Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _samantha_

normalna dziewczyna + skinhead

Polecane posty

Gość Dobrze ci radzę, trzymaj się
Nie ma sprawy. Jeśli chciałabys poznać dobrą muzykę punk rockową, to daj znać. Tutaj masz jeszcze fragmenty dokumentu o rosyjskich skinheadach: http://www.youtube.com/watch?v=aLUxuq-E9yA http://www.youtube.com/watch?v=IuOVgx3Zh6E http://www.youtube.com/watch?v=QwAnEj2Y8gg&feature=related W POlsce istnieje całkiem duża grupa neo-nazistów, kiedyś spotykali się na zlotach z austriackimi skinheadami, popierał ich polityk, którego może Ty jeszcze nie znasz, Jorg Haider.

Gość _samantha_
mam pytanie, czy dla skinów jakieś kolory mają szczególne znaczenie? Jeśli tak to jakie to są kolory i co one mogą oznaczać ?

Gość Prawy lewak
Lubię skiny, ale takie do Winampa.

Dla skinheadów jedynym kolorem, który ma znaczenie, jest czerwony. I bynajmniej nie ma to niczego wspólnego z miłością...

Prawy lewak Lubię skiny, ale takie do Winampa. Takie to i ja lubię. :-D

Gość _samantha_
Czerwony, nawet jesli się z tym nie odnoszą, w sensie takim ,ze nie maja żadnych ubrań itp.? Czerwony kojarzy mi się ze swastyką, czyli z nazizmem? Czyli jednak tak jakbys miała rację, co do niego. Tak słucham własnie róznych utworów i ta muzyka jego bardziej podchodzi pod metal. Czy oni słuchaja metalu również? Metalowcy z reguły mają długie włosy.. Także nie pasuje jego łysa głowa. Może jeszcze jakieś szczególne elementy w ubiorze, ktore zawsze się pojawiają, pomogą mi rozróżnić. Chodzi mi generalnie o to, ze nie jestem pewna tego kim on jest.

Nie o to chodziło. Czerwony = kolor krwi. :-( :-( :-(

Trudno mi określić styl tej muzyki, ale jest to znacznie mocniejsze niż punk rock. Na pewno część z nich to metal. Wkażdym razie jest tam mnóstwo wydzierania się tak głośno, jak tylko się da. Jak sobie życzysz bardziej szczegółowych informacji, to mogę Ci jutro wysłać na e-maila. Idę spać, dobranoc.

Gość Ani faceta ani kobiety
Jeśli chodzi o kolor - to chyba pomarańcz :O Ale to nie moja działka więc, dokładnie nie wiem i nawet nie chcę wiedzieć :O

To, co napisałam o czerwonym kolorze, to dokładne słowa skinheadów, którzy wypowiadali się przed kamerą, nie moje.

Gość Troche dystansu
Ale analize prowadzicie, kolory jakies, a kogo to obchodzi, jakies sekty z tego robicie, proponuje nie mieszac autorce w głowie tylko dać jej poznać chłopaka i po sprawie. "dobrze ci radze, trzymaj sie" - nie demonizuj juz tak, bo prowadzisz jakąs krucjate chorą i wrzucasz do jednej szufladki wszystkich skinów. Skoro jestes wolnościowcem to daj innym możliwosc samodzielnego zapoznania sie ze skinheads jesli ktos chce, a nie jakies propagandy siejesz i jednoznacznie ustawiasz dziewczynie pogląd. Ja na koncertach sie nie spotkałem z jakims przejawem rasizmu czy czegos innego ze strony skinów, a na koncerty punkowe tez przychodzą, bawią sie razem z nami i nie widziałem tam nikogo spod znaku "88". Jeszcze raz powtarzam, troche dystansu. Zresztą mam wrazenie ze strasznie sie trzymasz polskich realiów lat 90 gdzie była faza wielka na neonazistowskie odchyły wsród skinów, a zapominasz jak to w Anglii było, tam punki i skini razem sie trzymali i tak jest do dzis, ja wiem ze Polska a Anglia to inne realia, no ale komuny juz nie mamy:D Posłuchaj troche muzyki "punk & skins" i sam stwierdz czy słyszysz tam jakiekolwiek nawoływanie do mordowania zydó czy innych nacji. Owszem spotkasz sie z nietolerancją czasem lub jakimis awanturami, ale to na zasadzie buntu w piosenkach. Pozdrawiam i apeluję o zdrowy rozsądek.

Gość Troche dystansu
"dobrze ci radze trzyma sie" - chciałem jeszcze napisać ze znam kilku punkowców którzy mają dzis po 40-pare lat i zaczynali we wczesnych latach 80, zaliczyli wszystkie jarociny itp. i kazdy ma zdanie na ten temat ze jest cos takiego jak Oi! i oni słuchają takiej muzyki, zresztą oni są skarbnicami wiedzy muzycznej i nie są menelami, pracują, mają rodziny ale dalej potrafią założyc przysłowiową pape (kurtka skórzana) i przejechac pół Polski na koncerty. Słyszałes o festiwalu warhead? tam sie punki i skini bawią przy punk rocku/street punku i jest ok.

BSA - szacunek do własnych korzeni i do samego siebie nie wyklucza szacuku wobec osób innych narodowości oraz ich kultur ani braku wartości i zasad. To jednostka decyduje, czy się stacza na dno, czy nie. Znasz takie powiedzenie: "żyj i pozwól żyć innym"?

Trochę dystansu - bardzo chciałabym, aby to były jedynie realia lat 90-tych. Niestety, ale moje informacje, jak już pisałam, pochodzą z dokumentów kryminalnych - współczesnych.

Gość mimichelle
Ale bzdury piszecie, przecież skinheadzi nienawidzą punków, dzieci w podstawówce wiedzą, że to są dwa przeciwstawne obozy... :o

Zgadza się Mimichelle. A jeśli zdarza się tak, że mogą się razem bawić np. na koncercie, to znaczy, że tylko im się wydaje, że są punkami czy skinami, tzn. założą takie ciuchy czy włączą odpowiednią muzykę i już twierdzą, że są punkiem czy skinem. No ale i tak lepsi są ci udawani, bo przynajmniej nie uciekają się do przemocy.

Gość Troche dystansu
"Dobrze ci radzę, trzymaj się" - jesli nawet z kryminalnych to i tak nie dowód na to zeby uogólniac, wszedzie sie znajdą tacy. Zresztą bywa tez tak ze jakis hipis poprostu wnerwi skinheadów i mu dadzą plombe w łeb to potem taki powie policji ze "na tle rasowym go pobili ", naprawde troszke pokory :D Proponuje moze zakończyć dyskusje na tym etapie bo autorka bedzie miała kogel mogel w głowie z tych wszystkich postów, kazdy wie inaczej hehe. Nie strasz dziewczyny bo moze przeoczy wartościowego człowieka, a takie dyskusje co kto jaki jest proponuje aby kazdy sobie rozpatrywał na subkulturowych forach, tam to bedzie dyskusja, a na tym forum to bezsensowne, kazdy ma inne zdanie, a chodziło o to zeby dziewczynie poradzic, a nie straszyc naziolami i filmikami z rosji, bo tam to jest skrzywienie na maxa, nie porównujmy tego nawet. Wierzę w rozsądek dziewczyny i ze nie da sobie zamydlić oczu. ))

Gość Troche dystansu
Nie wydaje mi sie ze przebierani są, skoro na koncertach są ludzie siedzący po kilkanaście lat w klimacie, zarówno punkowcy jak i skinheadzi i nie chodzi tu tez o ciuchy :D Czemu na koncerty Oi nie przyjdziecie i nie porozmawiacie z ludzmi i sie nie przekonacie ze to nie przebieranki?? Boicie sie ze was zbiją hehe? W ten sposób to zawsze bedziecie miec tylko swoją opinie.

Spoko, wiele lat temu byłam na koncercie. :-P

Po 1 - tym się różnimy od zwierząt, że mamy rozum, dzięki któremu potrafimy kontrolować nasze popędy i wykształciliśmy mowę oraz cywilizację. Twój argument jest po prostu bezsensowny. BSA "A oni w dodatku zabierają nam nasze kobiety,prace i nasze mieszkania a także miejsca na uczelni". Po 2 - gdyby nasi mężczyźni zachowywali się jak mężczyźni, to i wiele kobiet nie musiałoby szukać za granicą. Po 3 - takiej pracy, którąś zazwyczaj wykonują w obcych krajach imigranci, Ty i tak byś nie chciał wykonywać, bo uważałbyś, że taka praca moglaby Cię zhańbić (bzdura), więc i tak nie byłbyś nią zainteresowany, więc nie pitol. A oni głównie taką dostają, bo mamy właśnie takie rzekomo tolerancyjne społeczeństwo. Po 3 - jeśli zarobisz na mieszkanie, to nie zabierze Ci go nikt, kogo nie będzie na to nie stać. Argument nietrafiony. Po 4 - na uczelnię też jest konkurs, dostają się najlepsi, niezależnie od tego, czy są Polakami, czy cudzoziemcami, więc się po prostu weź do nauki i nikt Ci nie będzie zagrażał.

BSA Dobrze ci radzę, trzymaj się- "Kobiety szukają za granicą bo się lubią zeszmacić". Tak, a Polscy mężczyźni to niby nie uprawiają seksturystyki np. w Tajlandii czy Filipinach. :-D Coś widać brakuje Ci informacji na ten temat. ",a arabusy czy murzyni umieją bajerować i nie są nieśmiali jak Polacy". Jestem kobietą i uwierz mi, że obecnie jakieś 90% to wcale nie mniejsi bajeranci, a może nawet gorsi, bo znacznie częściej stosują w tym celu manipulację. A taki Arab czy Afrykańczyk przynajmniej będzie słodził w sposób rzucający się w oczy i średnio inteligentna kobieta już po chwili zorientuje się, co jest grane. NIe cierpię żadnego bajerowania, ale to zaczyna się robić u facetów już niestety typowe, niezależnie od tego, skąd są. :-( "A są nieśmiali bo mają szacunek do kobiety i boją się że ich miłość da im kosza". Czy szanują je wtedy, kiedy im wciskają kity, aby tylko się z nimi przespać, czy może wtedy, kiedy notorycznie kłamią, czy może gdy zdradzają albo biją? Takich przypadków obecnie trudno zliczyć. Zdarzają się ci szanujący, ale w ostatnich latach ich liczebność jest taka sama jak liczebność yeti. "Pracę nam zabierają do mnie to żadna praca nie hańbi". Może tak uważasz Ty i ja. Ale większość osób uważa inaczej. Dziś tylko liczą się dla wszystkich prestiż i pieniądze - smutne, ale prawdziwe. "Mieszkania nam zabierają,bo jak on wynajmnie mieszkanie,to wtedy tych mieszkań dla Polaków jest dużo mniej a tym samy stają się dużo droższe(prawo ekonomi)". Ekonomia ekonomią, ale ta liczba wynajmowanych mieszkań nie jest procentowo taka znow duża. A Polacy zresztą raczej dążą do kupowania własnych mieszkań, a nie wynajmowania przez całe życie. Wynajmowanie to ie to samo co prawo własności. "A na Polskich uczelniach powinni się kształcić Polacy bo są to uczelnie utrzymywane z Polskich podatków i leżą na Polskiej ziemi,co dla mnie jest zrozumiałe i oczywiste". To zapewne Polacy studiujący za granicą też powinni wrócić, bo jak oni śmią zdobywać lepsze wykształcenie za granicą? :-D Tak się składa, że (zwłaszcza po otwarciu granic) nie zabraknie dla Polaków miejsc na uczelniach wyższych, bo wielu z nich wyjechało uczyć się w innych krajach. Jedyne, czego może im co najwyżej zabraknąć, to chęci, by studiować. Bo nie tylko mamy obecnie mnóstwo uczelni wyższych, ale nawet platne studia robią się już nie tak wielkim problemem, kiedy większośc kierunków można studiować zaocznie. A studenci-cudzoziemcy bardzo często pracują już podczas studiów, bo z czegoś w obcym kraju muszą żyć, i tak samo jak Polacy (o ile przyjmiemy jeszcze, że wszyscy Polacy placą podatki, co nie jest prawdą) płacą podatki.

BSA Dobrze ci radzę, trzymaj się- "Kobiety szukają za granicą bo się lubią zeszmacić". Tak, a Polscy mężczyźni to niby nie uprawiają seksturystyki np. w Tajlandii czy Filipinach. :-D Coś widać brakuje Ci informacji na ten temat. ",a arabusy czy murzyni umieją bajerować i nie są nieśmiali jak Polacy". Jestem kobietą i uwierz mi, że obecnie jakieś 90% to wcale nie mniejsi bajeranci, a może nawet gorsi, bo znacznie częściej stosują w tym celu manipulację. A taki Arab czy Afrykańczyk przynajmniej będzie słodził w sposób rzucający się w oczy i średnio inteligentna kobieta już po chwili zorientuje się, co jest grane. NIe cierpię żadnego bajerowania, ale to zaczyna się robić u facetów już niestety typowe, niezależnie od tego, skąd są. :-( "A są nieśmiali bo mają szacunek do kobiety i boją się że ich miłość da im kosza". Czy szanują je wtedy, kiedy im wciskają kity, aby tylko się z nimi przespać, czy może wtedy, kiedy notorycznie kłamią, czy może gdy zdradzają albo biją? Takich przypadków obecnie trudno zliczyć. Zdarzają się ci szanujący, ale w ostatnich latach ich liczebność jest taka sama jak liczebność yeti. "Pracę nam zabierają do mnie to żadna praca nie hańbi". Może tak uważasz Ty i ja. Ale większość osób uważa inaczej. Dziś tylko liczą się dla wszystkich prestiż i pieniądze - smutne, ale prawdziwe. "Mieszkania nam zabierają,bo jak on wynajmnie mieszkanie,to wtedy tych mieszkań dla Polaków jest dużo mniej a tym samy stają się dużo droższe(prawo ekonomi)". Ekonomia ekonomią, ale ta liczba wynajmowanych mieszkań nie jest procentowo taka znow duża. A Polacy zresztą raczej dążą do kupowania własnych mieszkań, a nie wynajmowania przez całe życie. Wynajmowanie to ie to samo co prawo własności. "A na Polskich uczelniach powinni się kształcić Polacy bo są to uczelnie utrzymywane z Polskich podatków i leżą na Polskiej ziemi,co dla mnie jest zrozumiałe i oczywiste". To zapewne Polacy studiujący za granicą też powinni wrócić, bo jak oni śmią zdobywać lepsze wykształcenie za granicą? :-D Tak się składa, że (zwłaszcza po otwarciu granic) nie zabraknie dla Polaków miejsc na uczelniach wyższych, bo wielu z nich wyjechało uczyć się w innych krajach. Jedyne, czego może im co najwyżej zabraknąć, to chęci, by studiować. Bo nie tylko mamy obecnie mnóstwo uczelni wyższych, ale nawet platne studia robią się już nie tak wielkim problemem, kiedy większośc kierunków można studiować zaocznie. A studenci-cudzoziemcy bardzo często pracują już podczas studiów, bo z czegoś w obcym kraju muszą żyć, i tak samo jak Polacy (o ile przyjmiemy jeszcze, że wszyscy Polacy placą podatki, co nie jest prawdą) płacą podatki.

BSA Dobrze ci radzę, trzymaj się-Po pierwsze,żaden Polak się nie puści z kobietą ,którą nie kocha.Honor zakazuje oraz szacunek do samego siebie. Oj, nie znasz mężczyzn, nie znasz. Ilu jest facetów (Polaków), którzy wszystko zrobią i powiedzą, by tylko zaciągnąć kobietę do łóżka (wcale nie tą, którą kochają, tylko tą, która im się jako tako podoba), ilu jest tych, którzy lecą na kilka frontów i trzymają koła zapasowe, ilu wreszcie tych niby-kochających zdradzaczy (otwórz pierwszy lepszy portal randkowy), a ile jest tych, którzy chętnie załapią się na okazję. Nie wspominam już o całych rzeszach takich, którzy wiedzą, że dana kobieta to nie ta i im na niej nie zależy, ale mieszkają z nią latami, bo im tak wygodnie i liczą na gwarantowany seks, po czym gdy trafi się ta lepsza, z dnia na dzień ją porzucają. No i wreszcie zakompleksieni faceci, którzy idą na kursy uwodzenia licząc, że nagle z wróbla staną się orłem i wreszcie będą, jak to określają, "zaliczać" kolejne kobiety, sądzący że tricki im w tym pomogą. Śmiechu warte. Ci, którzy szanują kobiety, to zaledwie kilka procent społeczeństwa.

Jezu, a Ty znów swoje o obywatelstwie i rzekomo tajemniczych, niepolskich korzeniach mężczyzn :-D (a raczej facetów, bo na miano mężćzyzn nie zaslugują) którzy kobiet nie szanują. Niech dotrze wreszcie do Ciebie, że pełno jest takich, którzy mają korzenie 100%-owo polskie. Polak nie znaczy automatycznie uczciwy, dobry i wartościowy, choć bardzo wszyscy chcielibyśmy, aby tak było. Podobnie jak cudzoziemiec może być w porządku albo bajerant czy oszust. To nie zależy od kraju, tylko od charakteru człowieka i wartości wyniesionych z domu. I przypominam jeszcze, że gdyby nie obcy kapitał i wiele inwestycji, to nasza gospodarka byłaby na dużo gorszym poziomie.

Gość jestem skinheadem
Hehe, ciekawe rzeczy ti widze są pisane, offtopa zrobiliście niezłego. Dajcie se siana i tak jak użytkownik "troche dystansu" napisał dajcie juz spokój. I tak sie nie dogadacie i tak, niech dziewczyna pozna chłopaka, a spór o subkultury i całą ekonomie i realia zostawcie na swoim podwórku, to nie jest forum do takich dyskusji. Widać stoimy po 2 stronach barykady a to wyklucza porozumienie. BSA ja sie z tobą zgadzam odnosnie tych miejsc pracy, kultury itp. Ale w kwestii subkultury ja dalej stoje i bede stał przy swoim ze punki i skini z Oi! są razem i są tacy sami poglądami, nie uwłaczając przy tym ruchowi skinheads. Ile jest ludzi tyle poglądów. Przenieście sie na jakies punkowe/skinowe fora. A tak swoją drogą słyszałes BSA moze o "Conservative Punk Division Poland" jestem ich sympatykiem, mysle ze czytając ich forum zgodzisz sie w koncu ze mną:) Pozdrawiam

I jeszcze jedno, bo gdzieś mi to umknęło. Piszesz, jakoby rzekomo Aryjczycy czy też Ariowie, bo funkcjonują obie nazwy (zakładam, że nie mówimy o tych z doktryny Hitlera) to Słowianie. Bzdura. Tak nazywał się koczowniczy lud, który rozprzestrzenił się po Europe i Azji i posługiwał się językami indoeuropejskimi. I języki, które używali, i narody, którym dali początek, wykraczają daleko poza Słowian i Europę. Są wśród nich i dzisiejsi Hindusi (sanskryt jest matką języków indoeuropejskich), i Pakistańczycy, Irańczycy (od Persów), Azerowie czy Turcy (od Hetytów).

Gość jestem skinheadem
"Dobrze ci radze, trzymaj sie" ... no nie zgodze sie z tobą, BSA akurat ma racje, cała europa to ludy o pochodzeniu indoeuropejskim, słowianie, germanie, i reszta to Aryjczycy, Hitler był kompletnym bucem, idiotą, szumowiną i lekceważył pochodzenie słowian. Jesteśmy z jednego źródła, ale nie mieszajmy narodów europejskich, z arabskimi czy hinduskimi, owszem zdażą sie podobieństwa antropogeniczne i mamy wspólne korzenie, ale to już zanikło i nie traktujmy wszystkich ras jak jednego ciała. Jesteśmy rasą białą i nie mówie tego jako jakis "rasista" w złym znaczeniu. Są różne rasy ludzkie, cała europa od Uralu az po pólwysep Iberyjski to aryjczycy, są oczywiście naturalne mieszanki wynikające z migracji na przestrzeni wieków ale trzymając sie faktów naukowych to tak jest.

Gość emt
"Otóż Hitler bardzo szanował Słowian Polskiego pochodzenia" Skąd się biorą takie taborety jak ty?

"A Afrykańczyki bajerują ile wlezie,zobacz ile się udało Simonowi Mol. "-- a ty uzywasz mózgu? zawsze oceniasz ludzi po rasie albo 1 przypadku??? "Nie obchodzą mnie Polacy na obcych uczelniach.Polskie uczelnie są na światowym poziomie i nie potrzebujemy obcych szkół.A Obcokrajowcy masowo zabierają miejsca Polskim studentom."===normalny jestes? widziales kiedys uczelnie w Stanach albo Anglii? Wyposażenie szkól i podejście do studentów? Chyba nie widziales skoro takie rzeczy piszesz:) "Co do mieszkań to już pisałem,czym wiekszy pobyt na mieszkania to tym stają się droższe a czym ich mniej to cena jeszcze bardziej wzrasta."---spoko, twoje myślenie jest bardzo "logiczne" i "oświecone" co widac po ww przykladach:)