Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chlebiks

jestem chory

Polecane posty

Gość chlebiks

Stan mojego zdrowia jest tragiczny odkąd pamiętam, czyli co najmniej od 15 lat, a liczę aktualnie 22. Jest wiele objawów które mi doskwierają, lekarze nie widzą problemu, wyniki krwi, moczu etc. w normie. Postaram się wymienić wszystko co posiadam: - niedrożność nosa w prawej śluzówce, co powoduje splywanie cuchnącej flegmy do gardła i nieświeży oddech + pogorszenie dykcji, następnie osiada na oskrzelach co powoduje kaszel i niewydolność oddechową (badane przez laryngologa - wszystko ok) - uczucie chronicznego zmęczenia, sen nie daje wypoczynku, chodzę nieprzytomny przez cały dzień, kryzys ok. godziny 14-16 - muszę odespać bo inaczej nie jestem w stanie funkcjonować - bóle mięśni, stawów, kręgosłupa, ograniczona zdolność ruchowa, czuję że poruszam się sztywno jak robot, swodobniejsze ruchy wywołują ból - każdy wysiłek fizyczny to wielkie obciążenie dla organizmu, pocę się niemiłosiernie, nawet zwykłe zmywanie naczyń jest problemem - w sytuacjach stresowych nadmierna potliwość, drgania rąk, z tymże prawie wszystkie sprawy powoli zaczynają go wywoływać (przez to wszystko chyba nabawiłem się nerwicy) - ciągłe otępienie, brak koncentracji, nie mogę na niczym skupić uwagi - stale pogarszający się wzrok - okulista od 3 lat mówi że wykraczam poza dojrzewanie i to się ustabilizuje, jednak zauważyłem że widzenie pogarsza się o -0,25 dioptrii co 6 miesięcy po obu oczach (powinien już nosić -2,50 a mam jeszcze -2,25) - z potencją nie najlepiej, na pewno nie mam zbyt wielkich wymagań jak na 22-latka - brunatne plamy na członku = hiperpigmentacja, taka jest diagnoza, ale przyczyny już nie znamy - prawa strona ciała (nogi, ręce, klatka piersiowa) jest lepiej zbudowana od lewej, zatem silniejsza i sprawniejsza, lewa drętwieje, boli, jest dużo słabsza - stwierdzone zwyrodnienie z dyskopatią; jednak neurolog twierdzi że przy dyskopatii nie powinny występować takie objawy - zaczynam wyglądać jak trup - 60kg przy 180cm i ciągła tendencja do spadków choć jem przyzwoicie - brak sił do jakiekogolwiek działania Powyższe objawy utrzymują się od conajmniej 15 lat, tyle mnie więcej sięgam pamięcią. Napisałem je hierarchicznie od najbardziej do najmniej dolegliwych objawów. Najgorsze jest to, że wyniki mam w porządku, choć dostałem skierowania na kolejną serie więc niedługo się odezwę. Jakieś 2 tyg miałem robione wyniki na tarczyce które są w normie, jednak po USG dowiedziałem się że narząd jest 'lichy' - za mały, powinien być większy, do tego nadnercza które prawdopodobnie nie produkują hormonu w wystarczającej ilości. Od tego czasu biorę hydrokortyzol i eupathyrox na pobudzenie tych narządów, póki co zmian nie widzę ale pewnie zbyt krótki okres czasu aby coś zauważyć. Piszę do Was, ponieważ żaden lekarz jeszcze mi nie pomógł, wymyślają standardowe badania które mam w porządku i na tym opierają swe decyzje - czyli nigdy nic nie idzie ku lepszemu; wysyłają mnie do psychiatry (u którego zresztą się już leczyłem i zrezygnowałem). Być może ktoś z Was również ma podobne objawy, może coś podsunąć w jakim kierunku działać i co robić, bo dawno temu straciłem chęć do życia, jestem do niego niezdatny w takim stanie. Być może wspólnymi siłami uda się coś wymyślić. Dziękuję za uwagę i pozdrawiam!

Większość konowałów to śmiecie które nadają sie tylko do postawienia przed plutonem egzekucyjnym.Kiedyś taki gnój wygnał mnie z gabinetu ale nie mogę mu odpuścić. A to co opisujesz to typowe objawy uogólnionego zatrucia spowodowanego zasyfionym żarciem i być może niedoborami:O.Dlatego polecam coś w tym stylu: http://www.youtube.com/watch?v=tY-HsoJ0gr0 :classic_cool:.Te lewatywy też polecam ale oczywiście niekoniecznie 4 dziennie bo to co polecają tam to do leczenia z nowotworów:D.

Gość Ifeelblue
Tak Twój organizm jest zatruty. Musisz się oczyścić, nie blokować objawów infekcji, nie jeść śmieciowego jedzenia, nie brać leków. Poczytaj więcej na http://www.bioslone.pl/forum/

W google wpisz kandydoza albo grzybiaca ogólnoustrojowa. Na 99procent wszystkie te dolegliwość mogą byc spowodowane nią. Współczuję.

Gość no i ....
A może masz kwasicę, bo tę drugą to chyba nie? Oczyść organizm i zajmij się jego odkwaszeniem, a może jedno wystarczy.

Gość chlebiks
Również to u siebie podejrzewałem, robiłem badania w kierunku kandydozy które niczego nie wykazały. Od zawsze miałem słaby system immunologiczny, łapałem każdą infekcję, dużo chorowałem i zawsze był antybiotyk których już się w życiu nałykałem. Za dzieciaka pamiętam, że piłem wodę ze "źródełek" nad którymi zawsze wisiała tabliczka iż woda jest niezdatna do picia, czuję że tym sobie 'dopomogłem'. Od września 2010 leczę się u zielarza, pana Jacka Spodniewskiego (nie wiem czy ktoś słyszał, przyjmuje w Jastrzębiu Zdroju) - od samego początku kuracji zakazał jedzenia słodyczy, serów i nabiału - staram się unikać, lecz zawsze coś tam zjadłem, od pewnego czasu dojrzałem do problemu i aktualnie nie spożywam tych produktów. Przez ten czas schudłem 5 kg, jestem coraz słabszy; przed chwilą wstałem (połozyłem się po pracy) i nie ogarniam co się wokół mnie dzieje, jestem całkowicie wypompowany. Nie mam sił i chęci do życia, przespałbym wszystko nie ruszając się z łóżka. Przejrzałem książkę Gersona, nie wiem czy jestem w stanie wdrożyć taką rewolucję w życie - nikt z rodziny mi w tym nie pomoże, musiałbym wszystko przyrządzać sobie sam w czym tkwi chyba największy problem. Czuję się jak trup, czy to kiedykolwiek się poprawi? ;(

Gość ale ta
Max Zander vel Klaun A TY JESTEŚ LEKARZEM SAMOUKIEM?

Gość 9alit9unjb
A jak wyglądają brunatne plamy na członku-jak piegi? To musi być bardzo pociągające. Mi by się podobało ja wygląda jak piegi lub znamiona ;)

Gość ehhhhhhhhhhhhhhss
ale ta, on jest nawiedzonym hipohondrykiem, którego jedyną rzeczywistą przypadłością są zaburzenia paranoidalne, i jest to jednocześnie jedyna rzecz, której u siebie nie "leczy".

Gość raz w roku musisz wpuscic
hipochondryk jak nic! wroc do tego psychologa bo kiepsko z toba jest.

Gość gość
Takie objawy podobne są w toczniu, może być też borelioza. Życzę zdrowia.