Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mimin

rozwód po 40-tu latach małż . - miał to ktos?

Polecane posty

od roku rozwiedziony,ulga ale i refleksja- gdzie popełniłem błędy , dlaczego dopiero teraz , obecne żądania partnerek .

Gość Czego poszukujesz dziadku?
Szukasz poruchać czy może szklanki do wymoczenia protezy?

Gość po 35 latach
Rozwiodłam sie po 35 latach i nie jest łatwo, a Ty jak się czujesz teraz

po 35-ciu latach---u mnie przechodzi to dość łagodnie (tak sobie tłumacze) choć nie jest łatwo . nie o dom chodzi , bo tutaj nieźle sobie radzę ale wylądowałem na wsi ( tak zaproponowałem podział majątku ) , a tutaj jest dość specyficzne środowisko , no i wszędzie daleko . po kilku latach trochę się przyzwyczaiłem .

Dodam jeszcze że staram się nie rozdrapywać rany . Co jakiś czas odwiedzają mnie córka z mężem , wnuczki. Pochłania mnie ogród , dom .Oczywiście zadaję sobie wiele pytań . Spróbuj rozwinąć w sobie jakieś hobby , pasję . Najczęściej ktoś nie był wart zaufania , lojalności . Bywa że ukrywał jakąś cechę a my zaabsorbowani dniem codziennym nie widzieliśmy wszystkiego . Ale życie trwa i trzeba cieszyć się z każdego dnia . Nie wszystkim jest to dane .Przecież co roku rosną nowe kwiaty , inaczej wygląda niebo , a po zimie jest wiosna !

Gość po 35 latach
Pięknie to ująłeś: co roku rosną nowe kwiaty,inaczej wygląda niebo.........itd. Ja po rozwodzie jestem od niedawna, moze dlatego jeszcze kierują mną emocje. Teraz uczę się dopiero żyć spokojnie i cieszyć się dziećmi i wnuczkami....pewnie przyjdzie czas, że zauważę, że po zimie przychodzi wiosna. Staram się nie wracać do przeszłości, rzucam się w wir pracy, mam wreszcie czas dla siebie ale ciągle potrzebuję wsparcia zyczliwych ludzi. Na moje nieszczęście ciągle mam poczucie winy, ,ze odważyłam się rozwieść, że zawalczyłam o siebie a były mąż mnie w tym utwierdza. Czy Ty utrzymujesz jakiś kontakt z byłą żoną?

Chyba masz szanse na szklanke po 35 latach:) A tak z ciekawości - emeryt mundurowy, rencista rumiany czy towarzysze pomogli?

To ja wystąpiłem o rozwód - nie mam od roku żadnych co do słuszności tej decyzji żadnych wątpliwości . Wychodząc z sądu moja "pomyłka " rzuciła coś w rodzaju " - pozostaniemy przyjaciółmi ?, nawet się nie odezwałem . Sędzina po jej wystąpieniu nie zarządziła drugiego pojednawczego spotkania - dodam że rozwód bez orzekania o winie ...

Uwaga na dziadka! Kręci! Nazywa rozprawy sądowe "spotkaniami pojednawczymi". Albo demencja, albo szuka demencji.

Gość po 35 latach
Ja niestety musiałam walczyć , było 5 rozpraw i eksmisja byłego Teraz już wiem, że nie mogę się już z nim spotykać - ale my nie mamy podziału majatku i tu jest problem. Nie powiem ale z "zazdrością" patrzę na pary ktorym się udało wspólne życie.

Po to ludzie mówią " TAK" , aby na dobre i złe , ale życie to wiele niespodzianek , zakrętów więc nie wszyscy wytrzymują w związku

Gość po 35 latach
a nie masz poczucia, że coś zaniedbałeś, coś przeoczyłeś czegoś zaniechałeś, że moglo się udać???

Cały czas były teksty : dlaczego ja pracuje ? , dlaczego wszyscy są tacy źli ( 9-wieć razy zmieniała pracę , dlaczego auto Maluch itd . Kiedy wybudowałem dom na wsi - źle bo dojazdy , bo czasy się zmieniły -ona chce podróżować . Mnie się do zdrowia doczepili , i wylądowałem na rencie i zostałem sam - z psem i kotem . Na pewno popełniłem błędy a kiedy sędzina zapytała jak sądzę co spowodowało rozkład małżeństwa to powiedziałem że chyba za mało kwiatków kupowałem , nie pamiętałem o rocznicach albo za mały dom wybudowałem ....

Gość taka ola
mimin- och, gdybym miała dom na wsi, ogród (na własność :P ) to też bym się rozwiodła...no i gdyby mnie nie wiązał kredyt hipoteczny..... Jestem 28 lat po ślubie :D Spokój, cisza, harmonia .....to dla mnie :classic_cool:

Gość taka ola
a tak a propos.... dziadków:P pewnie piszą to "małolaty" ale..... wszystko przecież przed nimi:P....... (jest jednak sprawiedliwość) seks w każdym wieku przynosi przyjemność i chyba....z wiekiem większą :)

taka ola - dodam tylko że "pomyłka " powiedziała ---potwierdzam to co powiedział mąż . I było po sprawie . Nie że pił bił przywlókł choroby .. Teraz takie czasy . Aco do spokoju to masz całkowitą rację- skromnie ale spokojnie...

Gość po 35 latach
no fakt kobiety lubią kwiatki, Ja miałam kwiatki, prezenty i też mi sie nie udało. Oczekiwałam lojalności, przyjaźni i trochę jeszcze fantazji w miłości i nasze drogi się gdzieś rozeszły- inne priorytety, różne oczekiwania i inne marzenia, a może tak miało być? może życie szykuje mi miłą niespodziankę? tym się łudzę i tak łatwiej żyć.

Gość taka ola
po 35 latach- za bardzo czekasz na "niespodziankę".... a jest tak, że kto nie szuka- ten znajduje....;) trzymaj się tego!!!

Gość po 35 latach
fajnie określasz byłą " pomyłka" - podoba mi się ale ta pomyłka trwała aż 40 lat ....długo. Brak było odwagi czy liczyłeś, że jeszcze się ułoży- bo u mnie tak było.

Dokładnie po 37-miu . Kiedyś widziałem co się działo z siostrzeńcem po rozwodzie siostry , a ponieważ mojej córce nie chciałem fundować takiego prezentu - uważałem że to są te " kobiece humory" i tak to trwało . Były też wyjazdy po pieniążki ---wtedy byłem cudowny .kiedy jest gorzej no to " trzeba się umieć w życiu ustawić "

Gość taka ola
LECH!!!! prowadzi 1:0 :classic_cool: :D

Gość taka ola
sorry! :(....:D, :D...

Gość po 35 latach
Najważniejsze, że jesteś teraz spokojny i chyba szczęśliwy. Trwanie w toksycznym związku dla dzieci to nie jest dobre wyjście ja teraz to wiem ale też tak trwałam i stracone lata, wiem, że powinnam rozwieść sie wcześniej. Ja już się cieszę bo wyjeżdżam 10 marca do Krakowa do sanatorium i jestem wreszcie sobą a to tak wiele.

Coraz częściej przytaczam znajomym i nieznajomym chińskie powiedzenie : kiedy chcesz być szczęśliwy jeden dzień - opij się kiedy chcesz być szczęśliwy jeden rok - ożeń się kiedy chcesz być szczęśliwy całe życie - kochaj kwiaty! podobno to dotyczy obu płci . To ciekawe - ja się właśnie wymeldowałem z Krakowa - 20 kilometrów .A jeśli lubisz kwiaty - chętnie coś wyśle bo sporo fotografuje ...

Gość po 35 latach
Czy lubię kwiaty??? jaka kobieta ich nie lubi- hoduję w domu storczyki a w ogrodzie róże i chcę być szczęśliwa przez całe życie................

Spróbuj więc podać adres mailowy , to coś wybiorę - jakie kolory lubisz?

A kwiaty które mam za plecami - pokaże przez skayp'a?

Gość po 35 latach
Kolor kwiatów czy tak w ogóle? Kwiaty wszystkie lubię nawet te polne Jesteś miły ale nie bardzo chcę podawać swój adres mailowy na forum a może Ty nie masz oporów - to podaj swój adres a ja napiszę do Ciebie.

Gość Jelena Rozga
a może to początek nowej, ciekawej znajomości między Wami...?:) Bez podtekstów to piszę-po prostu fajnie się czyta dialog dwóch dojrzałych, kulturalnych ludzi, których życie troche poorało, ale którzy mimo to mają wiele pozytywnych mysli w sobie.... Będę Wam kibicować-razem bądź z osobna:) Wszystkiego dobrego!:) Aha! Nigdy nie jest za późno...na nic:) Pozdrawiam

Znajomy informatyk " wyszkolił mnie że lepiej jest nieznanych listów nie otwierać . Czy to będą reklamy czy też niebywałe " okazje " . Napisz mi tylko pierwsze trzy litery na tym forum aja podam mój adres ..