Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jako-taka

półroczniak

Polecane posty

Gość jako-taka

Kobietki! mój synuś kończy 6 m-cy i jest cudownym i grzecznym dzieckiem ale.......... no właśnie, czy powinien już mieć uregulowany dzień? śpi tak różnie, 30min, 1h, 3h, czasem 4x w ciągu dnia czasem 2x........w nocy budzi się do karmienia; pytanie czy jeszcze czas na regularność czy to może ja mam ustalić mu harmonogram? wydaj mi sie ze to jest bardzo chaotyczne.....a może ja jestem za bardzo poukładana? prosze o komentarze... pzdrawiam

Gość mamaaaa
moj synek konczy jutro 6 miesiecy i jest to samo, codziennie je i sypia o innych godzinach ale jakos specjalnie mi to nie przeszkadza

Gość mamaaaa
moj synek jutro konczy 6 miesiecy i mam tak samo, codziennie je i sypia o innych godzinach. Tak samo jest z nockami, raz przespi cala noc a innym razem obudzi sie na karmienie. Mysle ze na uregulowanie rytmu dnia jest jeszcze czas.

Gość mamaaaa
myslalam ze nie poszlo:)

Zalezy jak karmisz dziecko. Na butli łatwiej o jakis stały rozkład dnia bo sa wieksze przerwy miedzy karmieniami. Moja córeczka to tak róznie miała, byl okres ze wszystko bylo jak w zegarku po czym znowu bez rytmu. Zawsze jak odchodziła drzemka jedna to byl koszmar bo ona ani do spania ani do zabawy... A ze spaniem w nocy to jest tak ze jak zaczyna jej brakowac kalorii w okresie jak jest skok wzrostu to budzi sie czesciej. Np. zanim przeszlismy na mleko 2 to jadla dwa razy w nocy. Potem raz tylko. Teraz ma 10-cy i róznie, raz sie obudzi raz nie wiec chyba wreszcie zacznie przesypiac noc. Jesli karmisz jeszcze piersia to racej bedzie sie budził czesciej. Jak chcesz miec jakis rytm to pilnuj zeby dziecko mniej wiecej jadlo o tych samych porach glowne posiłki, spacer rob przez jakis czas zawsze o tej samej porze. I nie nastawiaj sie ze to bedzie jak w zegarku. U nas to wszystko "chodzi" plus minus 1godz. Ponotuj sobie przez jakis tydzien, dwa jak robi sobie drzemki - zapewne inaczej bedzie jak idziesz na spacer a inaczej jak siedzicie w domu. JAk robi sie senny a jeszcze nie pora na spanie to poswiec dziecku wiecej uwagi, pobaw sie cierpliwe - i wiem ze nie zawsze sie da :P jak chce spac to czasami żadna sila nie powstrzyma :P Nasza przy 6m-cach miała dwie drzemki i chec na trzecia zawsze o 9 z rana ale ja przetrzymywalam do 11 i po tygodniu miala juz dwie porzadne 2h drzemki. Teraz ma juz tylko jedna długą 2-3h.

Gość jako-taka
faktycznie ani zasad ani reguł.....raz tak raz inaczej....karmie piersią wiec tym bardziej......myślałam ze to tylko Mój taki rozregulowany, dziś spał od 10.20 do 13-tej!!!! super pewnie wieczorkiem sie kimnie i tym sposobem przejdziemy na 2 drzemki...i dobrze bo wracam do pracy i chciałabym by babcia miała lżej.....jak spał 4x po 30 min to wiele sie zrobić nie da....