Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pocahontas8k

moje dziecię ma 7,5 m-ca i jeszcze nie siedzi

Polecane posty

no tak autorko tylko jak mamy zaczną wymieniać umiejętnosci swoich dzieci to czasami można się podłamać, ze mój tego jeszcze nie robi, a tamtego nie umie

Gość też mama
pocahontas8k to zapraszam na forum dla mam, np http://www.forum.e-mama.pl/. Tam sobie możesz pogadać z innymi mamami które mają dzieciaczki w tym samym wieku. Na takim forum trzeba być zalogowanym, więc prawdopodobieństwo podszywu jest małe. A poza tym kafe jest trochę takim śmietnikiem, tu nie zawsze dowiesz się prawdy. Siedzą tu czasami jakieś 14-latki i wypisują bzdury jak im się nudzi.

Gość ja karmilam dziecko
asiamt, nie ma co sie zalamywac, kazde dziecie jest inne, siostry dziecko tez pozno siadalo, stalo, mowilo, lekarz mowil ze jest ok, nie bylo sie czym martwic:)niektore dzieci maja w genach takie rozwijanie sie, moja akurat ma po mnie szybkie wstanie siadanie czy "mowienie", ale geniuszem nie jestem, mimo moich niemowlecych wyczynow:P

Gość ja karmilam dziecko
a apropo rozwoju, to tez sie martwilam o moje dziecko bo wszedzie trabili ze musi ladnie lezec na brzuchu w okreslonych wieku, podnosic glowke itd. moja lezenia na brzuchu nienawidzila, podnosic glowy nie chciala a jak podniosla to tylko na chwilke i od razu byl ryk. myslalam ze bedzie cos nie tak, ze nie bedzie umiala siedziec, bo jak miesnie maja pracowac skoro na brzuchu sie nie podnosi? ale w koncu jakos wsyztsko dobrze wyszlo.

no właśnie wiem o tym ja sie nie przejmuję jak cos tam jest później większość umiejetnosci mój robił szybciej niz inne dzieci, a tą mniejszość w czasie odpowiednim dla jego wieku, ale czasami coś tam jest nie tak jakbyśmy chciały lub jakby ktoś chciał np. moja teściowa (sadzała mi go i czekała w wieku 5 miesięcy, ze chyba sam wstanie i pójdzie) i juz sie człowiek zastanawia, czy, aby wsio ok

mój też brzucha nienawidził, ale główkę dźwigał bez zarzutu

Gość pocahontas8k
ok, dzięki za rady kobitki :)

Gość ja karmilam dziecko
asiamt, tesciowa to tez czlowiek tylko troche "inny":D przymykaj oko na to bo oszalejesz jak zacznie ci mowic ze masz go posadzic, ze w wieku 7 miesiecy ma chodzic , raczkowac, spiewac, recytowac:D

no właśnie przymykałam, ale gdzieś tam w głębi to sie gotowałam (ale tylko na "malutkim palniku")

Gość nie martw się tak już jest
mój syn ma teraz ponad 3 latka, ale pamiętam ze późno zaczął sam siadać ok 7-8 miesiąc i jeszcze czasem sam nie dawał rady , tak po 8 miesiącu sam siedział po 2 tyg wstawał w łóżeczko, , po następnych 2 tyg zaczął raczkować i chodzić przy meblach mając 11 miesięcy już sam chodził. także widzsz każde dziecko ma swoje tempo, u mnie od siadania do chodzenia minęło 2-3 miesiące.