Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maleństwo 666

Ja już nie daję rady nerwowo z tą rodziną!!!! Po prostu nie wytrzymam!!!!

Polecane posty

Gość maleństwo 666

Ostrzegam, że będzie długo i wulgarnie, mimo, że zwykle jestem spokojną osobą. Po prostu siadają mi nerwy... Wszystko zaczęło się gdy zgodziłam się opiekować dziećmi mojej siostry, która wyjechała do Anglii. Dzieci mają 10 i 18 lat. Siostra miała mi płacić 500 zł co miesiąc (właściwie nam, bo ja i chłopak podjeliśmy się opieki), miałam pilnować młodszej dziewczyny w nauce, gotować itd. Jak się w praktyce okazało, życie tam to było piekło. Mało, że nie zobaczyłam obiecanych pieniędzy od siostry (pod koniec łaskawie zapłaciła mi 150 zł po 3 miesiącach) to jeszcze młodsze dziecko było tak zaniedbane w nauce, rozpieszczone, że mnóstwo trudu włożyłam, żeby dziecko poprawiło stopnie. Byłam bardzo wymagająca, stąd powstawały konflikty, dziecko w ogóle się nie uczyło, nic sobie nie robiło z jedynek, bo siostra żadnycj konsekwencji nie wyciągała, jeszcze ją nagradzała grami i telefonami , które jej kupowała (a pojechała do anglii spłacać 50 tys długu). Przy mnie mała poprawiła stopnie (nawet jej wychowawczyni to powiedziała, stwierdziła, że dziecko w końcu jest pilnowane).Starszy syn rządził pieniędzmi i czasem było tak, że nie dawał na jedzenie tylko wydawał na dyskoteki i panienki, prawie w ogóle nie było z nim kontaktu . Ja kupowałam jedzenie za pieniądze które zarabialiśmy z chłopakiem poprzez sklejanie plansz. W końcu nie wytrzymałam i wynieśliśmy się stamtąd. Co się teraz okazuje. Syn siostry twierdzi, że my rozwalaliśmy pieniądze na piwo i papierosy a on musiał na nas łożyć, kupować jedzenie itd. Rozgadał to po całej rodzinie i teraz każdy się mnie czepia, wyszłam na tą złą. Siostra twierdzi, że w ogóle nie przytulałam małej gdy ona potrzebowała czułości ( tylko, że mała ani razu nie przyszła się przytulić siedziałą tylko albo na kompie albo przed tv) i że ma żal o to do mnie, że przy mnie dziecko było nieszczęsliwe. Rozgaduje po rodzinie, że mi płaciła co miesiąc i że jeszcze musiała nam dawać na piwo i papierosy. Teraz wszyscy w rodzinie się mnie czepiają, bo ja niby taką wielką krzywdę tym dzieciom robiłam a to jest zupełnie nie tak! Ja wyszłam na tą złą, mimo, że tak wiele pomogłam siostrze... Moja siostra jest rozwiedziona, zadłużona przez kredyty, które brała na wycieczki na słowacje, co chwile zmienia facetów, w Anglii też siedzi z jakimś facetem i nawet chwaliła się od drugiej siostry, że się z nim dupczy dzień i noc, taki jest dobry w łóżku. Płacze, że nie ma pieniędzy na nic a rodzice nasi spłacają jej dwa kredyty a ona kupuje dzieciom nowe telefony, gry i wszystko co tylko zechcą, a żadne z nich sie nie uczy. Małej grozi nie przejście do następnej klasy a siostra twierdzi, że to nauczyciele się uwzięli. Siostra przyjedzie w piątek odwiedzić rodziców.Boję się, że mi siądą nerwy i ją spoliczkuje jak zacznie mieć do mnie pretensje, naprawdę mam dość! Zszargała mi opinię jak nie wiem! każdy wierzy jej a nie mnie!

Gość no to teraz
już wiesz gdzie powinnaś mieć siostrę jak cię o coś poprosi. Jak ktoś z rodziny będzie się czepiał to powiedz swoja wersje. Piszesz ze oni jej wierzą do czasu może się jeszcze na niej nie poznali. Ty się już poznałaś na swojej siostrze wyciągnij z tego wnioski

Gość maleństwo 666
jak ona przyjedzie w piątek jak sie mam bronić przed jej atakami?

Gość no to teraz
Ze jak się jej coś nie podoba to niech się sama zajmie swoimi kochanymi pociechami. Bo to ona jest matką. Poza tym jak nie chcesz to nie odpowiadaj na jej ataki.

Gość maleństwo 666
ona mi nie odpusci, jesli jej nie odpowiem zamęczy mnie, bedzie w zywe oczy klamać, że ona tego nie powiedziała tylko, że sobie rodzina wymysla, zawsze zwala wine na innych. na pewno stwierdzi, że sie xle dziecmi i domem zajmowałam, chce jej dopiec do żywego, żeby ze mnie zeszła i przestała opowiadac głupoty. moge spróbować sznatażu, mam skany z gg jej syna z rozmów z synem drugiej siostry w którym pisał że ma babcie (naszą matke która spłaca za siostre kredyty) w dupie i jego noga u niej nie stanie.Powiem, że powysyłam te skany do wszystkich w rodzinie jak ona nie przestanie kłamać.

Gość hgvvkklknjl
a może pokaż teraz te skany rodzicom? Skoro chłopak was oczernił to nie ma na co czekać. Nie dość, że zgodziłaś się pomóc to spotkała cię jeszcze taka nagroda. Jak Siostra miała przekazywać pieniądze? Przelewem? Na konto syna?

Gość a ja bym taka spokojna nie
byla tylko zaraz w drzwiach dałabym po pysku siostrze :o Wredna kłamliwa suka. Oj milutka bym na pewno nie byla

Gość maleństwo 666
tak, cała kasa szła na konto syna, on rządził pieniędzmi. Nie dawał na nic, jak jechaliśmy na zakupy to twierdził, że nie ma kasy za dużo i żeby małe zakupy zrobić a kasę na koncie miał...

Gość orz
rany, to jakas patologia. Chlopak ma 18lat, niech idzie do roboty, nawet fizycznej go przyjma. Co Wy macie poza tym za relacje, ze o 600zl sa takie walki?

Gość maleństwo 666
o żadne pieniądze nie ma walk tylko o kłamstwa które ona wygaduje! ja nie chce żadnycj pieniędzy, nie zapłaciła to nie w dupie to mam ale niech nie gada że zap.laciła skoro nie zrobiła tego

Gość ja bym na twoim
miejscu , spytala przy wszystkich ze jak mozna wierzyc osobie rozwiedzionej, z dlugami, co sie kurwi z kazdym, dzieci zaniedbuje, zostawia je same, coreczka ma problemy w szkole.. itd.