Sabciu wydaje mi sie ze spotkalysmy sie juz na ktoryms z tematow na tym forum ja jestem Aniolek tyko nie moge dostac sie do mojego nicku i tak stalam sie sylka pomarancza. Czekasz na @ dopuki nie ma to jest nadzieja. A co do ciazy to jest wiele kobiet ktore staraja sie o 2 lub 3 malenstwo w tym wieku a ja czuje sie jak czarna owca. Chociaz ilosc nie ma znaczenia jak sie ma problemy i chce sie miec malenstwo to czy 1 czy 2 tak samo boli.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja mia艂am 36
jak zasz艂am w piersz膮 ci膮偶臋, teraz mam 38 i drugie 6miesi臋czne dziecko, a b臋dzie jeszcze jedno-postaramy si臋 od lipca. DASZ RAD臉! POWODZENIA!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sylka14
olesska gratuluje!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to tak jest niestety
babcie z Was nie mamy wstyd, wstyd biedne dzieci!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nie wiem jak to jest z ci膮偶膮
po 35 roku 偶ycia, ale na uspokojenie my艣li powiem Ci, 偶e wielu kobietom przed trzydziestk膮 zdarzaj膮 si臋 rozmaite problemy... To, 偶e masz niedoczynno艣膰 i inne hormony rozregulowane to po prostu tak si臋 z艂o偶y艂o, nie sta艂o si臋 tak z powodu wieku. Ja mam 28 lat. Jestem mam膮 3 letniego synka, a teraz mam problem 偶eby zaj艣膰 w drug膮 ci膮偶臋. Te偶 mi si臋 przytrafi艂a, jak si臋 okaza艂o niedoczynno艣膰, a przy tym inne hormony te偶 szalej膮... FSH te偶 pozostawia艂o wiele do 偶yczenia. Bardzo si臋 zdziwi艂am, kiedy po wyregulowaniu TSH, FSH te偶 spad艂o... Te rzeczy w du偶ym stopniu s膮 powi膮zane. Na razie si臋 nie martw. Wbrew pozorom b臋dzie gorzej, je艣li wyregulujesz wszystkie horony, a FSH nie spadnie, ale na razie, puki jest ba艂agan z r贸znymi hormonami to nie stresuj si臋, 偶e to obni偶ona rezerwa, bo wcale niekoniecznie. Pozdrawiam i trzymam kciuki. Powiem Ci , mo偶e butnie, 偶e marz臋 jeszcze o dwojgu dzieciach, tak偶eby razem by艂a tr贸jeczka i bardzo wierz臋, 偶e si臋 uda:):):) U Ciebie te偶 b臋dzie dobrze, zobaczysz!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sabcia74
Tak Sylka :) pami臋tam, spotka艂y艣my si臋 na topiku, kt贸ry za艂ozy艂am, wpisa艂a艣 si臋 raz i p贸藕niej ucich艂o. Fajnie 偶e si臋 uda艂o spotka膰 kolejny raz.

Udost臋pnij ten post

Nie wiem jak to jest z ciaza--chyba mi z nieba spadlas:) skad wiesz, ze ja wlasnie rezerwa jajnikowa sie tak przejelam...myslalam to juz koniec jestem pusta a to moje tsh to prawdziwy borderland skacze raz 6,8,4 no i tpo mam 36 a max jest 34 . No jak jest taka mozliwosc, ze po uregulowaniu tsh spadnie i fsh byloby super:) Sabciu ty testujesz czy czekasz jeszcze z pare dni?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sabcia74
Sylka14, ja mam kole偶nk臋 kt贸ra okaza艂o si臋 偶e dwa lata temu zachorowa艂a na cukrzyc臋, badania insulina 3 razy dziennie i te sprawy. Po jakim艣 czasie stwierdzono u niej problemy z tarczyc膮, raz nadczynno艣膰, raz niedoczynno艣膰. Bra艂a leki, jezdzi艂a po lekarzach i ???? W pa藕dzierniku ub roku okaza艂o si臋 偶e jest w ci膮偶y :) teraz ma juz pompe insulinowa jest pod kontrol膮 endokrynologa i wszystko jest w porz膮dku :) wi臋c najwa偶niejsze chyba to mie膰 sta艂y kontakt z lekarzem i to dobrym lekarzem. A ja na razie chyba testu nie zrobi臋 ale brzuch mnie juz boli wiec pewnie nadchodzi @....

Udost臋pnij ten post

Mi w tym miesiacu @ strzelila figla szla szla i dojsc nie mogla, ja jestem dosyc regularna 27-28dni, a tu przez 2 dni tylko skape plamienie brunatne myslalam moze sie udalo i na 3 dzien sie rozkrecila,ufffa jakie rozczarowanie co miesiac wpedza mnie w szal. Z tego co czytam to jest wiecej szczesliwych mamusiek grubo po 30 niz tych starajacych sie bidulek takich jak ja, widac ubiegle lata byly bardziej owocne :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja mam 37lat
i jestem w 3 msc, nie tak szybko mi poszlo ale bez leczenia. Powodzenia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sabcia74
Ja mam 37 lat - gratulacje :) jak d艂ugo si臋 stara艂a艣 ???? No ja czekam na @ i jej nie widac

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja mam 37lat
no tak pewnie z 1,5 roku. Sabcia 74 a masz @ regularne?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sabcia74
No s膮 ma艂e r贸znice cykle mam od 26 - 29 dni wiec wydaje mi sie ze nie jest tak zle z tymi cyklami

Udost臋pnij ten post