Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamilia2905

Zmiana mleka

Polecane posty

Gość Kamilia2905

Hej, mam takie pytanko... synuś ma 7 mc, od 2 mc życia dostaje mleko bebilon, jak same wiecie jest ono dość drogie, ale jako jedyne mu "przypasowało" po innych był horror... No ale teraz je już inne rzeczy i tak się zastanawiam czy nie zmienić mu mleka na jakieś tańsze, może bebiko, bo to ta sama firma.. Co o tym sądzicie? Pozdrawiam, papa

Gość kateim
ja wojej corce zmienilam bebilon na bebiko jak miala 2miesiace i jest ok na poczatku robila kupke co dwa dni ale po tygodniu sie unormowalo i robi codziennie

Ja mieszam raz bebilon, raz NAN..... BEBIKO TO W SUMIE TO SAMO CO BEBILON.....NIE POWINNO BYĆ RÓŻNICY..... Czytałam skład i niewiele się różni.....U mojego synka nie zauważyłam różnicy w przyswajaniu.....

Gość Kamilia2905
No bo w sumie 7 mc to już nie taki niemowlak, więc może spróbuje z tym bebiko, najwyżej oddam koleżance która go używa i już... a uważasz ze to jest dobre mleko? Bo robi oba Nutricia a ceny znacznie się różnią, kurcze, sama już nic nie wiem... nie chciałabym młodemu krzywdy zrobić.. Eh...

Gość Kamilia2905
Brzucholek widzę że Twój smyk tylko 4 dni starszy od mojego:) Może faktycznie spróbuje.... Tylko że na początku czyli jak miał 2 mc to po bebiku ulewał, po nanie zaparcia i kupki straszne, ale teraz jest starszy wiec.. Od niedawna danonki je i nic mu nie jest... a one sa na normalnym mleku...

to ile ty mu tych rodz mlek wprowadzilas do 2 miesiąca,bo z tego co ja wiem stopniowo sie to robi a nie jedne odstawia i łąduje do żołądka kolejne,nie dziw sie reakcji organizmu ze str przewodu pokarmowego mój jest na bebiko i jest ok,nie było i nie ma problemów

Gość danonki 7mio miesięcznemu
dziecku...:o gratuluję:o dlaczego karmicie swoje dzieci syfem?? dla mody, dla wygody, dlaczego??

Gość zimna cola
Mój też ma 7 miesiecy, od urodzenia był nan NaN, zero kolek, zaparć. A co do danonków też daję, bo tu gdzie mieszkam położna mówiła ze mogę dawać co 2 dzień.

polożna taka sama doinformowana jak i ty...:o czytałaś na opakowaniu co one zawierają?? i od jakiego wieku są zalecane??

browarka mu od razu podaj... co sie będziesz szczypać...

Gość zimna cola
nie daje mu polskich danonków ale owszem na mleku krowim, tak sie stało ze tu gdzie mieszkam służba zdrowia jest na drugim miejscu na całym swiecie a Polski nie ma nawet w pierwszej 20!!!

Gość kateim
danonki 7mio miesięcznemu kazdy wychowuje swoje dzieci po swojemu!!! to indywidualna sprawa co i kiedy dajemy swoim dzieciom. moja coreczka od kiedy skonczyla 2miesiace jablko dostaje a od 3miesiaca kaszke ryzowa i manna!!! i jest zadowolona jak niewiem co!!!!

Gość Kamilia2905
DO tej od danonków: A powiedz mi, gdzie teraz chemii nie masz, co? Taka mądra jesteś, danonki to samo zło, buuuu, a czy ja napisałam ze on tylko to je?? Hmm, nie, wiec nie bulgocz już tak!! Ja mieszkam w mieście, nie mam ogródka wiec warzywa i mięso również kupuje (oczywiście nie w marketach) ale tez nie mam pewności co tak naprawdę to zawierają!! Wynika z tego, że dziecku najlepiej samą wodę dawać, chociaż, moment, tez nie, bo a nóż coś tam się znajdzie... Ludzie, nie popadajmy w skrajności!! Takie czasy, że wszędzie są jakieś dodatki!

Gość Kamilia2905
Saleminka, mleka wprowadzałam mu stopniowo, pod okiem pediatry, i nie do 2 mc tylko od 2 mc... i nie na hurra, tylko powoli, obserwując dziecko. Niestety, nie zawsze za pierwszym "strzałem" uda się dopasować odpowiednią mieszankę...