Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala manieczka

stopniowe zastępywanie karmień piersią posiłkami stałymi

Polecane posty

Gość mala manieczka

jak tu u was wyglądało? dziecku trzeba podobno wyłączać karmienie piersią na rzecz słoiczków/posiłków stopniowo - czy dziecko najedzone słoiczkiem/posiłkiem samo odrzuci pierś, czy samej trzeba to wycofać?

Gość takaaaa mammmaa
to zalezy od dziecka czy odrzuci piers czy nie. aa jak dlugo chcesz karmic? bo jak chcesz przestac to teraz ci bedzie najlatwiej,wlasnie jak wprowadzasz stale jedzonko. pozniej ok roku jak rzuca sie karmienie to jest o wiele trudniej dziecko odzwyczaic. u nas trwalo to miesiac.I przez ten miesiac wprowadzalam wlasnie stale pokarmy i kosztem jednego posilkurezygnowalam z karmienia piersia.Zostawilam sobie tylko nocne-poranne karmienie bo nie chcialo mi sie wstawac rano i robic butelke

Gość mala manieczka
no właśnie chcę zostawić sobie nocne karmienia, a podawać jej posiłki w dzień. za 2 tyg skończy pół roku więc chyba jest gotowa. z tym że po zjedzeni 125g słoiczka dalej z chęcią ssie pierś, więc nie wiem, czy nie będę musiała sama jej odstawić.

Gość takaaaa mammmaa
zanim jej zastapisz piers obiadkiem to troche czasu minie.najpierw nalezy stopniowo wporwadzac obiadki.jak ciagnie piers po obiadku to dobrze.niech ciagnie.Z czasem sama odrzuci jak obiadek bedzie bardziej sycacy. na razie mysle,ze jest ok. a po jakims czasie jak dalej bedzie ciagnac piers po obiadku to znaczy,ze musisz obiadki podawac bardziej tresciwe albo w wiekszych ilosciach. Moze tez dawaj wode do popicia

Gość mala manieczka
bardzo dziękuję.