Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 ptysia 33

Ile na remont?

Polecane posty

Go艣膰 ptysia 33

Planuj臋 remont mieszkania ok 40 m 2 pokoje kuchnia, i 艂azienka. Na pocz膮tku chc臋 zrobi膰 jeden pok贸j i kuchnie. mam do was pytanie, ile przeznaczy艂y艣cie na remont mieszkania, ile czekali艣cie czasu 偶eby m贸c zamieszka膰 (razem np m臋偶em/ narzeczonym) i ile trwa艂 remont? Wiadomo, 偶e chcia艂abym jak najszybciej jednak, nie wszystko da si臋 przy艣pieszy膰.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 no to musisz uda膰 si臋 moze
U mnie remont generalny mieszkania 50 m kw trwa艂 r贸wne dwa miesi膮ce (prace brudne: zrywanie pod艂贸g, wymiana ca艂ej elektryki, skuwanie 艂azienki, robienie 艂azienki od zera, k艂adzenie pod艂贸g gresowych i drewnianych, i takie tam), a potem kilka tygodni wyka艅czanie (kuchnia na wymiar, drzwi wewn臋trzne - na wymiar, szafy wn臋kowe na wymiar), a potem przez wiele miesi臋cy kupowanie mebli. Na remont: cz臋艣膰 brudna (w tym 艂azienka i pod艂ogi) + kuchnia ( w tym sprz臋ty) + szafy + drzwi posz艂o chyba z 70 tysi臋cy. Ale dok艂adnie nie wiem, bo w ko艅cu przesta艂am liczy膰. A i tak musieli艣my cz臋sto rezygnowa膰 z tego, co nam si臋 podoba艂o na rzecz tego, na co by艂o nas sta膰 :( Spieszyli艣my si臋, 偶eby przed 艣lubem mie膰 przynajmniej 艂azienk臋, kuchni臋 i pod艂ogi i uda艂o si臋 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 i ja si臋 tez wypowiem
my dopiero zaczniemy remont: 52 m2 : 2 pokoje, 艂azienka, plus pokoj z aneksem kuchennym...liczymy wstepnie 50 tys.

Udost臋pnij ten post

i w nieca艂e 2 miesiace chcemy sie wyrobic :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a moze...
zna kto艣 jak taniej zrobic remont? Czegoo uzyc jak wygospodarowac to co stre?? pom贸偶cie :(

Udost臋pnij ten post

mo偶ecie nazwozic mebli ze swoich rodzinnych domow...co do samego remontu, no to nie brac tego co najlepsze tylko raczej te rzeczy z dolnej polki...np. panele nie za 50 z艂 za metr tylko za 20 z艂... wtedy przy tych 40 metrach powinniescie sie wyrobic w 30 tys.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ptysia 33
W艂asnie tak my艣la艂am, 偶e mo偶e si臋 zmieszcz臋 w tych 30 tys. Bo nie chcemy mie膰 tak nie wiadomo czego na pocz膮tek. Wiem, 偶e dro偶sze zawsze s膮 wytrzymalsze i lepsze ale no c贸偶... na pocz膮tek dobre i to.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 vitalianka
to zale偶y czy b臋dziecie sami remontowa膰 czy zatrudnicie ekipi臋. jesli sami na pewno d艂ugo ale taniej. my remontowali艣my sami ale postawili艣my na lepsze materia艂y typu sopro i za remont 艂azienki i kuchni wysz艂o nas oko艂o 10 tysi臋cy.

Udost臋pnij ten post

Ci臋偶ko poda膰 cen臋 bo nic konkretnego nie napisa艂a艣 ;) Co najwa偶niejsze to co wchodzi sk艂ad remontu ,z jakiej p贸艂ki we藕miesz materia艂 oraz czy wynajmujesz ekip臋 czy robicie sami.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krajjjanka
Mozna tez wykorzystac ta stronk臋 przy tym kiedy pojawia sie np.problemy z remontem i projektem naszego mieszkanka http://www.projektujikupuj.pl/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 LucekR
Powiem Ci na swoim przyk艂adzie, wyko艅czenie robi艂a mi firma decoroom.eu . Koszt wyko艅czenia mieszkania w stanie developerskim wraz z projektem, materia艂ami i robocizn膮, to kwota , w zale偶no艣ci od wybranego pakietu i jako艣ci materia艂贸w od 600-900 z艂 / 1m2 . Czas wyko艅czenia ok 6 tygodni.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 z doswiadczenia wiem
ze oszczedzanie na remoncie to zadna oszczednosc!!! jak sie zrobi cos slabiej czy tanszym kosztem to to za pare lat wychodzi, szkoda nerwow, zaoszczedzic sporo tez nie mozna, to tak jak z autem jak sie kupi grata to trzeba go ciagle naprawiac i po tych naprawach wychodzi dorzej jak porzadne autko..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 enedue
Dok艂adnie. Jak to si臋 m贸wi, co tanie, to drogie. P贸藕niej wychodza jakie艣 b艂臋dy i naprawa jest du偶o dro偶sza. Tam gdzie mo偶na przyoszcz臋dzi膰 to spoko, ale nie zawsze si臋 da! W moim starym mieszkaniu remont 40 m2 zaj膮艂 troch臋 ponad 2 miesi膮ce.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lwica1998
Posiadany park maszynowy umo偶liwia r贸wnie偶 produkcj臋 r贸偶nego typu profili z tworzyw sztucznych.Nasze przedsi臋biorstwo zatrudnia wysoko wykwalifikowanych specjalist贸w, kt贸rzy gwarantuj膮 produkcj臋 na wysokim poziomie oraz zapewniaj膮 fachow膮 obs艂ug臋 klient贸w.Do dyspozycji kontrahent贸w stawiamy profesjonaln膮 kadr臋 z wieloletnim do艣wiadczeniem tworz膮c膮 zgrany i lojalny zesp贸艂. http://www.unibest.pl/

Udost臋pnij ten post

Remont mojego mieszkania, kt贸re ma 39m2, wraz z p贸藕niejszym wyposa偶eniem wyni贸s艂 oko艂o 40 tysi臋cy. By艂o to dosy膰 gruntowne odnawianie na wielu r贸偶nych szczeblach, ale starali艣my si臋 oszcz臋dza膰 na czym si臋 tylko da艂o. Szukali艣my jak najlepszych ofert firm transportowych, aby potem na czas ca艂ego remontu nawi膮za膰 wsp贸艂prac臋 z jedn膮 (w tym przypadku wybrali艣my http://fracht.pl/ ). Wszelkie p艂ytki ceramiczne i panele kupowali艣my w outletach, w kt贸rych by艂y one zwykle nawet do 50% ta艅sze ni偶 w zwyk艂ych sklepach, a nie mia艂y 偶adnych uszczerbk贸w. Wynaj臋li艣my te偶 zaprzyja藕nion膮 ekip臋 remontow膮, kt贸ra wzi臋艂a od nas mniej ni偶 w normalnych warunkach. Nie oszcz臋dzali艣my oczywi艣cie na tym, na czym si臋 nie powinno i reasumuj膮c i tak wcale nie wysz艂o ma艂o, a wr臋cz przeciwnie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no to ja tez powiem
my w 50m2, za pod艂ogi w pokojach (bez mebli, bez malowania nic tylko pod艂ogi), ca艂a lazienka i ca艂a kuchnia ze sprz臋tami to p贸ki co jakie艣 nie ca艂e 60tys. Jeszcze my艣l臋, 偶e p贸jdzie nam ko艂o 50 tys.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no to ja tez powiem
sorrki nieca艂e powinno by膰 :-)

Udost臋pnij ten post