Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kicia112

czy to normalne???

Polecane posty

Od jakiegoś czasu spotykam się z facetem i znajomość ogólnie zapowiada się dobrze, często się spotykamy i wydaje mi się że zaczyna się między nami rodzić coś fajnego. Przeważnie spędzamy czas u mnie w domu i tu pojawia się problem, bo mimo iż regularnie przyjeżdża do mnie nie chce poznać moich rodziców (rodziny) do tej pory tak się składało że nie trafiali na siebie ale ostatnio rodzice zaczęli coś mówić, że chcieli by go poznać itp. Ja traktuje go poważnie i dziś przy rozmowie nawiązującej do mojej mamy wspomniałam że chyba chcieliby go poznać a on na to że on nie chce bo się boi :( nie wiem jak mam to odbierać. Czy chłopak który boi się lub zwyczajnie nie chce poznać rodziny swojej dziewczyny nie traktuje jej poważnie? Czy może wręcz przeciwnie dlatego boi się że coś pójdzie nie tak jak powinno. Powinnam odpuścić? Nie wiem jak mam to odbierać i co powinnam zrobić w związku z tym, nie chcę wchodzić w związek bez przyszłości bo mam już swoje lata i moim celem od początku był poważny związek i on o tym wiedział :(

halo nikt normalny nie doradzi? powtarzam normalny nie chcę tu bzdurnych wypowiedzi

Gość oczko300
a pytalas czego sie boi ?

albo jest dzieciak albo ma problemy z sobą bo-czy to jest normalne?

do tego powtarza, ze to nie jest tak że nie chcę tylko że się zwyczajnie boi może to dlatego, że za długo to już przeciągnęło się. Może od razu powinnam go przedstawić i byłoby po kłopocie? Ale z drugiej strony nie chciałam tego robić do czasu gdy nie nabrałam przekonania że coś może między nami być poważnego :( co robić?

Gość oczko300
a to nie jest tak ze twoi rodzice sa zamozni a on nie ??

no dzieciak to on już raczej nie jest :( przez moment pomyślałam sobie, że może boi się bo mu zależy na naszym związku, ale sama już nie wiem. Może właśnie wręcz przeciwnie?

długo się znacie? czy on z naury taki nieśmiały i bojaźliwy?

Gość kiszkalololo
oj wstydzi się pewnie jest niedojrzały i tyle.

oczko300 nie jesteśmy z jakichś zamożnych rodzin. Powiedziała bym że raczej średnia, przeciętna rodzina u mnie tak jak i u niego

spotykamy się od kilku miesięcy tylko, że od ponad miesiąca przeważnie u mnie w domu. A czy facet 30lat może być wstydliwym chłopcem? Owszem jest trochę nieśmiały na początku ale bez przesady

to bez zapowiadania jak przyjdzie kiedyś do Ciebie spróbuj jakos go przedstawić tak by nie miał możliwości się zestresować

co ja mam zrobić, głupio mi tak przed rodziną że mimo że przesiadujemy u mnie w domu oni nawet go nie znają nic o nim nie wiedzą :( z drugiej strony nie chciała bym go do niczego zmuszać ale czy on może traktować mnie poważnie nie chcąc poznawać moich bliskich? Bo jakoś nie wydaje mi się a jak już wspominałam nie chcę marnować czasu na coś bez przyszłości bo już i tak za dużo czasu zmarnowałam w swoim życiu.

anialon hehe myślisz, że to będzie w porządku? a jak obrazi się na mnie że postawiłam go przed faktem dokonanym? czy to nie będzie z mojej strony nieodpowiednie? ja gdybym miała poznać jego rodzinę to cieszyła bym się i na pewno tez stresowała ale nie powiedziała bym że ich nie poznam bo się boje :(

kilka mies to krótka znajomość może Cie jeszcze zaskoczyć ;)

anialon a co masz namyśli z tym zaskoczeniem? wiem, ze to nie jest jakoś bardzo długo ale wydaje mi się (czuje) że to coś więcej niż zwykła znajomość byłam wcześniej w długim związku i myślałam, ze kochałam byłego ale nigdy nie czułam się tak jak teraz :) a i czasami nie wierzę, że znamy się właściwie tak niedługo bo mam wrażenie jakbyśmy znali się od zawsze, zresztą z tego co się przypadkowo dowiedzieliśmy nasze drogi już wcześniej się krzyżowały kilkakrotnie lub miały skrzyżować gdyby się coś nie wydarzyło

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyhhhhhhhhyyyyy
może się boi że jak pozna rodziców to już nie będzie odwrotu?

ale jak nie będzie odwrotu? przecież nikt nie będzie go do niczego zmuszał ja po prostu nie chcę żeby moja rodzina się mnie czepiała z tego powodu

ludzie co z wami???? czy już na konkretny temat na zwykły czyjś problem już nikt nie potraf doradzić, pomóc? jak bym napisała że mam 15 lat i jestem w ciąży to było by mnóstwo wpisów :/

Gość A co ci mamy niby doradzic
Przeciez go nie znamy i nie siedzimy w jego glowie, tylko zgadujemy. Rownie dobrze mozna zakladac, ze jest niedojrzaly, jak i ze nie traktuje cie powaznie albo ze ma fobie spoleczna, zle relacje z wlasnymi rodzicami (i boi sie, ze kiedy ty go przedstawisz swoim, on bedzie musial zapoznac cie z wlasnymi) itp., itd.

Gość czarna beemka
Ma żonę lub coś ukrywa. Takie jest moje zdanie. Znam jednego pana, który mówił, że się boi poznać rodzinę, a sam już ją miał - miał żonę i 2 dzieci. 30letni facet to nie podlotek. Nie będzie się bał.

Kilka miesięcy? Uwazasz ze to duzo? O ktore kilka miesiecy chodzi...bardziej 2, 3 czy 8, 9? To ty Powinnas wiedziec czy jest szczery i co czuje i jak traktuje zwiazek. Dla niektórych facetow poznać rodziców to czasem taki jakby przedślub wiec moze sie troche migac ;) nas pytasz czy unika bo mu nie zależy czy naprawde sie boi... To glupie nie uwazasz? Lepiej wiesz zdaj sie na intuicję. Co myślisz ty? Jesli tylko boi to daj mu czas przeciez pośpiech nie jest konieczny. To az kilka ale tez i tylko kilka miesięcy. Nic na siłę rozmowa czas i kiedys sie odważy. Rozumie wiek i dorosłość brak miejsca i czasu na podchody ale zwiazek to nie Szablon wiec nie rob nic bo nadeszła kolej na to czy tamto.