Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ja to ja 26

kto karmił swoją pociechę NUTRAMIGENEM ?????

Polecane posty

Witam wszystkim mam pytanie kto karmił swoją pociechę NUTRAMIGENEM ??? moj maluszek pije te mleczko od miesiąca, ale zauważyłam że na klatce piersiowej, udach i rączkach pojawiły się suche plamy nie mam pojęcia od czego to może być?? wcześniej lekarka przepisała nam te mleczko bo miał takie "rumiane" plamy na polikach- czasami to znika szczególnie po kąpieli ale na następny dzień znów to samo to tego szorstka skóra na głowie która go swędzi na to lekarka nam przepisała maść pimafukort i kazała smarować cała główkę dodatkowo lejuszką" na ciemieniuche ale to wszystko niby trochę pomaga ale szybko powraca... czy ktoś zna inny sposób na pozbycie się ciemieniuchy która jest aż na czole ! ( czy to w ogóle możliwe?? ) dodam że malutki ma 3 miesiące pls o podpowiedzi

Ja dawałam nutramigen. Takie plamy też się u moich pojawiały i jeszcze wiele innych radosnych sensacji skórnych i żołądkowych. To po prostu alergia, te plamy zdiagnozowano jako atopowe zapalenie skóry. Kazano kąpać w kosmetykach aptecznych i smarować po kąpieli robionymi maściami. Po pewnym czasie to zniknęło. Dzieci są już duże, ale nadal alergia się objawia. on stop są na lekach odczulających, mają "dietę" nie restrykcyjną ale pewnych rzeczy muszą unikać, są po testach na których wyszło wszystko co możliwe, ale testy tak nieraz wychodzą no i na buzi często wyskakują im takie suche plamy. Teraz tylko na buzi, kiedyś wszędzie były. Weź maluszka do alergologa, dermatologa.

A to na główce to też nie koniecznie ciemieniucha tylko może być objaw alergii. Znajdź dobrego alergologa.

wiosennamama dzięki za odpowiedź tylko ja się zastanawiałm czy to alergia bo do tej pory karmiłam piersią i było ok raz tylko około 2 miesiąca wprowadziłam do swojej diety jajka i wyskoczyła ta komedia później znów ok i tak na przemian umówiłam się z dzidzią do dermatologa zobaczymy co powie dla mego bąbla na twarz pomagał krem z musteli - no raz jest lepiej raz gorzej a dermatolog może stwierdzic czy to na 100% alergia ?? i czy w takim wieku wyjdzie ewentualnie na co ? jak wyglądają takie testy