Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nabrałam się na reklamę

kupiłam ciasteczka oreo

Polecane posty

Gość kobieta25lat____dziewica
w USA to z tymi ciasteczkami nwet lody jedza:D w PL nie jadlam, ale kiedys w usa probowlam i mnie nie zachwycily, taie "markizy"...

Gość Internetowy napinacz.
Nestl jest największą firmą światową z branży spożywczej z obrotami rzędu 100 mld franków szwajcarskich rocznie oraz największym producentem żywności na świecie. Działa w ponad 80 krajach, sprzedając swoje produkty pod postacią ponad 8000 marek (w Polsce dostępnych jest 600 produktów). Bezpośrednio zatrudnia 275 tys. osób, a pośrednio około 1 200 tys. Wikipedia.

Gość fggjfjjfj
ale z was debile masakra- i co ztego opórcz GM do krtórego doplaca panstwo i zadłuzonego forda do którego dopłaca panstwo nic nie ma w usa. chryslera wykupuje fiat- :) amerykanska motoryzacja to fikcja i kolos na glinianych nogach. GM istnieje na rynku europejskicm dzieki oplowi , bo ich wypociny sa załozne

Gość japikolemasakiera
ale z was debile masakra - toż to największe osiągnięcie że w USA byłaś głupia pindo! Wierz mi nie masz się czym podniecać!

Gość japikolemasakiera
...a ze żarłaś tam te gówniane ciastka to nikogo tu nie obchodzi!

Gość fggjfjjfj
Internetowy napinacz.- z wikipedia to i ja potrafie korzystac :O. daruj sobie wklejke z wiki :O wiesz co nie wiem Moze i nestle faktycznie potenzniejsze niz Kraft ale czytałęm jakis arttukuł parte tyg temu z anglojezycznej prasy i tam pisali o Karfcie jako najwiekszym gigancie cukeirniczym na swicie ( po połknieciu Cadbury) moze cos przeanalizowali zle.

Gość seksowna7979788
Njpierw sie lize a potem moczy ;-)

No to juz wiesz , ze nie jest , proste..

Ta, i co z tego jak w USA jesteś człowiekiem drugiej kategorii :P

Gość Phoebe20
faktycznie, stany rewelacja - takie lenie tam żyją że nawet im się nie chce skorupki jajka rozbić i rozbełtać, gotowe rozbełtane kupują w kartonie.

Gość japikolemasakiera
Wow nawet cześć ci ktoś tam powiedział, cóż za osiągnięcie. Tylko że nikt cie o to nie pytał. To jest temat o ciastkach, a nie o twoich miernych przeżyciach sprzed 15 lat.

Gość fggjfjjfj
ta amerykanka to jakas słąba prowokacja

Gość Phoebe20
dokładnie, nie ty pierwsza i nie ostatnia mieszkasz w stanach, nie masz co się przez to czuć lepsza. Polacy to chyba trochę tacy nomadzi :D gdzie na świecie nie pojedziesz, choćby do dżungli amazońskiej, to jakiegoś spotkasz :D ja w londynie CODZIENNIE przynajmniej raz słyszę polski język na ulicy czy w autobusie, a polskie produkty są nawet w supermarkecie i każdym sklepiku za rogiem ;P żadna sensacja - polak na zachodzie ;p

Gość IMO13248
Byłem w Stanach. Kraj mlekiem i miodem płynący. Gdy wchodzilismy na wody terytorialne HUSA, statek wyczyszczony był po sam komin. Przecież to Stany-Kraj Wolnych i Odważnych, oni brudu nietolerują. Z dumą w sercach weszlismy na rzekę prowadzącą do jednego z największych portów (i miast) w HUSA. Wtedy statek ze zwykłego kontenerowca przemienił się w lodołamacz, tylko zamiast rozpychać lód, my przedzieraliśmy sie przez setki ton śmieci i szlamu. Takie są te Twoje stany, taki sam syf jak wszędzie.

Kafeterio ratunku!!! :-D Miało być śmieszno, a nie straszno! Amerykanie - wypad z mojego topicu!

ale z was debile masakra - i co, pewnie mieszkasz w Jackowie? :classic_cool: Polacy w Ameryce to największe barachło "ever", dobrze, że wyjechałaś :classic_cool:

Kulturalni Amerykanie mogą zostać :-)

Gość Phoebe20
wracając do oreo - kiedy się pojawiły w polsce? bo rzadko bywam. ale oficjalnie stwierdzam, że na sucho to najgorsze ciastka jakich kiedykolwiek próbowałam O_o ale na szejk super ;p

Gość Phoebe20
"ale z was debile" ty chyba w tej ameryce kompletnie zdziczałaś bo już czytać ze zrozumieniem nie umiesz ;p nie wiem jakim cudem nigdzie nie był ktoś, kto w wieku 20 lat zdążył już mieszkać w 3 krajach...

Te ciastka są już od ok 80 lat :classic_cool: Gdybyś powiedziała, "jadłam te ciastka 80 lat temu, patrząc na zdjęcie Hoovera" to wzbudziłabyś pewne zainteresowanie :P

Gość bhjbjh
w stanach, wielkie dupy spasiony do niebotycznych rozmiarow pakuja do koszykow ten syf oreo pod kazda postacia, bo oprocz lodow jest czekolada oreo, lody oreo, a tego obrzydlistwa jesc sie nie da:O Kiedy przestaniecie zachwycac sie kazdym gownem made in USA?:O

Gość bhjbjh
*spasione

Gość ile kosztuja te ciacha?
i gdzie je kupilas?

Gość fggjfjjfj
mnie nic krafta nie smakuje jakos :O Produkty nestle niektóre sa fajne ale kraft - nie dziekuje, Kraft zapsuł polskie prince polo

ok. 3 zł w markecie czy jak to nazwać....

Gość Phoebe20
a czy tylko mnie się wydaje, że wedel się ostatnio wyjątkowo popsuł? a jest w polsce czekolada galaxy już?

Stany zjednoczone to marka sama dla siebie?? Jak mozemy sie przestac podniecac sie czyms , co jest sygnowane dumnym napisem PROULDY MADE IN THE USA tym sie roznimy od Amerykanow , ze my mamy historie z przeszlo 1000 letnia, wojen i walk o ojczyzne. A Amerykanie przeszlo 200 lat , ale oni sa dumni ze swojego panstwa. A my gardzimy naszym.

Gość bhjbjh
w stanach maja okropne slodycze. Nawet twix smakuje inaczej, jakby byl zrobiony z masy czekoladopodobnej. Czekolady Cadburies sa okropne, wspomniane oreo, a fee

Gość bhjbjh
niestety polskie slodycze strasznie sie popsuly. Czekolady wedla sa okropne, jedynie milka jest jeszcze znosna. Prasie mleczko tez sie popsulo, wala tam tyle masy zelujacej, ze jesc sie nie da.

Gość fggjfjjfj
Phoebe20- wedel przejeli japonczycy. juz mało co polskiego jest.