Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

monik5

Najlepsza woda morska do noska dla niemowlaka

Polecane posty

mam 3,5 miesiecznego synka i pediatra przepisała nam wode Ringosol. czy ktoś ją stosował-dobra jest?

Gość mama29-2010
a co za roznica w opakowanie jakiej firmy wlano wode? woda to woda i juz :)

U nas najlepiej sprawdził się zwykły roztwór soli fizjologicznej (w takich malutkich ampułkach). Spełnia taką samą rolę a dużo łatwiej jest łagodnie zakroplić nosek odpowiednią ilością - te spraye psikają takim dosyć mocnym strumieniem - moja córka tego nie lubiła, wystarczyło że przekręciła głowkę a popryskaną miala całą buzię, nie wiadomo też było ile tego trafiło do nosa. Ampułkami z roztworem soli można też płukać oczka. no i koszt nieporównywalnie mniejszy ale pewnie żaden pediatra nie dostał niczego w zamian za rekomendowanie zwykłej soli więc pewnie dlatego wolą te cudowne wynalazki. ja w każdym razie polecam :)

dzięki za radę, rzekomo ten ringosol psika małym strumieniem, pod niższym ciśnieniem niż inne wody. jestem ciekawa czy ktoś stosował ringosol i inne tez przetestował?

i czy można ja stosować codziennie przez cały czas?

kupiłam wode Marimera i jest do bani, dosłownie zalewa dziecko, pobiegłam na drugi dzień do apteki i kupiłam to co polecała pediatra-ringosol- o niebo lepsza bo psika delikatniej a Marimera może wykorzystam jak będzie starszy albo dla siebie bo dla niemowlaka- 4 m-cznego sie nie nadaje!!!

Gość kijevna
ja mam Sterimar i też psika za mocno

Gość jjjjjjjj jjjjjjj
ja mam sterimar baby i moze i psika mocno, sama nie wiem, ale bardzo dobze wyplukuje nosek. Ja stosuje mniej wiecej od 5 tyg zycia malej i teraz jak ma prawie 6 mies to jak widzi opakowanie to juz wie ze ma nie ruszac glowka, nawet calkiem to lubi :) my stosujemy codziennie po kapieli

Woda Nivea tez pryska delikatnie. Marimer straszny duzy strumien i wylatuje z duza sila.

Gość heeee???
od 5 tyg.zycia?? co wy robilyscie z waszymi malenstwami,ze po miesiacu zycia mialy katar? niepowazne jestescie!

Gość ty jesteś niepoważna
nie wiesz ze nosek trzeba czyścić z innych względów niż katar? ja też psikałam dosyć wcześnie do noska ze względu na to że mój mały urodził się zimą, kaloryfery grzały powietrze było suche i podrażniała nosek

Gość do ty jestes niepowazna
moje diecko tez urodzilo sie zima,ale takiego klopa jak ty nie mialam:)

Gość kijevna
moja ma 5 tyg. i katar praktycznie od poczatku - moj blad - przegrzalam chate na poczatku

Gość gość
Najlepsza moim zdaniem to disnemar. Jest bardzo delikatny, aplikator dostosowany nawet do niemowlęcego noska. Pryska delikatnie niepodrażniając noska. A bardzo dobrze go oczyszcza i nawilża. Jeśli wybierać to tylko tą.

Gość gość
My mamy Afrin baby, i nie narzekamy a uzywamy go odkad mala skonczyla 3 tygodnie i na dodatek to wczesniak. Sila "psikania" jest ok

Przy suchym powietrzu to nie oczyszczanie ale nawilżanie śluzówki. Czasami niezbędne, zgadzam się, a woda morska, jak disnemar, to tego idealnie się nadaje. Sama używam czasami na noc, kiedy nawilżacz i wietrzenie pokoju przed snem nic nie daje.

Gość Mama Wojtka
ja ze swojego doświadczenia mogę polecić Purinasin, można go stosować o 6 mies .Jest delikatny dla malucha w przeciwieństwie do Marimeru czy Disnemaru, które tryskają dużym strumieniem

Gość basiamamastasia
my używamy tej z babycap, ma fajny delikatny strumień, bodajże mozna ją stosowac od 1 miesiaca, poprzednio marimer natomiast tak jak ktos wczesniej tu napisal ma zdecydowanie za duzy strumien i przez to wylatuje z noska/

Gość gość
Jak najbardziej zgadzam się z poprzedniczką, my też oczyszczamy nosek wodą z baby cap