lili132 0 Napisano Luty 17, 2011 Cześć mam 17 lat i chcemy z chłopakiem zrobić to pierwszy raz, trochę boje się wpadki :| przyjaciółka powiedziała mi że jeśli zrobimy to kilka dni przed okresem to nie ma szansy na to by zajść w ciąże, gdzieś to już słyszałam ale czy to prawda ? Czy jeśli zrobimy to tak mniej więcej 3 dni przed okresem + dni niepłodne + prezerwatywa + to że nie "skończy we mnie " . Jak myślicie jaką będę miała pewność ? Proszę o opinie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość rrrrrrrrr Napisano Luty 17, 2011 teoretycznie dni przed okresem są niepłodne ale trzeba pamiętać ze jestes młoda i możesz miec nieregularne cykle wiec nie radze polegac tylko na tym. najlepszym rozwiazaniem dla was wydaje sie prezerwatywa. nie będę prawiła ci kazań ale musisz byc pewna ze tego naprawde chcesz i ze masz odpowiedniego partnera, który nie bedzie myslał tylko o sbie ale przede wszystkim o tobie i o tym ze to twój pierwszy raz. życze powodzenia :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lili132 0 Napisano Luty 17, 2011 Od jakiegoś czasu o tym myślę i wszystko dokładnie zapisywałam od roku no i zawsze z tego co wyliczałam wychodziło mi dobrze bez żadnych większych opóźnień. Raz zdarzyło się że okres miałam 2 tygodnie później ale za to następny 2 tygodnie wcześniej czyli to się wyrównało chyba :) Cały cykl trwa 35-36 dni ostatnia zaczęła się 10 lutego czyli następna ma być 16-17 marca czyli jeśli zrobimy to 12 to mają być niepłodne. Co do chęci partnera to jestem pewna :) czyli myślicie ze te wszystkie sposoby razem wzięte dadzą 100% pewność ? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach