Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jokonono

czy jest sens w kupowaniu kompletów pościeli?

Polecane posty

Gość jokonono

słyszałam, że na początku nie używa się kołderki i poduszki, bo dziecko śpi w rożku albo pod kocykiem. Potem kołderka się przydaje? nie wiem czy jest sens kupowac cały zestaw.......

nie wiem jak inni, ale u mnie kompletnie nie. kupilam chyba 5 kompletow, bo sliczne i promocyjnie i wszystkie nietknięte. mam na mysli te male dla dzieci. ale to zależy oczywiscie od rodziny. bo u nas mały spał w nocy z nami. a jak zaczal spac sam, to pod dużą kołdrą.

Gość Ja jestem Patrycja :)
Oczywiście że jest sens. zarówno mój syn jak i córka od początku spali pod kołderką. A potem jak dziecko wyrośnie z rożka a na kocyk np będzie za zimno to co?

Nie, nie ma sensu. Na poczatku tylko przescieradlo + koc/spiworek + ewentualnie ochraniacz + tetra/flanela pod glowe zeby chronic materac przed zabrudzeniami. Posciel (typu: koldra+poduszka) po 12 miesiacu. Czasem cienkie koldry daje sie wczesniej, ale na pewno nie noworodkom, bo w takim barlogu dziecka nie mozna znalezc.

Gość mamamammama26
mam 5 miesięczne dziecko i napisze ci szczerze że niema sensu - chyba że chcesz ładnie wystroić łóżeczko - ja mam łóżeczko turystyczne z materacem piankowych i potrzebne mi tylko prześcieradło - pościel kupiłam i zajmuje tylko miejsce w szafie - mały na początku spał w rożku a teraz w śpiworku - niema mowy przykryć choćby kocykiem bo się rozkopuje i kręci - i mam stresa żeby się czasem nie zakrył.. proponuje za to kupić poduszkę klin - super się sprawdza jak się dziecku ulewa albo ma katar - i ja jeszcze miałam tzw. "bezpieczne wałeczki" i tak do 3 - 4 miesiąca spał z nimi jak już wyrósł z rożka - jakoś się czułam bezpieczniej że był na boczku ale niemógł się przekręcić i spaść np. na brzuch i że miał główkę wyżej w razie ulania mleka itd - a jako kołderkę używałam poprostu rozłożonego rożka

Gość mamaokruszka
moj synek spal do 5 roku zycia pod taka mala koldra jak mu dawalam duza to mu ciagle spadala i spal odkryty wiec warto ale moze nie od razu na start a wlasnie kolo roczku.

Racja. Nie warto. Lepiej dolozyc te stowe do bezpieczniejszego fotelika, albo przeznaczyc na jakies porzadne butelki, albo dolorzyc do lepszej gatunkowo odziezy ktora sie nie zniszczy prana, albo do lepszej jakosci lzejszego wozka. Naprawde dziewczyny, nie ma co przesadzac. Sa pilniejsze wydatki na poczatkek niz posciel, ktora ma lezec i zbierac kurz dobry rok.

Gość emmaljunga to jest
nie warto

ja mam 8 miesięczna córkę i od początku spalą na płaskiej podusi i była przykryta kołderką więc ja uważam że jest sens kupić komplet i to koniecznie z tym na boki oj nie wiem jak to się nazywa.

Gość oliwianjutiondżon
moja ma 4 miesiace. posciel sie nie przydala - spi pod kocykiem, a jak zimo to pod dwoma

Gość Nie mam hasła
A ja mam kołderkę i poduszkę z kompletami pościeli (choć tylko 2 - uważam,że wystraczy ) i póki co śpi nadal - a ma 3 latka.!