Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magnify

gojenie się tatuażu

Polecane posty

Gość magnify

równo tydzien temu mialam zrobiony tattoo. ladnie się wygoił, mialam zadnych strupków, a opuchlizna i zaczerwienienie zeszły juz na drugi dzien rano.Bradzo dbam o swój tatuaż, tylko że na różnych forach czytałam o tym ze po ok 3 dniach zaczyna schodzic skóra z tatuazu, a u mnie nic takiego nie mialo miejsca i nawet sie nie zapowiada żeby miala schodzic...czy to dobrze/ źle..? jak bylo u Was?

Gość oleeee jeeeeeeeeee
Skóra będzie się "łuszczyć", tak jak Ci schodzi strupek, jest to ledwo zauważalne. A smarujesz Alantanem?

Gość mam tattoo
ja robiłam półtora roku temu i nie za bardzo pamiętam...ale z tego co mi świta to ''łuszczył'' się tak gdzię dopiero po tygodniu-półtora...

Gość mam tattoo
i wiesz to nie jest strasznie widoczne...przyjrzyj się dobrze a na pewno już się łuszczy

Gość magnify
nie mialam ani jednego strupka, smaruje 3-4 razy dziennie alantanem plus i przemywam woda z mydłem antybakteryjnym.

Gość magnify
może ja go zabardzo nawilżam tym alantanem i dlatego sie nie łusczy jeszcze?

Gość magnify
??

Gość mam tattoo
bo tym alantanem nie mozesz grubo smarować bo się tatuaz ''rozmoknie''...tatuaz musi być tylko nawilżony tym alantanem ,żeby tattoo był cały czas bawilżony...ale nie ''przewilżony''

Gość marlen_na
Trzeba po prosu smarowac to miejsce najlepiej mascia alantan,zeby sie szybciej zagoiło no i co wazne oczywisnie nie powinno sie tego miejsca moczyc.

zrobiłam tattoo w zeszłą środę, czyli dziś mija 6 dzień, nic mnie nie swędzi, nawet pół strupa nie mam, w zasadzie następnego dnia już wszystko było ok, może mam jakieś nadprzyrodzone moce :)

zrobiłam tattoo w zeszłą środę, czyli dziś mija 6 dzień, nic mnie nie swędzi, nawet pół strupa nie mam, w zasadzie następnego dnia już wszystko było ok, może mam jakieś nadprzyrodzone moce :)