Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowamama23b

Brak pokarmu po cesarskim cieciu. 4 doba

Polecane posty

Gość nowamama23b

Jestem juz 4 dobę po cesarskim cięciu i w dalszym ciągu nie mam pokarmu w piersiach. ciagle mecze piersi laktatorem trybem 7, 5 i 3 minut co 3h, ale nic to nie daje. Małą rowniez co 2 h jak zgłodnieje przystawiam do piersi, próbuje ssac ale tylko ja to denerwuje bo nic nie leci. CO prawda mam male sutki, ale wydawało sie ze jakos sobie radzi. Dokarmiam ją mlekiem Bebilon, ale wolałabym zeby to byla piers....

Gość mama29-2010
nie chce Cie denerwowac ale czy Ty sie nie nasluchalas jakis durnych matek? sprawdzalas, ze nie masz pokarmu? Nie martw sie bo na pewno pokarm sie pojawi i po cholere dajesz mleko? dzieku przez kilka pierwszych dni zycia wystarcza zapas z ktorym sie urodzilo... jak bedziesz karmic z butli to laktacja sama z siebie nie rozpocznie sie, przystawiaj dziecko jak anjczesciej do piersi i pocwicz technike przystawiania bo moze zle Lapie brodawke (musi tez lapac otoczke)

Gość mama29-2010
nie znam dokladnego mechanizmu powstawania mleka ale skoro lekarze, polozne (laktacyjne) mowia PRZYSTAWIAC to pojawi sie mleko (i tak sie dzieje) to znaczy ze trzeba przystawiac i sie nie denerwowac, pij herbatki laktacyjne, duzo wody i dasz rade- wystarczy chciec

Gość kochana nie
nie martw się ,mleko na pewno się pojawi

Gość djioajdoa
Kup sobie herbatkę lub kawkę BOCIANEK, mi ona bardzo pomogła jak miałam przestój mleczny. Można kupić na Allegro

Gość nowamama23b
pije ją i wode równiez i to w duzych ilosciach :(((((

Gość nowamama23b
i zanim dostane pokarm to mała sie odzwyczaji od piersi. a laktator rzucam w kąt, porobił mi rany na sutkach które krwawia

Gość Nikt ci nie mówił
że początki nigdy nie są kolorowe? dziecko również poraniłoby ci brodawki. tutaj jest kwestia czy ty naprawdę tego chcesz.

Gość mogę Cię pocieszyć, że
ja pokarm dostałam tydzień po cesarce,bądź cirpiwa, to , wiara w to, że chcesz karmić przyniesie skutek

Gość MI_zielone
przystawiaj ja nawet czesciej, jak nie bedziesz, to mleka nie bedzie, postaraj sie tez duzo pic, jedz zupe i najwazniejsze : nie denerwuj sie i wypoczywaj, stres i zmeczenie sa najwiekszym wrogiem. Sama mialam cesarke i mleko przyszlo mi na 5 dobe. Jesli chcesz karmic to bedziesz.Najlepiej poloz sie z dzieckiem do lozka i karm karm karm. to ciezka praca tak naprawde. Powodzenia.

Gość 76876
Jezus, kretynki, oczywiście że nie zawsze mleko się pojaiwa. Ja po cesarskim cięciu miałam śladowe ilości i wszystko znikło po 3 dniach.

Gość MI_zielone
nie zawsze ?- byc moze, ale teraz ona jeszcze o tym nie wie, to ze ty sie poddalas w 3 dobie nie znaczy, ze ona nie ma prawa o to walczyc.

Gość 76876
Ale co znaczy ze sie poddałam? miałam pokarmu po parę kropel i wszystko znikło. Przystawiałam dziecko, wywysało w końcu krew i nią wymiotowało. Wy tu niektóre naprawdę tępe jesteście, ci lekarze w większości tez. Miałayście same pokarmi gadacie o czymś, czego w ogóle nie kapujecie... :(

Gość lelela
u mnie pokarm pojawił się w 4 dobie po 1 cesarce i w 3 po 2, starszą córkę karmiłam 15 mies, młodszą już 4 i nie zamierzam kończyć obie w szpitalu karmione były mlekiem modyfikowanym, nie wyobrażam sobie żeby leżały głodne, potemn stopniowo zmniejszałam ilość mm, w miarę gdy pojawiał się pokarm, z młodszą miałam poważny problem, miała zaburzenia ssania i właściwie normalnie napić się z piersi potrafiła dopiero po 6 tygodniach, ale teraz jest ok i ładnie pije.

Gość tatusiekIgorka
Popieram 76876

Gość 76876
Co ciekawe, laktację można też mieć i bez dziecka, jako zaburzenie .... Ja teraz sie z tym zmagam jako skutek uboczny pewnego leku... a jak było potrzebne to nic...

Gość MI_zielone
76876 tepa to ty jestes i do tego nerwowa ( pewnie latego mleka nie bylo ) . Daj dziewczynie sprobowac, moze nie bedzie tak jak u ciebie, przeciez nie musi tak byc. do autorki : jesli dokarmiasz mlekiem modyfikowanym, to zawsze najpierw przystawiaj do piersi a pozniej daj butelke. W ten sposob najlepiej pobudzisz laktacje, nie mecz sie tym laktatorem.

nowamama23b ja rodzilam sn ale tez nie mialam pokarmu, jeszcze w szpitalu mecyzlam piersi laktatorem a jak karmilam syna to nie dawalam mu butelki tylko przystawialam do piersi i po pol godz ssania z obu piersi przystawialm go znowu i karmilam mm sonda do karmienia skalowana, to taka rureczka ktora wsywualam jak maly ssal mu do ust i ta rurka byla dolaczona do strzykawki z mlekiem i on ciagal a ja co chwile naciskalam zeby mleko szlo, i pewnej nocy stwierdzilam ze dosc tego meczenia laktatorem wyspalam sie wyluzowalam i mleko sie pojawilo w 4 dobie

Gość nowamama23b
Tak wlasnie zrobilam, najpierw pociągnełam laktatorem troszke siary poleciało (5 kropel) i przystawilam malą, ale standardowo 2 pociągniecia i płacz, poprobowałam z 4 razy i sprobowałam z tą nakładką silikinową, ładnie ciągneła (bo ja mam płaskie sutki) ale nic jej nie lecialo to szybko jej sie znudziło... za to butla?? 30ml to mało, placz płacz i jeszcze raz płacz. musze dawac 60... Jak dostane pokarm to mala bedzie chciala jeszcze go sciagac? Jest mi źle ze nie moge wykarmic swojej corki :(

Gość 76876
To ja jej zabraniam spróbowac? WOW! A to nowość sie dowiedziałam....:)