Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mililas

jak unikać odpowiedzi na pytania o cenę

Polecane posty

Gość mililas

denerwuje mnie to, że rodzina męża dopytuje się o ceny - o ceny badań, wizyt u lekarza itd. Za chwilę będą pytać o ceny wyprawki. Nie chcę nikogo urazić, nie chcę kłamać, ani tłumaczyc się dlaczego zapałciłam za coś dużo a za coś mało. Co odpowiadać kiedy pada pytanie 'ile to kosztuje?'

Gość mleko milblu jest ok.
"czy to istotne, ile kosztuje? Trzeba, to kupiliśmy. Jak nas nie bedzie stać, to poprosimy o poźyczke:-)"

Gość grrrrrrr...........
"nie pamietam" ;) ...i tak ze wszystkim :P... oducza sie zadawanie glupich pytan :)

Gość Ja zawsze mowie:
Oj duzo!!! I kiwam niezadowolona glowa :D

Gość Mauupa
Powiedz, ze jesteś dżentelmenem, a dżentelmeni nie rozmawiają o pieniadzach

Gość 3 godz po porodzie?
powiedz ze "są rzeczy których kupic nie mozna- dziecko, a za wszystko inne maz płaci master card" :P:D:D:D

albo "nie pamiętam", albo "wszystkie pieniądze jakie miałam", zależy od humoru :D moja babcia tak ma, o ceny wszystkiego sie zapyta mimo iz nie ona przeciez płaci :)

Gość ulka.kulka
a dlaczego się pytają są wredni i ciekawscy czy po prostu troskliwi?

Gość mililas
nie wiem dlaczego podejrzewam, że z ciekawości, a potem albo obgadują albo sobie swoje myślą najgorzej mam z teściową, bo nie chcę jej do siebie zrazić

Gość ulka.kulka
no to może powiedz ale delikatnie, że nie pamiętasz wszystkiego. i że zdrowie dziecka jest dla ciebie najważniejsze i nie ważne ile to kosztuje - jak dla mnie to jest oczywiste ale może dla niej nie jest.

Gość ulka.kulka
albo bez kitu mów jej wszystko dokładnie co do grosza np. to badanie kosztowało mnie 35zł i 40groszy i co ona zrobi z tą widzą?

Gość magalie mig
Odpowiadaj jak Karl Lagerfeld odpowiada na wszystkie pytania o kase : "to nie jest 'chic' rozmawiac o pieniadzach" :P :D

Gość mililas
najchętniej bym o tym nie rozmawiała wcale, bo co ich to obchodzi; ona i pozostałe synowe to korzystają tylko z państwowej opieki medycznej więc jak i tak przeginam.

Gość ulka.kulka
Powiedz mi czy mieszkacie z nimi, czy oni się dokładają do czegoś? czy jesteście od nich zależni w jakikolwiek sposób? Jeżeli nie to jak zacznie coś marudzić na temat kasy na badania to powiedz jej że to są twoje pieniądze i możesz inwestować je jak chcesz, a inwestujesz je w zdrowie swojego dziecka i to jest najważniejsze ;)

Gość no ja nie wiem.a powiedz mi sz
sczeze poco wszystko trzymac w tajemnicy?moze rodzina chce sie zorientowac ile co teraz kosztuje?bez sensu!

Gość to ino jo
MOJA KUMPELA JAK DOSTANIE JAKIŚ PREZENT LECI DO SKLEPU PATRZY NA CENĘ ILE TO SIĘ NA NIĄ WYDAŁO KASY

Gość ulka.kulka
no to ma zdrowie mi by się nie chciało, z resztą prezent to prezent, nie ważne ile kosztuje ważne że jest :)

Gość to ino jo
ALE ONA TAK JUŻ OD ZAWSZE

Gość ulka.kulka
nie dawaj jej prezentów ;0