Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość berenika90

Pytanie do boleśnie miesiączkujących.

Polecane posty

Gość berenika90

Jak sobie radzicie z tym okropnym bólem? Ja mam dziś 3 dzień @ i cholernie boli, a oprócz Ketonalu nie pomaga nic. Czy w czasie okresu też odczuwacie taki potworny ból w udach i lędźwiach? Ja już nie wytrzymuję tego.

ja tez mam takie mocne bole brzucha i plecow. przez pierwsze 2 dni okresu,potem przechodzi... ja mieszkam w niemczech i biore bustopan plus,inne leki jak apap czy nurofen nie pomagaja..

Gość wsxedc
też mam takie bóle jak Ty, pomaga ketonal, ibuprom*2

No to widzę że "na szczęście" sama nie jestem.. Czasem myślę, że gdyby sam brzuch bolał, to jakoś bym to zniosła, a tak to.. masakra jednym słowem. Nogi się trzęsą.. Ciężko się wyprostować.

ja miałam bardzo bolesne miesiączki, na prawdę nic nie pomagało. o wiele lepiej było, kiedy zdecydowałam się na pigułki antykoncepcyjne, ale wiadomo, wtedy to nie jest prawdziwa miesiączka. gdy odstawiłam, zanim zaczęliśmy starać się o dziecko, myślałam że umrę przy pierwszym okresie. na szczęście dość szybko zaszłam w ciążę :D po porodzie na pewno wrócę do pigułek, nie widzę innego wyjścia.

Gość grazkatoja
Ja sobie nie radziłam. A tabletek próbowałam różnych. Ketonalu się bałam. Działam na mnie ibuprom. Ale kilka godzin i ból wracał, więc faszerowałam się tym całe 3 dni po kilka tabletek. A ból był rzeczywiście taki promieniujący do dołu i na plecy. Często jak nie zdążyłam z tabletką, to ból nasilał się do tego stopnia, że robiło mi się słabo. Teraz biorę pigułki i koszmar się skończył.

Gość ja na tramalu
czasami latalam bo nie szlo wytrzymac takie bole mialam ,na szczescie po ciazy wszystko minelo

Gość anetkaodpowiada
Pigułka pigułka i jeszcze raz pigułka

Gość jjjjjjjjjjjj jjjjjjjjjjjj
na moje bole dzialalo pol opakowania nurofenu forte na raz lub ketonal. Wspolczuje porodu- te same bole tylko milion razy gorsze. Babki mi powiedzialy ze to zalezy od bolesnosci miesiaczek, moj porod byl najgorszym bolem , poza wyobrazeniem

Gość leniwa hurysa
Moja kuzynka ba bardzo bolesne miesiączki bierze czopki diclofenac. Jej pomagają na naprawdę silne bóle.

XliloX no właśnie, niby po porodzie miesiączki są mniej bolesne. Pigułek się boję, kurde.. a no właśnie- mi już nawet termofor pomóc nie chce, eh.

Gość Ejwelinkaa
jeśli macie regularny okres to 2 lub 3 dni przed okresem łykajcie polopirynę s zawarty w niej kwas acetylosalicylowy rozrzedzi to co ma zostać wydalone z organizmu podczas okresu... mi pomagała solpadeina musująca ale odrazu 2 tabletki musiałam wypić i to w odpowiednim czasie, kilka razy zwalniałam się ze szkoły bo ból był straszny, niedowytrzymania i tak co miesiąc, obecnie biorę hormony i nie czuję że mam okres, ulga :)

Serduszko puka w rytmie HH -no i jak poród? Czy takie same "wrażenia" jak u pani pod nickiem jjjjjjjjjjjj jjjjjjjjjjjj ? Bo ja sobie wyobrażałam zawsze, że skoro takie bóle mam na @ to w przyszłości ból porodowy będzie mi łatwiej znieść....:O Ale chyba się myliłam.

Gość psychiczna tortuuraa
tez mam baaardzo bolesne miesiaczki, taki bol ze prawie mdleje. z tego co piszecie to pigulki sa jedynym wyjsciem bo raczej nie da rady tego wyciac i sie pozbyc

berenika90 na porodówce mdlałam z bólu. Ostatnich bóli już niestety nie pamiętam bo leżałam pod tlenem. To chyba najgorszy ból na świecie. Wolałabym dostać krzesłem w głowę. Ból miesiączkowy niestety nie ma z bólem porodowym nic wspólnego. Może te pierwsze skurcze tak do 3-4 cm rozwarcia są podobne tylko kilkanaście razy mocniejsze. Podczas pierwszego dnia miesiączki czasem mdlałam z bólu... ten porodowy jest o 100 razy gorszy. Nie wiem jak to przetrwałam. Rodziłam 12 godzin. Dało się znieść do 3-4 cm rozwarcia...

nie wiem. nigdy ich nie bralam i boje sie

w zwiazku z tym co pisze Serduszko puka w rytmie HH chcialabym zeby byla taka mozliwosc wyciecia wszystkiego macicy tych jajnikow i by byl swiety spokoj. ja napewno bym skorzystala

Gość onnnnnnnnnaaaaaaaaaa
pigułki anty zdziałały cuda, nie wiem co to bolesny okres, polecam

Pisałam to już milion razy ale napiszę jeszcze raz : NIGDY JUŻ NIE URODZĘ NATURALNIE ! poród, rana po nacięciu krocza, seks po porodzie i pierwsza kupa to najgorsze co może spotkać kobietę. Wolę nie móc się schylić po cesarce niż nie móc się podetrzeć albo wysikać kilka miesięcy po porodzie naturalnym.

Gość Phoebe20
Spróbuj ciepły okład położyć na lędźwie :) byle nie na brzuch. jak masz olejek różany naturalny (nie taki tylko do kominków zapachowych tylko taki porządny który się do masażu nadaje) to zmieszaj 2krople/łyżkę oleju z oliwek albo innego roślinnego i posmaruj podbrzusze, żeby rozluźnić mięśnie znam ten ból, mam nadzieję że Ci szybko przejdzie ;*

Gość Phoebe20
i kilka dni przed okresem unikaj czekolady (tak wiem, prawie niewykonalne dla niektórych :P), naprawdę ma to znaczenie :]

Phoebe20 spróbuję, dzięki :) Serduszko, jaki człowiek jest naiwny.. Wiadome, że poród boli, ale myśli się, że skoro kobieta go przeżywa to nie jest tak źle. Ja już sobie myślałam, że w przyszłości przetrwam ten ból i .. że będę rodzić SN. Masakra :/

Każdy poród jest inny. Skoro tu siedzę i pisze to widać ból jest do przeżycia. Na szczęście szybko się zapomina :) Czytałam też gdzieś że na ból miesiączkowy pomaga leżenie na plecach na podłodze i robienie świecy. Nie wiem natomiast jaki to ma związek z okresem, ale tak gdzieś czytałam :P

mnie tez sie zdarzylo pare razy zemdlec przez ten bol miesiaczkowy. po porodzie przez pare miesiecy tez nie czulam nawet kiedy dostalam okres, ale od jakiegos roku znow mam bolesne miesiaczki. na pigulki sie nie zdecyduje bo sie wlasnie staramy o dziecko a poza tym biore inne hormony a co za duzo to nie zdrowo.. serduszko puka w rytmie hh- po cesarce tez jest trudno korzystac z wc,trudno wstawac chodzic,schylac sie...