Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Straszna cera

Krem tonujący

Polecane posty

Gość Straszna cera

Witam mam pytanie do kobiet/mężczyzn które stosowały/stosują krem tonujący antytrądzikowy ZIaja NUNO http://www.ziaja.com/offer/kosmetyki_1/twarz/specjalne,prod:krem_antytradzikowy_tonujacy_odcien_opalony_1.html a dokładnie czy po zastosowaniu go maskowanie jest widoczne tak jak puder/podkład ? Jest to dla mnie ważne gdyż jestem facetem i z pudropodobnym czymś na twarzy dziwnie bym wyglądał xD A i jeszcze jedno czy przy mojej tłustej cerze zda ten kosmetyk egzamin czy nie?

Gość itvtt
Mój brat używa tego najjaśniejszego koloru i wygląda super. Ja też kupiłam ten jasny ale i tak jest dla mnie za ciemny(choć mam ciemniejszą karnację od brata!) ale ja w ogóle mam problemy z dobraniem jakiegokolwiek make upu więc mieszam zwykły lekki krem(nie tłusty)i dodaję trochę make upu albo smaruję się najpierw kremem, potem podkładem, ścieram nadmiar podkładu husteczką i dopiero wtedy czuję się naturalnie bo z samym podkładem czuję się jakbym miała tapetę na twarzy.

Gość itvtt
Aha i mój brat ma tłustą cerę a ja mam mieszaną. Ten krem jest w ogóle dosyć tłusty. Trochę się nos po tym świeci ale jak za dużo nałożysz to możesz zetrzeć husteczką. Najlepiej pójdź do rossmana lub innego sklepu gdzie mają próbki i tam sprawdz sobie na twarzy. To jedyne wyjście jeśli nie chcesz kupować w ciemno i wymieniać metodą prób i błędów bo nie ten odcień czy konsystencja. Wbrew pozorom dobranie odpowiedniego kremu tonującego i podkładu to duże wyzwanie. A do czego ci ten krem jest potrzebny? Masz problem z trądzikiem, cerą, zmarszczkami czy po prostu chcesz lepiej wyglądać? Na trądzik się nadaje ale jak nie masz takich problemów to weź jakiś krem matujący. Do tego odcień opalony to jest strasznie ciemny i jak nie masz extra ciemnej karnacji to lepiej weź jaśniejszy bo inaczej będziesz wyglądać sztucznie.