Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiamaki34

jak usupiacie dzieci?

Polecane posty

Gość czerwonazaba
tez mam cudowne dziecko;) jak wyzej klade do lozeczka i sam zasypia. czasem kilka razy musze podejsc wlozyc smoczka. zasypiac w lozeczku nauczyl sie sam:) kiedys przez 2h tulilam,spiewalam,wozilam w wozku a jak juz mialam dosc polozylam go do lozeczka i w 5min zasnol:) od tamtej pory zasypia sam

Gość grrrrrr...............
Nie usypiam :) ... po kapieli dostaje buziaka, klade do lozeczka, dostaje przytulanke i po 10 minutach spi :) .. Corka ma prawie 2 latka i tak jest odkad skonczyla miesiac, wczesniej wyciszalam ja siedzac z Nie w foteu trzymajac na rekach (bez hustania), a jak widzialam ze sie jej oczka zamykaly to do lozeczka Ja odkladalam. Spac chodzi zawsze o tej samej porze tak wieczorem jak i na popoludniowa sieste.

Gość niania ciocia :)
Co prawda jeszcze nie mam swoich pociech, ale byłam do niedawna nianią (podczas studiów weekendowa i popłudniowa niania). Ja skorzystaam z porad superniani. Ostatnio pilnowałam chłopczyka w wieku 1,5 roku. Gdy przychodziła pora spadnia, zasłaniałam żaluzje w pokoju (już nawet 20-30 minut przed tą porą), czytałam mu książeczkę, a że to bardzo lubił - bo czytałam zmieniając głos najpierw, a końcówkę już bardzo monotonnie - sam przychodził i się kładł. Pił ciepłą kaszkę, a ja mu czytałam w tym czasie i zasypiał w ciągu 10 minut. Jego rodzice byli pełni podziwu. Jednak raczej go usypiają inaczej - potrząsając nim, kołysząc.

Gość daję łyzkę wódki
śpi jak zabity

tak naprawde to chyba nie ma uniwersalnego sposobu na zasypianie. Ja bardzo bym chciała taki mieć, mam synka w wieku 3,5 m-ca który w dzień robi sobie drzemki o róznych porach, zazwyczaj jest to ok godziny po jedzeniu, do tego czasu sie bawimy. ale zasypia czasem sam, czasem musze stać nad łóżęczkiem, trzymac go za rączki, całować i głaskać po buzi, czuję że to go wycisza i w końcu zasypia na pół godziny, 45 minut. gorzej jest z wieczornym zaśnięciem, chociaż wydawałoby sie ze po całym dniu wrażen powiniemn być padnięty. Musimy go z mężem nosić, a to juz chłop ponad 6,5 kg! Musze spróbować odkładać go wieczorem samego do łóżeczka, wiem że będzie straszny płacz ale może z czasem sie nauczy samodzielnego zasypiania, to już chyba pora?

Gość mama 3,5 miesięcznego dziecka
mój w dzień śpi kilka razy po ok godz. raz dziennie 2 godz. drzemki, czasem od jedzenia do jedzenia wale. w dzień usypiam go głaszcząc po główce i po 5 min zasypia. wieczorem to się odbywa samo, wykąpie się, zje, do łózeczka i sam zasypia w nocy też bez problemu zję i zasypia już podczas jedzenia. z pierwszym synem to była inna bajka , noszenie bujanie itp... drzemki nawet 10 min , niespanie pół dnia, budzenie się w nocy kilka razy ...nauczenie mi go usypiana samego zajęło ok 2 tyg był płacz i krzyk miał wtedy ok 7 miesięcy. z wiedziałem jakach błędów nie robić i żeby u unikać bujania, takze jak tylko coś go bolało siadałam wygodnie na fotelu wzięłam na ręce i kładłam brzuszkiem na moją pierś i poklepywałam po pupce. i tak mój młodszy syn nawet nie wie co to bujanie i noszenie ciągłe na rekach.:)

Tylko przy piersi, inaczej nie potrafi a ja nie mam serca męczyć siebie i jego-wiem błąd.