Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1bambinoo1

do mam niemowlakow ze skaza , a karmienie piersia

Polecane posty

Gość 1bambinoo1

witam czy ktoras z was nie dala rady z rygorystyczna dieta? jak sie skonczylo ?czym karmicie? jesli nutramigenem czy wasze dzieci przybieraja ladnie na wadze???

Gość 1bambinoo1
???

Gość Itiiiia
ja od wczoraj daje bebilon pepti... zbaczymy czy zaakceptuje smak bo jak narazie to mieszam ze zwyklym bebilonem, corcia ma 10 tygodni

Gość 1bambinoo1
ktos jeszcze sie wypowie moje dziecko nie chce tego pic masakra!!!

Gość po pierwsze
Mój syn ma trochę skazy na czółku. Muszę ograniczyć mleko i przetwory. Trochę podjadałam ciasteczek, sera żółtego itd, ale widać muszę przestać. Poza piersią dokarmiam Nan Pro 1, ale nie sądzę, że to od tego. Pije to mleko od początku ( za mało mego pokarmu ) a skaza pojawia się dopiero drugi raz. Za pierszym razem to był na 100 % sernik świąteczny:). Syn ma 11 tygodni.

Gość 1bambinoo1
?

Gość prawie 3
moje dziecko wyrasta już ze skazy:) podczas karmienia musiałam zrezygnować z produktów mlecznych na poczatku całkowicie, chyba do roku nie jadłam nabiału a potem po troszeczku, ale dziecko źle tolerowało... trudno, z czasem czaczęlo jeść coraz wiecech pokarmów ale nabiał wlasciwie od niedawna, a skonczy 3 niedługo...mleka krowiego nadal nie toleruje ale pomalutku w małych iosciach próbujemy...za to dobrze znosi jogurty naturalne od około pół roku i z tego się cieszę, choć tylko 2 firm... reszta powoduje wysypkę i bole brzucha :( no i moze jeść juz danonki :) cały czas było i jest na bebilonie pepti... kiepsko przybierało bo też i mało jadło tego mleka... no i małe było przy urodzeniu... za to teraz nadrabia :) nie jest grubiutkie, ale chudzielcem też nei jest, jest w sam raz, poza tym pięknie rośnie ;)

Gość allllabama
jesli dziecko nie chce pic samego nutramigenu to mieszaj na początku ze swoim odciągniętym mlekiem, a później zmieniaj proporcję. Można też mieszać mleko z kaszką o ile skończyło juz 4 m-ce. Co do diety to ja na całkiem bezmlecznej diecie byłam ponad pół roku.Dieta była bardzo rygorystyczna ale skuteczne-wszystkie objawy alergii u córki ustąpiły, więc miałam silną motywację-a przy okazji traciłam na wadze:) Moim zdaniem jeśli dieta matki nie jest udolna to lepiej przejść na nutramigen i nie męczyć dziecka, ale jeśli można być diecie to mleko matki przy alergii jest bez porównania lepsze. A jeśli maluch przyswoi już smak nutramigenu czy bebilonu pepti to z przybieraniem nie pwoinno być problemów.Moja bratowa miała mniej zaparcia niż ja i wykarmiła dziecko z powodzeniem mieszanką. Dobrze jest jeszcze dawać małemu alergikowi probiotyk Latopic, który wspomaga leczenie atopii.Tez mamy wypróbowany rodzinnie.