Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olivia35

ciaza po 35 z miesniakami

Polecane posty

dziewczyny tez mam mięsniaki i jestem w 21 tyg ciaży. jak byłam w ciazy z synkiem to rokowanie było +/-,teraz podobnie ale jestem dobrej mysli.Skoro wtedy donosiłam ciąże do 40tyg(było cc ze wzgledu na grożącą zamartwicę) to teraz tez sie musi udac. trzymajcie sie i badzcie dobrej mysli

Witaj Mn88 :).) Tam wlasnie jest moj topik:) Ciesze sie ze jestes ze mna,i podczytuj dalej i daaaaaleeeeeeeeeeeejjjjjj trzymaj kciuki:))))) Pozdrawiam Cie mocno i pisz na moj topik. CZEKAM 🌼

Gość rena2121
Mam 35 lat.O mięśniaku dowiedziałam się na badaniu potwierdzającym 1-ą ciążę.Ciąży nie było jeszcze widać, ale był mięśniak: 77mmx63mm.Przepłakałam 2 dni. Po 2 tygodniach ziarenko było już widać, kolejna wizyta-wszystko ok.Trzecia wizyta 10 tydz-dzidziuś ruszał rączkami i nóżkami.Mięśniak się nie powiększył, lekarz jest dobrej myśli, ja dzięki niemu też. Biorę dopochwowo Luteinę i liczę kolejne dni, żeby maluch był coraz silniejszy. Dziewczyny bądżcie dobrej myśli.

Gość gość
mn88 mimo że post sprzed kilku lat, wlał wiele otuchy w moje zszargane nerwami trzewia :)

Gość gość
Też właśnie przeczytałam post mn88 - jako 38latka w pierwszej ciąży z pierwszego cyklu z dwoma mięśniakami potrzebuję czytać, że moje dziecko na świat przyjdzie równie szczęśliwie - a 35 tygodni przede mną!

Gość gość
2011.06.23 To coś lekarzowi albo tobie sie pomieszało... to chodzi o czarne kobiety. A Afroamerykanek tez niestety one częściej złośliwieją.

Gość kacha___
Dziewczyny nie wyrażajcie zgody na operacyjne usuwanie macicy. W tej chwili można leczyć się specyfikiem o nazwie Esmya. W Warszawie specami od tego są choćby prof. G. Jakiel , prof Dębski. Poza tym zamiast wyłuszczania można zrobić embolizację ( jak się ma albo nie chce sie dzieci) albo laporoskopię oszczędzając macicę. Nie należy słuchać jednego lekarza, lepiej iść do kilku, przynajmniej z dr nauk przed nazwiskiem.

Gość gość
Ja mam małe mięśniaki, lekarz powiedział, że kobiety z mięśniakami rodzą dzieci, ale to są częste poronienia i przedwczesne porody. No cóż, los chciał, że zaliczyłam jedno i drugie. Poronienie w 19tc (lekarz prowadzący zapewniał, że mięśniak jest mały i tak umiejscowiony, że nie ma to wpływu na dziecko), a z drugiej ciąży dziecko urodzone w 35 tygodniu.

Gość gość
gość wczoraj Jakiego typu miałas mięsniaka i jakiej wielkosci?

Gość gość
Powiem ci szczerze, że nie pamiętam teraz. Musiałabym poszperać, mały był na pewno.

Gość gość
ja urodziłam zdrowe dziecko na poczatku 38 tygodnia majac miesniaki, w ciazy miesniaki mi rosły, miałam 4 duże i kilka małych, najwiekszy mial ponad 10 cm na koniec ciazy, tez mnie lekarze straszyli ze sa przedwczesne porody i poronienia, przez pierwszy trymestr brałam duphaston na podtrzymanie ciazy i potem przez 5 m-c tez jak byłam w szpitalu, ogolnie wszystko dobrze sie skonczylo, wogole moj lekarz prowadzacy mowil o cesarce a potem na koniec ciazy mi sie spytal czy nie chce rodzic naturalnie bo w sumie te miesniaki by w porodzie nie przeszkadzały ale ja sie nie zgodziłam i miałam cc i jeszcze powiem cos o leku Esmya jak ktos tu wczesniej pisał, miałam kuracje Esmya jeszcze przed zajsciem w ciaze, moje miesniaki zmniejszyly sie o 1 cm po Esmya a po chyba 2 latach powrocily do takich samych rozmiarow wiec moim zdaniem to jest lek drogi i nie jakis cudowny

Gość gość
Dziewczyny napiszcie jak zakończyły się Wasze ciąże i jak wyglądały ewentualne następne. U mnie mięśniak startował na początku ciąży z 5,5 cm do 11cm w wieku 37 lat i przeszkodził w najgorszy sposób. Łożysko nie wykształciło się właściwie. Wczesna hipotrofia, zamartwica, poród przedwczesny, skrajny wcześniak i ..Aniołek:(Wiele badań wykluczyło inne przyczyny niż mięśniak. Ze mną też nie było wesoło, wiele powikłań. Mięśniak zmalał do 7 cm i nagle w wieku 39 zaszłam w nieplanowaną ciążę. Jestem zdruzgotana, nie wiem czy mogę kontynuować ciążę. Czy sytuacja się powtórzy?Ponoć może, ale lekarze nabierają wody w usta.

Gość gość
A w ktorym tygodniu sie to stalo? Ja aktualnie zaczelam 18 tydzien, miesniak miesiac temu mial 10cm. Jest to miesniak srodscienny i zaczyna pomalu dawac sie we znaki...

Gość gość siedemdziewięć
Zaczęło się dziać w 16 tyg, brzuch twardy i odklejone łożysko. Znowu potem przyklejone i dzidzia już słabo rosła. dotrzymali mnie do 29 tyg. Lekarz twierdził że kłopoty z łożyskiem przez mięśniaka bo były blisko sibie. teraz jestem 21 tydz i tfu tfu z łożyskiem ok, biorę acard. Ale mięśniak też tym razem uciska na jelito grube i raz w tyg bóle ścinają z nóg. Sam mięsniak często jest twardy i prowokuje macice do twardnień. Ale z dzidzią ok. boję się cieszyć ale nadzieje urosły.

Gość gość
Jaka była/ jest lokalizacja waszych mięśniaków? Mam na macicy 2x1, jestem w 14 TC.

Gość gość siedem dziewieć
Pisałam o tym, że nadzieje urosły i ... tym razem mięśniak nie przeszkodził, urodziłam cc w 38 tyg. wszystko ok. Dziewczyny bądzcie dobrej myśli.