Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SmutnaKlara

Zostałam oszukana przez przyjaciela finansowo

Polecane posty

Gość SmutnaKlara

witam,kolega z gimnazjum i z podstawowki odezwal się do mnie jakies 2 tygodnie temu o interes bardzo dobrze sie znamy ,około 12 lat,wiec mu zaufalam. Chodziło mu o to że ma 15 telefonow najlepszej generacji z anglii (iphony warte około 2 tysiace zl)i zebym je wystawiły na sprzedaż na allegro za kazdy sprzedany telefon mialam dostać 200 zł wiec w sumie 3 tysiące.oczywiście pieniadze mialy isc na jego konto bankowe. no i wystawililam te aukcje na allegro...i dziś miałam okropny sen.Mianowicie że znalazłam dużą sumę pieniędzy.odwracam z tyłu te pieniądze a tam biały papier.poszłam z nimi do banku i okazalo sie ze to falszywe pieniadze i sie obudziłam..przyszla do mnie przyjaciołka dziś i jej opowiadam o tym śnie opatrzymy w sennik co oznaczają fałszywe pieniądze a tam pisze : Nie wchodz w zadne interesy bo spotka cie cos groznego. I cos nas wzielo i sprawdzamy zdjecia jego telefonow bo on niby porobil te zdjecia telefonow w domu...a patrzymy,wpisujac w google dane marki a te zdjecia są z internetu skopiowane bezczelnie od innych ludzi.:(:(Natychmiast wycofałam aukcje. łączna wartosc tych telefonów to około 20 tysięcy.Normalnie trzese się po tym co przezyłam ,mój przyjaciel chciał ode mnie wyłudzić 20 tysięcy ,gdy mu napisalam ze o wszytskim wiem napisał tylko : wiesz co to ja juz sobie poradze ,zero tłumaczen nic ;/ Czuje się podle oszukana ;( Przestrzegam wszystkich :(

Gość idz z tym na policje
Oszyści:/

Gość jest roznie ...
ale z czym pojdzie na policje ? Co im powie, ze miala sen ... :D tak na prawde nie wiadomo czy chial ja oszukacv, poza tym outorka chciala sprzedawac drogie rzeczy nie majac dzialanosci gospodarczej ... :P

Gość a co bylo na tej terapii
dziewczyno! Mialas szczescie, ze Cie w jakies paserstwo nie wrobil! A skad wiesz, czy pon nie ma kradzionych rzeczy albo czy te rzeczy w ogole istnieja!?

Gość ale nie rozumiem za bardzo
czemu az tak sie trzsiesz? no nie mozna kopiowac zdjec innych, wiem. Ale bez przesady, za to nie ma az takich sankcji przeciez :D Najwyzej by Ci allegro te zdjecia pousuwalo, czy cos ;)

Gość gość
też zostałam kiedyś oszukana przez kuzynkę-sic.pożyczyłam jej 500zł i oddała mi w 50 i 100 złotówkach fałszywych!dajecie wiarę? i miałam kłopoty później...po tym incydencie postanowiłam zapisać się na szkolenie pt rozpoznawalność autentyczności waluty polskiej (e-learning). teraz jestem cwana i mądra;)

Gość gość
niezła lekcja życiowa z ta kasą.ja pracuje w sklepie i kilka razy miałam fałszywki.potem kierowniczka nie była miła twierdząc ,że powinnam mieć kurs jakiś...zainwestowałam w kurs kasjerski co by nie mieć kłopotów i na głowie kierownisi ;P polecam poszukać na inwestycjach w kadry bo są też nie tylko wyjazdowe ale i w formie e-learning i polecam nie przepłacać. wybór to indywidualna spraw. ja nie lubię przepłacać.