Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maphijka0000

Odłączyli gaz. Jak ponownie przyłączyć, kiedy umowa nie jest na mnie?

Polecane posty

Gość Maphijka0000

Witam serdecznie, Dziś rano spotkała mnie bardzo niemiła niespodzianka. Panowie z gazowni przyszli odłączyć nam gaz. Początkowo byłam zdziwiona, bo rachunek dopiero co przyszedł... ale przegrzebałam szuflady i okazało się, że mamy jeden zaległy, o którym kompletnie zapomnieliśmy (rachunki przychodzą nieregularnie). Wiem, że trzeba teraz zgłosić się do gazowni i poprosić o ponowne przyłączenie po uregulowaniu należności. Pytanie tylko czy mogę to zrobić nie będąc właścicielką mieszkania? Wspólnie z partnerem wynajmujemy to mieszkanie, a właściciele mieszkają daleko. Czy jeśli jeszcze dzisiaj zapłaciłabym ten zaległy rachunek to byłaby szansa, że podłączą? Z góry dziękuję za wszelkie rady :)

Gość Maphijka0000
up

Gość moim ideałem
tak ,podłaczą idź zapłać i będziesz miała spowrotem,wynajmujesz czyli wszystko ok.

Gość dziśśśśśśśśśśśśśś
juz chyba nie właczą dopiero jutro nie ma znaczenia kto płaci i na kogo jest rachunek.........zapłacisz to włączą

Gość www..........
no i chyba jest opłata pobierana za ponowne przyłączenie, miałam tak kiedyś z prądem, odcięli za niezapłacony rachunek, a za podłączenie na drugi dzień zapłaciłam dodatkowe 120 zł, ale to był ładnych kilka lat temu

Gość Maphijka0000
Uff, kamień spadł mi z serca. Myślałam już, że będę musiała ściągać tu właścicieli, żeby ponownie podpisali umowę... Coś mi się obiło o uszy, że w takim przypadku umowa jest automatycznie rozwiązywana i trzeba ją podpisać ponownie.

Gość Maphijka0000
Dodam, że zdajemy sobie sprawę z opłaty za wznowienie dostawy. Z tego co udało mi się dowiedzieć wynosi ona około 140zł. Pal licho koszta, oby tylko podłączyli normalnie bo jeśli będę musiała ściągać właścicieli to jesteśmy ugotowani.

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
niestety to prawda z tą umową, w momencie odłączenia gazu została ona rozwiązana, trzeba bedzie podpisac nową, przerabiałam to kilka razy niestety, gaz włączą w ciągu kilku dni

Gość Maphijka0000
Czy w takim wypadku będę mogła (a dokładnie mój partner) podpisać taką umowę jako najemca lokalu? W innym wypadku mamy poważny problem, bo jak już pisałam właściciele mieszkania znajdują się daleko.

Gość dżozefina
u nas (okol wawy) niestety jak nam odłączyli prąd to jeszcze przy okazji zerwali umowę, no i tylko właściciel mieszkania mógł podpisać, ale może się dogadasz normalnie z gazownią, przecież im też zależy, żebyście korzystali z tego gazu

Gość Maphijka0000
Choleraa ;(

niekoniecznie zrywają umowę , w moim przypadku kiedyś tak nie było,na drugi dzień już miałam gaz normalnie wszystko,też zapomniałam zapłacić.

My ostatnio przepisywaliśmy umowę, właściciel musiał pisać że rezygnuje i że przepisuje umowę na nas (to w gazowni), a w elektrowni- że rezygnuje, napisać nam umowę użyczenia lokalu i umowa spisana na nas. Skocz czy zadzwoń do gazowni i dowiedz się czy umowa jest rozwiązana. Raz w życiu miałam prąd odcięty, wystarczyło zapłacić zaległy rachunek i opłatę za przyłączenie, faktycznie ponad 100 zł. Nie przychodziło ponaglenie?

Gość Maphijka0000
Nie przyszło żadne ponaglenie. Chyba że poleconym do właścicieli, ale nic mi o tym nie wiadomo. Ponaglenia za prąd przychodzą do nas normalnie pocztą w razie poślizgu z opłatą.

Gość asterrozasikorka
Witam, wczoraj odlaczyli mi gaz, rachunke tez zapłaciłam wczoraj, więc dzis rano zadzownilam na infolinie i tam powiedzieli mi zebym wyslala mailem potwierdzenie wpłaty (było płacone na poczcie) dzwoniłam pozniej do gazowni i bylo wystawione juz zlecenie ponownego podlaczenia, kazali zadzownic na jakis numer, i tam mi powiedzieli, ze przylacza dzis miedzy 15 a 20. Także czekam... Tylko nikt mi nie powiedziall jaka jest za to oplata, ale ma przyjsc poczta.... Tak jest pgnig

Gość gość
A ile czekałaś od nowej umowy? I ile to ponowne podłączenie?

Gość gość 87
Witam. Ja tez mam pytanko. Niestety też mam taką nieprzyjemna sytuację miałam zapłacimy rachunek fakt ze po terminie ale zapłaciłam. Panowie przyjechali i nie chcieli słuchać tylko odlaczyli. Zadzwoniłam do gazowni powiedzieli ze podłącza dziś A jest już godz 18 a ich nie ma. Czy ktoś wie to której oni pracują czy jest możliwość ze jeszcze dojada. A może ktoś posiada num kontaktowy.

Gość gość
Mogą przyjechać, do podłączenia jeździ serwis, mogą nawet o 21 przyjechać.

Gość Pgnig
Płacisz dzwonisz i mówsz że zapłacone zarządzają potwierdzenie skan dowodu zapłaty umawiasz terminok3dni roboczych i tyle 170 zł ponowne włączenie

Gość jestŹle

Cześć mam pytanie dzisiaj zadzwonili z gazowni że mają mi odciąć gaz powiedzcie mi jak przepisze licznik na kogoś innego to wycofa to zlecenie dołączenia gazu? a w ogóle w czwartek mi przyszło pismo ze mam 14 dni na zapłacenie rachunku to nie wiem co jest grane