Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniulka1309

Mamy '89 zapraszam na pogaduszki!

Polecane posty

Gość aniulka1309

Czy są jakieś mamusie z tego rocznika? Jeśli tak,to zapraszam do podzielenia się swoimi doświadczeniami :)

Gość iwona-----
Normalne osoby w tym wieku kończą studia a nie bawią się w dom

Gość 854489
mój synek jeszcze nie woła że chce siku i kupę, nie wiem co zrobić, w końcu w tym wieku to chyba normalne, że powinien być już bardziej samodzielny............ a jak u was?

Ja jestem z rocznika 89 a mój syn wczoraj skończył 6 tygodni. Chętnie porozmawiam.

Gość aniulka1309
Mój synek ma pół roku. Karmisz małego piersią?

Ja swojego właśnie odstawiam, to znaczy jeszcze karmię piersią ale pół na pół z mlekiem modyfikowanym. Z góry proszę nie jechać po mnie jaka to jestem wyrodna matka, uważam że karmienie nie jest miarą miłości do dziecka.

Gość aniulka1309
Spokojnie ja od urodzenia karmię małego butlą

Ooo wreszcie jakaś normalna :) Stop laktacyjnemu terrorowi! A karmisz z wygody czy innych powodów butelką? :)

Gość aniulka1309
Nie miałam za bardzo pokarmu a wygodne to też jest ale bardziej z tego pierwszego powodu.

Gość izia87
moge się przyłączyć tylko mój rocznik 87:)

Gość aniulka1309
Nie szkodzi witam :) ile ma Twoja dzidzia?

Witamy, witamy koleżankę. Acha i gwoli ścisłości - wcale nie uważam, że rocznik '89 który akurat nie kończy studiów a "bawi się w dom" to jakaś patologia. Oczywiście według niektórych najlepiej czekać z dziećmi do 35 roku życia kiedy już są z tym często problemy zdrowotne a i nie chce się z pracy rezygnować. Przed nami zaś wszystko, dziewczyny! Podczas gdy inne, te "mądre" i "poukładane" będą się użerać z dziećmi na macierzyńskim, nasze maluchy już będą odchowane a my wciąż młode, atrakcyjne i zdolne do pracy :)

Gość iwona-----
Dziewczyny nie szkoda wam życia. W tak młodym wieku powinno się edukować zwiedzać świat a nie bawić się w dom

Gość izia87
25 konczy 2 miesiące:)

Gość Kameszka
Lol:d

O rany, kolejna według której "bawimy się w dom". iwona----- -> nie umiesz uszanować cudzego wyboru? Nie każda ma dziecko z "wpadki" i męża z przymusu wiesz?

Gość iwona-----
Sama jestem w ciąży ale mam 24 lata w czerwcu się bronię, mam własne mieszkanie, samochód ,męża. Stać mnie na dziecko do czegoś w życiu doszłam. A połowa z was jest uzależniona od pomocy państwa lub rodziców.

Gość izia87
teraz to troche za późno na prawienie morałów jak juz jest dzidzia,a z resztą bawienie się w dom to samo życie:)

Gość aniulka1309
Ja również uważam że nasz wiek jest odpowiedni na urodzenie dziecka. A poza tym ja studium mam już skończone :)

Gość iwona-----
Studium to jest nic.

Gość aniulka1309
No to jesteś niewiele starsza od nas i nie krytykuj cudzych wyborów. Popieram K8 nie każde dziecko to dziecko z wpadki!

Gość izia87
iwonko bądz tak grzeczna,i spierdzielaj jak Ci temat nie odpowiada,tutaj chcemy sobie popisac a nie użerać się z Toba i w cale nie jesteś duzo starsza od dziewczyn bo tylko 2 lata,a gadasz co najmiej jak moja babcia

Ja od września zeszłego roku miałam iść się uczyć (na położną, ha ha!) pójdę więc od tego roku, to raptem rok w tył :) Utrzymujemy się z mężem sami, mamy też mieszkanie własne a pomoc rodziców ogranicza się do tego, że jako szczęśliwi dziadkowie zasypują syna naszego prezentami. Żyjemy na własny rachunek i od nikogo nic nie chcemy - to naprawdę taki zły czas na posiadanie dziecka? My jesteśmy szczęśliwi a nikt z naszej winy nic nie traci - czy więc musisz krytykować nas dlatego, że żyjemy inaczej, niż ty?

Gość iwona-----
Tylko w porównaniu do was ja coś w życiu osiągnęłam jestem nie zależna. A wy gdzie mieszkacie, z czego się utrzymujecie , ilu z was korzysta z pomocy rodziców lub państwa?

Gość ja jestem z 89' :)
witam! moj maluszek ma 5 miesięcy

ja mieszkam z rodzicami ale jesteśmy na własnym garnuszku. Ja przed zajściem w ciąże pracowałam i teraz jestem za wychowawczym. Jeszcze w tym roku mamy zamiar stawiać dom. Mąż dobrze zarabia stać nas na dziecko

iwona, czym się tak szczycisz? Jak już wspomniałam utrzymujemy się z mężem sami, na mnie czeka praca za kilka tygodni, od nikogo nic nie chcemy i radzimy sobie sami. Naprawdę te 2 lata więcej czynią Cię aż tak od nas lepszą? A wulgarnym wypowiedziom dziękujemy...

no cóż mój rocznik mówi za siebie a wam dziewczyny powodzenia.! Na mnie też niedługo czas do 30stki nie bedę czekać.Pozdrawiam i nie czytajcie durnych komentarzy.