Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszły krytyk filmowy

ogladaliście "Black Swan" -Czarny Łabędź? Jakie opinie?

Polecane posty

jak w temacie

Gość wojna polsko-niemiecko-ruska
podobno straszny film :O

film pokazuje narastającą i pogłębiającą się z czasem paranoję glównej bohaterki, która dąży do nieosiągalnej doskonałości film dobry, ale najlepsza mimo wszystko Natalie Portman- niesamowita wręcz!

dlaczego straszny? jezeli chodzi o ukazanie tego jak konczy sie brak akceptacji wlasnego ciala, jego niedoskonalosci to faktycznie mozna to tak odebrac bohaterka uwięziona we własnym ciele, która poza baletem i chorą relacją z własną matką nie ma innego życia ale jesli nie to masz na mysli to nie ma tam ani jednej strasznej sceny

mi sie podobal bardzo - z reszta jak inne filmy tego rezysera. faktycznie ciezki film ale daje do myslenia

Gość Maniaczka zapachow
Myslalam ze bedzie lepszy troche mnie rozczarowal

Gość film wspaniały z jednym ale
film wspaniały, z jednym ale - nie dla wszystich, nie dla każdego, dla wybranych można powiedzieć. jeśli nie rozumiesz pasji, nie rozumiesz muzyki, emocji, nie masz duszy wrażliwej na muzykę, nie rozumiesz co kieruje ludźmi zajmującymi się baletem... to nie zrozumiesz fimu lub obejrzysz go jak zwyczajny przykład wpadania w paranoję. Dla emocjonalnych widzów, którzy sa targani namiętnościami to genialny film.

Gość Maniaczka zapachow
Mysle ze zrozumialam film itd ale spodziewalam sie czegos bardziej zaskakujacego a skonczyl sie wlasciwie dosc prosto i mozna bylo to przewidziec. Portman swietna w tej roli( ogolnie piekna kobieta)

balet, gra aktorska, gra na pianinie, skrzypcach, kontrabasie... to wszystko jest emocja, to pasja, to namiętnść, uczucia. Aby dobrze oddać ładunek, który za soba niesie każda nuta, każde zdanie trzeba się stopić z postacią, trzeba się zanurzyć w nią, czasem nawet utopić. Nie każdy się na to godzi, nie każdy rozumie - dlatego nie każdy zagra tak pięknie ten sam układ nut, a ci bez wrażliwości zwyczajnie to spieprzą. Osoba bez odpowiedniej empatii nie zauważy różnicy - osoba o większej wrażliwości malo, że zauważy to jeszcze przy lepszych interpretacjach pozwoli sobie odpłynąć. To samo z bohaterką - w balecie każda balerina marzy o tej roli, więc naprawde każda tlko czycha by powineła się jej noga, po drugie musi wejść w odpwiednie tony i w odpowiednie emocje - czasem póki się gra pewną postać - nie jest łatwo z niej wyjść zamykjąc za sobą drzwi w domu.

tu nie chodzi o to, czy zrozumiałaś film czy nie, tyko o to czy go odebrałaś, bo emocje się odbiera a nie rozumie. To właśnie jest przykład - jedni ten film starają się zrozumieć (to ich droga), drudzy go odbierają, przez co uzyskują pełny efekt.

tak piszecie, że się jednak wybiorę:) ale bez faceta, bo się chyba zanudzi;)

Gość beataaaa125
ogladalam, mnie Portman wkurzala w tym filmie, wiecznie z krzywa miną. no ale tak miala grac, a to jest tylko moje subiektywne odczucie :) ogolnie film lepszy od tych wszystkich dzisiejszych komedii, ale nie zachwycil mnie. chociaz, temat calkiem ciekawy...

Film widzialam i uwazam ze warto zobaczyc, Natalie Portman przekonujaco, dobrze zagrala. Zakonczenie mnie zaskoczylo i zasmucilo a sceny baletowe zachwycily. @wojna polsko-niemiecko-ruska zgadzam sie ze film momentami jest straszny, ale to kwestia wrazliwosci, ja np. nie lubie widoku krwi i moment gdy Natalie tanczy w domu przed lustrem i peka jej paznokiec, to zblizenie uszkodzonego paznokcia bylo dla mnie straszne po prostu @Sweet Dreams II dla Ciebie nie ma w filmie ani jednej strasznej sceny ale inni moga myslec inaczej, piekne w filmach jest to ze kazdy moze go odbierac i interpretowac wedlug wlasnej wrazliwosci i gustu.

ja bylam z mezem - jemu sie tez bardzo podobal (to jest tzw 'babski film'), tylko czasami nie mogl patrzec na ekran bo tam jest duzo scen z krwia, ranami itp - a on od tego mdleje :)

Gość perfumy to
Moj facet po 10 minutach zasnal, ja obejzalam ale po zachwytach siostry spodziewalam sie czegos lepszego, mimo wszystko warto obejrzec

Gość hehehaha
Babski film? Nie wprowadzaj w błąd bo większości ludzi babski film kojarzy się z czymś zupełnie innym. Dlaczego babski? Bo główna bohaterka to baba? To film psychologiczny, ciężki, przytałaczający i pochłaniający jednocześnie, jak ktoś pisał wyżej zdecydowanie nie dla każdego... Mi się podobał, ale jednocześnie jest dla mnie w jakiś sposób odpychający, zresztą jak i inne filmy tego reżyssera.

to nie jest babski film, o nie!

sorki - chcialam napisac - to nie jest babski film:D dalej przeciez pisze, ze mezowi sie podobal :d

Gość hehehaha
No to zabrzmiało jakby mu się podobał pomimo tego że to babski film ;) Ale ok :)