Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miauczydelko

spadek

Polecane posty

zmarl moj Tatus...ja jestem dzieckiem z pierwszego jego malzenstwa..z drugiego ma syna...Tato mial spora sume pieniedzy na 2 kontaktach..Macocha chce zniesc sprawe do sadu...boje sie -bo to dla mnie obca osoba ze po prostu mnie zrobi w konia....ale czy to mozliwe?bo jak zalozy sprawe w sadzie to i tak beda brali pod uwage spadkobiercow... ona ma w planie sprzedac rowniez ich mieszkanie i przeniesc sie gdzie indziej ...czy powinnam tej sprawy pilnowac?czy nalezy mi sie cos z tego mieszkania?nie jestem zachlanna...nic po Tacie nie dostalam od niej....i sie nie upominam-chce po prostu dopilnowac aby wszystkie sprawy zostaly dobrze zalatwione..prosze o pomoc.. czytalam w google o spadkach -wiem ze nalezy sie z rownych czesciach na nas troje

Gość Tak, to prawda.
Powinnaś jednak pilnować tej sprawy, bo TEORETYCZNIE możliwa jest sytuacja, że macocha Cię pominie, tzn. nie wymieni jako spadkobiercy, a nawet zaprzeczy, że poza nią i jej dzieckiem jest ktoś jeszcze.

Gość sdfghjkl;'
to, że do sądu chce z tym iść - to dobrze, również dla ciebie dopilnuj sprawy, ale też dowiedz się też czy ojciec nie mial długów bo przyjęcie spadku równa się przejęcie długów - co najmniej do wysokości wartości spadku