Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylka14

Czy to az taki problem zajsc w ciaze grubo po 30?

Polecane posty

Gość Mamuśka 34,5
Dziewczyny cuda się zdarzają. Leczyliśmy sie z męzem prawie 4 lata, obydwoje z dużymi problemami. Po drodze depresje, łysienie, wycieńczenie organizmu mnóstwo rozczarowań nie policze kasy jaka przez ten czas wydalismy..naj bardziej jednak szkoda czasu, który straciliśmy.. do czasu jak lekarz który wówczas nas "leczył" w czasie inseminacji doprowadził mnie do zapaści- szkoda gadać, nigdy więcej do niego nie wróciliśmy. Zmieniliśmy lekarz, facet na poczatku juz powiedział, że zrobimy badania, jesli będa kiepskie i nie bedzie mógł nam pomóc to nie będzie owijał w bawełnę - nie pomoże. Cenie go nawet za te uczciwosc! Badania były nie najlepsze ale nie beznadziejne, podjelismy leczenie i efekt przyszedł po 5 m-cach. Od 3 m-cy mamy nasze Szczęscie, nasz Cudzik , naszą Córeczkę. Autorko tematu, nawet nie wiesz jak Cie rozumię. Powodzenia, wierze że Ci się uda. Ty też w to wierz, to naprawdę pomaga. Jeśli chcesz namiar lekarza, który nam pomógł mogę podać Ci na maila. Przyjmuje w Łodzi. Pozdrawiam wszystkie Staraczki!!!

Nie tylko urzywki i dieta maja wplyw na jakosc nasienia. Moze Twoj maz ma siedzacy tryb pracy, lubi gorace kapiele, nosi zbyt obcisla bielizne ktora ze tak powiem "ściska jajka", itd.? Bo czesto tego typu czynniki powoduja pogorszenie facecikow ;) Witaminy , minerały maja wpływ na poprawę jakości nasienia i mozna je stosować na własną rękę lecz oczywiście z rozsądkiem . Istnieją preparaty, które mogą poprawić np. ruchliwość czy ilość plemników czyli ogólnie ich jakość . Jedną z popularniejszych jest np. l- karnityna , która obok innych zalet poprawia ruchliwość męskich plemników . Dostępna w aptekach i sklepach zielarskich Maca jest preparatem , który zawiera sproszkowany korzeń mąki a stosowana regularnie przez mężczyzn zwiększa liczbę plemników . Bardzo dobre efekty przynosi także przyjmowanie witaminy C , co ma wpływać na ruchliwość plemników oraz ich żywotność. Warto aby przede wszystkim dieta była wzbogacona o produkty zawierające witaminę C np. owoce , soki. Preparaty typu Salfazin pomagają wzbogacić męską dietę w m.in. cynk , który odpowiada za „poprawne działanie męskich narządów płciowych . Przyjmowanie go w dużej mierze może poprawić ruchliwość (ogólną aktywność) plemników oraz zwiększyć ich liczebność . Naturalnym źródłem cynku są m.in. ryby , czerwone mięso, strączkowe rośliny. Preparaty na bazie żeń szenia wspomagają siły witalne oraz pomagają przedłużyć czas erekcji czyli tym samym podnoszą sprawność seksualną co tez nie jest bez znaczenia. Selen wartości selenu są nieocenione . Minerał ten wpływa na poprawę jakości plemników ich liczebność , ruchliwość , ogólną zdolność . Najlepszym i naturalnym źródłem selenu są orzechy brazylijskie . Należałoby je zatem wprowadzić do swojej diety i podjadać kiedy się da. Kwas foliowy - najnowsze badaia wykazaly,ze powinien on byc zalecany rowniez przyszlym ojcom gdyz jego wlasciwy poziom w organizmie jest odpowiedzialny za produkcje zdrowej spermy. Powinien byc przyjmowany razem z cynkiem przez minimum 3 miesiace przed poczeciem.

Gość kropka mala
Mama Urwisa-dziekuje za wsparcie za ustawienie mnie na wlasciwy tor,bo bardzo tego potrzebuje,sama jakos ze swoimi myslami nie daje juz rady🌼 Fajnej soboty wszystkim przyszlym mamusiom🖐️....i jak dobrze,ze jest ten topik i ze mamy swoje wsparcie tu nawzajem,bo samemu to oszalec mozna

Kochane jak tam u Was????? Kropka mala dziekuje Ci za kazde slodkie slowo ktore napisalas, staram sie nie zalamywac byc dzielna i dobrej mysli dla mnie i mojego M i tak wlasnie sobie mysle co ma byc to bedzie i od tego sie nie uciecze chociaz inni mowia ,ze jest zle trzeba myslec optymistycznie, ze bedzie napewno dobrze :) Mama urwiska jestes juz mamusia to wielkie szczescie Cie spotkalo. Ojeju ile strachu sie nabawilas dziewczyno, Bogu dzieki ,ze sie wszystko dobrze skonczylo..... Wiem, ze 4 lata sie starali a tak okolo roku sie leczyla, nie jest to pocieszajace, ale sie udalo i to sie liczy. Mama Urwiska sprobuje byc bardziej wytrwala, dzieki 🌻 Kamilla 23 ty to madre rzeczy piszesz, prawda ,ze zolnierzykow nigdy nie jest za duzo takze warto sprobowac zdrowej diety . Mamuska 34,5 ty przez prawdziwe pieklo przeszlas, ale zostalas choino wynagrodzona. Ja to rzadko jestem w PL takze musze sie leczyc na miejscu, buziaki i pozdrawiam Dziewczyny milego weekendu zycze i duzo pozytywnych mysli oraz slonka przesylam ;)

Mimo ze mam 23 lata(prawie 24 ;)) to bardzo bym chciala zostac mama i jestem zdania ze kazda kobietka ktora chce byc w ciazy powinna wiedziec co nie co na ten temat ;) Dodatkowej wiedzy nigdy za duzo ;) Oczywiscie nie wiem wszystkiego bo chyba nie ma takich ludzi. Starania o dziecko dla jednych sa jak pstrykniecie palcami, a dla innych jest to dosc dluga droga ktora musza pokonac aby dotrzec do celu wiec niektore informacje i wiedza jaka zdobeda moga pomoc aby ta droga byla latwiejsza ;)

Gość tak bywa!!!!!
Ja mam 42 lata i 2 dzieci, 2 i 3 latka , problemy tak mam, ale teraz jestem sama z 2 dzieci jest trudno, ale warto mimo wszystko. Dzieci to cud, odwagi i wytrwania w staraniach.