Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezradna.

wieczny problem

Polecane posty

Gość bezradna.

Witam mam taki problem bardzo często przyplątują mi sie infekcje to znaczy upławy nieprzyjemny zapach itp teraz dodatkowo szczypanie w tek okolicy rowniez przy oddawaniu moczu ale nie tylko. nie musze pisac ze dbam o higiene bo to oczywiste. bylam u ginekologa robilam badania i wszytsko wyszlo dobrze. Problem w tym ze osttanio zaczelam chodzic na wizyty nie prywatnie czyli na NFZ z powodow finansowych i teraz zanim mnei przyjmie minie conajmniej miesiac a naprawde nie mam pieniedzy na prywatna wizyte, czy znacie moze jakies sposoby zeby załagodzic objawy ? od okolo tygodnia biore tabletki anty czy one mogly byc przyczyna ?

Gość agula8
Po pierwsze faktem jest że antykoncepcja hormonalna może zwiększać ryzyko zakażeń grzybiczych. Może infekcja która Cię męczy nie jest do końca wyleczona? stosowałaś po leczeniu kurację probiotykami? zawsze po lekach, szczególnie antybiotykach powinno się stosowawać probiotyki, bo one pomagają odbudować florę bakteryjną pochwy-która jest mechanizmem obronnym przed patogenami. Ja zawsze po antyb.biorę przez jakieś 2 tyg provag doustnie. Doraźnie na swędzenie/pieczenie dobra jest maść clotrimazolum, możesz też zakładać na noc lactovaginal. Jeśli chodzi o pęcherz moczowy to powinnaś pić sok z cytryna i sok z żurawiny. A propos provag stanowi też ochronę układu moczowego. I czekaj na kolejną wizytę u gina i zrób kolejne badania-zwróć uwagę żeby to był posiew na bakterie i grzyby z antybiogramem, żeby było widomo co i czym leczyć.Powodzenia.