Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andzi2222

zólte plamy we włosach dziecka

Polecane posty

Gość andzi2222

Witam!Moja pięcioletnia córeczka ma bardzo brzydka skórę głowy,na samej górze ma żólte plamki bardzo małe rozprzestrzenione,do tego skóra tam jest bardzo sucha.Nie wiem jak sobie z tym radzić ,a moze ktoś tu miał podobną sytuacje z dzieckiem.Zaznaczam że córka ma 5 lat i nie wiem czy w tym wieku moze to być ciemieniucha?Włosy ma długie ale bardzo rzadkie.Proszę o poradę!!

Gość ehh...
też nie wiem czy to może być ciemieniucha, ale może spróbuj nswilżyć dziecku pożądnie oliwką i wyczesać a dla pewności idź do lekarza czy to czasem nie jest jakaś choroba skóry z którą trzeba iść do dermatologa po jakieś maści, przecież to twoje dziecko ja już bym dawno leciała

Gość andzi2222
ja juz próbowałam z oliwką i nawet emolium smarowałam na tą suchą skórę ale to nic nie pomogło.

Gość to jest wszawica
na internet to oieniadze masz a na szampon to juz nie

Gość andzi2222
spróbuje z tą oliwka jeszcze raz moze częściej to trzeba robić niż robiłam nie wiem ,poza tym właśnie umówiłam sie z nia do dermatologa!

moje dziecko tez tak miało,ale przez uczulenie na mleko

trzeba smarowac codziennie godzine przed myciem. Co do oliwki salicylowej-na ulotce jest napisane ze chyba 3 dni a potem zrobic przerwe i znowu.

Gość andzi2222
dzieki spróbuję jeszcze dzis z tą oliwką salicylową!

Gość Monika_28*
Ja polecam bardzo ciepłe (ale nie gorące !) roztopione masło, syn 3 lata miał ciemieniuchę i tylko masłem dałam radę ją usunąć. Podczas kąpieli w wannie,nasmarowałam synowi głowę i zostawiłam na dobre kilkanaście minut, pięknie wszystko zeszło (czesałam szczotką i grzebieniem).

Gość Monika_28*
U nas sposób z oliwką nie sprawdził się,pediatra poleciła ciepłe masło.

Jeszcze mi się przypomniało ,bo 7 Days napisała o tym mleku ,mi lekarz kazał jeszcze ograniczyć spożywanie nabiału u małej .Nie wiem dlaczego bo skazy białkowej nigdy nie miała ,ale pomogło .

Gość andzi2222
dziekuję wam wszystkim za porady ,napewno przed wizyta do dermatologa jeszcze wszystko wypróbuję.

Gość andzi2222
zapewniam ,ze dbam o dziecko a to ze ma coś takiego to nie moja wina ,nie ma tego od urodzenia .Nie znasz mnie wiec mnie nie ocweniaj !!!!

kaRinKa_ walnieta jestes,bierz sie za robote garkotłuku!!!!!!! duzo dzieci tak ma ,i to moze byc ta alergia,jak ograniczylismy nabiał i oliwa z apteki robiona na recepte od dermatologa i przeszło powodzenia

Gość andzi2222
mysle ze ona to złapała od mojego ostatniego konkubenta z Mozambiku

Gość kaRinKa_
wcale cię nie "ocweniam" nie jestem garkotłukiem - do kuchni wchodzę bo tam jest lodówka a nie tłuc garnkami :)

Gość ładne włosy
a kup w aptece naftę oczyszczoną i myj jej w niej włosy + żółtko i sok z cytryny. Ciemieniucha zniknie i włosy się córci poprawią, zobaczysz. Tylko za pierwszym razem nie ma czary mary. Musisz powtarzać te zabiegi dłużej. No i szczotkować.