Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowamama24b

niemowlę moze az tyle zjesc??

Polecane posty

Gość nowamama24b

Nie mam pokarmu w piersiach, to 4 dobra malenstwa i co 3h chce wypijac min 60ml mleczka, a teraz domaga sie wiecej. Moge jej tyle podawac?

Gość biała magnolia
Spokojnie możesz podać więcej, na opakowaniu mleka jest chyba że średnio noworodek ma jeść 90ml 8 x dziennie. Jak potrzebuje więcej, to daj więcej, bo każde dziecko ma inaczej, ale najpierw sprawdź czy rzeczywiście jest głodny, czy może smoczek starczy. takie małe dziecko może mieć po prostu potzrebę ssania, a niekonieczie być głodne

Gość nowamama24b
jakies inne opinie ??

Gość bo ja niewiwm tego...
mnie pediatra w szpitalu tak wytłumaczyl - w 1 dobie dziecko ma zjeść 10 - w drugiej 20 ml - w trzeciej 30 ml - co trzy godziny - aż dojdzie się do 80 - 100 ml i tak powinno zostać przez cały miesiąc - niedawaj za dużo bo rozciągniesz małej żołądek - za to pamiętaj o dopajaniu między jedzeniem - to bardzo ważne przy mleku modyfikowanym żeby niemiała zaparć - powinna wympijać przez cały dzień tyle ile najwięcej zje na 1 karmienie - wiec jeśli najwięcej je 60 ml to powinna wypijać 60 ml podzielone na mniejsze porcje np. 3 razy po 20 ml - hipp ma też herbatki po 1 tygodniu jak niebędzie chciała wody

ja tez karmie butelka... faktycznie w pierwszej dobie bylo 10 ml pozniej 20... polozna mowila ze w 10 dobie powinno byc 100 ml...teraz corka ma skonczone 3 tyg i je tak 90-120 ml zalezy jaka ma wene... czasem np zjada tylko 40-50 ml...

Gość lelela
a mnie położne w szpitalu powiedziały, że w 3 dobie dziecko ma zjadać 30ml, to dałam młodej 30 i koniec, wrzeszczała tak, że położne bez dzwonka przybiegły sprawdzić co się dzieje, i kazały dać jeszcze, a potem się trąbki przyznały, że też dawały jej 50-60 bo inaczej im w nocy spać nie dała

mój jadł co 2 godz ;) można dać więcej,ale pamietaj że taki maluszek czasami nie wie ile to "wystarczająca" ilość ;)