Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nastolatka xyzetka!

pierwsze chile zaraz po porodzie:(

Polecane posty

Gość nastolatka xyzetka!

jak to jest po całym porodzie jak już dzidzia sie urodzi? co , jak, kto was doprowadza po porodzie do porządku? przecież człowiek jest spocony, "ubrudzony" i co dalej???? jak wygląda to jak was na sale potem przewoża? Chodzi mi o połóg itp. i wyjscie do toalety. To jest takie krępujące:(

Gość sama sie doprowadzasz jak tylk
staniesz na nogi ! ;P No nie mysl ,że ktoś cie wykąpie ...:D jak masz CC to troche poleżysz a jak SN to maszerujesz po paru godzinach do łazienki az miło i tylko pamietasz o zmianie podkładów ...a i zabierz odpowiedni zapas duuużych podpasek 🖐️

Gość idziesz pod prysznic
normalnie i na salę cię wiozą, dziecko biorą pielęgniarki i przynoszą dopiero za jakiś czas.... ja rodziłam w nocy to dopiero rano dostałam dziecko, jak babki rodziły w dzień to dostawały po kilku godzinach jak sobie odpoczęły.

Gość Po porodzie zebrały spodemnie
to całe bagno :O i wywaliły ...po chwili odwieziono mnie na sale i zwyczajnie zasnęłam po jakis 2 godz otworzyłam oczy ...i poczłapałam sie wykąpać ....potem przywieżli mi dziecko w takim małym kubełku i juz ze mną zostało do wyjścia !

Gość slodkaaaa123321
ja rodzilam 2 lata temu majac 20 lat i tez sie tego wszystkiego obawialam. ale nie jest tak zle jesli chodzi o chwile po porodzie! bo sam porod to straszna rzecz.. ale polog jest ok. wiadomo ze cialo po porodzie wydaje sie obce dla kobiety.. po porodzie przewieziono mnie na taka sale gdzie lezalam z moim malenstwem przez godzinke to bylo jeszcze na porodowce. po godz przewieziono mnie na sale połoznicza. i do toalety pierwszy raz szlam jak moja mama do mnie przyjechala czyli po jAKIS 2 -3 godz po porodzie bo balas sie pojsc sama ze zaslabne. jak weszlam pod ten prysznic to balam sie umyc tam na dole myslalam ze to miejsce bedzie straszne ale nie bylo tak zle.. ogolnie po porodzie czulam sie dobrze.. i te dwie doby zlecialy mi szybko..

Gość powiem ci ze to spocenie itp
to bardziej na filmach tak jest :) w rzeczywistości nie ma tak Powiem ci ze jestem strasznie wstydliwa i tez męczyły mnie takie myśli ale uwierz ,ze na sali porodowej mózg działa jakoś inaczej masz wszystko gdzieś i myślisz tylko o tym aby urodzić ....i nie wazne czy narobisz na łóżko czy nie itd ...oni tam widzą takie rzeczy na codzień i dla nich to norma

Gość slodkaaaa123321
mi dziecka nie zabierali caly czas mialam je przy sobie. od samego czasu porodu..

Gość Maryjetta.
Jak bedziesz rodzic to uwierz,ale caly wstyd idzie na bok. To tak cholernie boli,krzyczysz,panikujesz,pocisz sie jak swinia,i chcesz by jak najszybciej wyciagli ci te dziecko miedzy nogami. Ja bylam w takim szoku ze jak dali mi na chwile dziecko do rak to nie wierzylam ze ten maly czlowiek nalezy do mnie. Zero emocji,po prostu szok. Potem wstrzykli mi glupiego jasia,i lekarz mnie zszywal. Przeniesli mnie na drugie lozko i zawiezli na sale z innymi matkami gdzie moglam odpoczac. Uwierz,nikt sie nie bedzie natretnie gapil ze masz pizame z krwii jak pojdziesz sie przebrac,bo kazda miala tam to samo. Wszystkie leza tam padniete i zmiana mega podpaski w lazience to zaden wstyd.

Gość najwazniejsze abyu ktos był
przy tobie mąż ,siostra ,mama itp .Wtedy bedziesz sie pewniej czuła Ale to naprawde nic strasznego zapewniam cie .Większej panikary ode mnie nie ma chyba na swiecie a jednak 2 razy to przechodziłam i powiem ci ze gorzej wspominałam wizyte u stomatologa !:)

Gość nastolatka xyzetka!.
dzięki za wypowiedzi:) moja ciekawośc została zaspokojona! :P:)

Gość violetta****
ja sie nie pocilam podczas porodu,a jak mnie szyli to zadnego glupiego jasia nie dostalam tylko znieczulenie miejscowe.Po porodzie lezalam godzinke na korytarzu ,pozniej przewiezli mnie na sala i tam polozna pomogla mi wstac i stala obok mnie a ja bralam prysznic ,dobrze sie czulam i chcialam zeby sobie poszla ale ona powiedziala ze musi obok mnie stac bo moge zemdlec,Praktykantki polozyly mi na lozko podklad podaly pizame z torby i juz sobie lezalam,a dziecko mi przyniesli po jakis 4 godzinach.

czy to jest obowiązkowe że trzeba lecec na łóżku po porodzie bez bielizny???? wy też jej nie miałyście na sobie???? :(

Gość Jondras
nie bylem w chile wiec ci nie pomoge

Gość slodka123321
ja sobie zakupilam majtki jednorazowe :) i je nosilam bo zwyklej bielizy nie mozna nosic a te dosyc fajnie podtrzywywaly wklady. cieszylam sie ze je mam bo jak widzialam kobitki trzywajace rece miedzy nogami zeby podtrzywywac te ogromne podpaski to bylo mi ich zal..

dzięki za wypowiedzi :)