Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjhhhh

ile wydajecie na paliwo?

Polecane posty

Gość kjhhhh

Mam pytanie. Dojezdzajac codziennie do pracy 3 km w jedna strone ile srednio moze mnie to kosztowac na dzien? Mam skode fabie 1.4 MPI

Gość ile pali ta fabia?
no bez tych danych nic nie zrobimy

Gość tescowiec
spalanie 12 litrów na setke czyli jeżźdzaac do pracy dziennie 6km x 20 to 120km czyli jajkieś 14 litrów paliwa x 4,70 to daje jakieś 100zł, dodaj kosztu ubezpieczenia przeglądu i nieplanowanych napraw to wyjdzie jakieś 200zł w miesiącu

Gość karnawalowa skarpeta
stachu ale glupoty gadasz - prawie litr paliwa na 6km? pogielo cie, pewnie autobusami sie bujasz

Gość tescowiec
debile auto jak zimne chodzi na ssaniu więc bedzie wpierdalać na takim krótkim dystansie 12 litrów, a wiem co pisze.

przeciez taki samocho nie pali 12litrow, ale z was znawcy :)

my pod uwage ze zima juz sie konczy

Gość kjhhhh
heh nie wiem ile pali:P tak ogolnie chcialam wiedziec ile mniej wiecej by to wyszlo::P jak narazie jezdze autobusami, raz na jakis czas autem

Gość tescowiec
ok no 12 nie spali, ale 10 spali sąsiad ma takiego i wiem ile mu pali debile.

a skad wiesz slodki tesciowcu ile pali jego samochod? jezdzisz nim? podejrzewam ze sasiad lubi dramatyzowac sama mam samochod o podobnych parametrach i pali mi teraz zima - po miescie - okolo 8litrow

Gość porady dziadka
zależny jak jeździ poszukac na gogle sa liczniki Utrzymywanie stałej prędkości powoduje spadek zapotrzebowania na paliwo. Silnik spala najwięcej paliwa podczas przyspieszania. Dlatego jeśli tylko możesz - utrzymuj stałą prędkość (np. na trasie). Dzięki temu odczujesz spadek spalania. Jedną z zalet tempomatu jest spadek spalania. Komputer znacznie lepiej dozuje mieszankę, niż my naszą "niedoskonałą" nogą... Dlatego jeśli tylko możesz włączaj tempomat, niech pracuje za Ciebie. Nie otwieraj okien Choć wydaje się to absurdalne, to opłaca się ... nie otwierać okien. Dzięki temu samochód ma najmniejsze opory powietrza i najlepszą aerodynamikę co oczywiście powoduje zmniejszenie zapotrzebowania na paliwo. http://www.ekonomicznajazda.pl/porada,1.html

Gość gość
Ja na szczescie mam elektroniczną kartę klienta na firmę w Wawel Taxi i mogę wrzucic w koszty, ale jednak najczesciej an swoje podróze po miescie wybieram taksówki.

Gość patttoski
Czy takie korporacje maja tez jakies specjalne i atrakcyjne oferty jesli chodzi o firmy ? Jakies ulgi , lepsze ceny ?

Gość prawictwo pospolite125
3 km? Tak blisko ? to juz lepiej jechac rowerem niz auto odpalać. auta sluza na dystansie minimum 5 km

Gość ioaaaaww
W sumie ja prawie nic. Mieszkam w Krakowie w sumie bardzo dużo pracuje w domu i jesli tylko potrzebuje zakupów to jednak wole juz skorzystac z takiego roziwązania http://waweltaxi.pl/zakupy-na-telefon I na pewno warto z takich usług korzystac.

Gość vandellopa
Super pomysł. Nie wiedziałam ze mozna skorzystać z takich usług, ale to bardzo dobrze ze w razie nagłych przypadków taka oferta jest w naszym zasiegu,

Gość gość
Jesli chodzi o Kraków to jest to rzeczywiscie bardzo dobra korporacja. I wiadomo ze jesli przyjeżdża ktoś spoza miasta musi tez i w taksówce czuć sie bezpiecznie.

Gość gość
Sportowy samochód, 1000zł miesięcznie na samo paliwo.

Gość gość
Oj tak, jak sie jezdzi taksówkami to też sie tego nie odczuwa,ale to też zalezy w jakim miescie i ile na nie wydajesz. Ale jesli chodzi o Kraków to rzeczywiscie z tym sie zgodze ze Wawel taxi spokojnie mozna polecić.

Gość gość
Ja znacząco obniżyłam koszty swoich dojazdow do pracy i generalnie kosztow paliwa od kiedy maz zaczal korszystac z oferty paliwowej tej firmy, naprawde warto, zoszczedzone pieniadze można wykorzystac w inny sposób, to ich strona www.auto-benz.pl

Gość gość
Ja i tak jezdze taksówkami. W Krakowie jak jestem to korzystam z Wawel Taxi i spokojnie jakoś nie jest tak ze trace tysiące na taksówkę. Elektroniczna karta klineta w tym przypadku sie sprawdza.

Gość gość
A co myliscie o takich alternatywnych źródłach kupna jak www.auto-benz.pl naprawde warto czy myslicie, ze to pic na wode?

Gość gość
Nie liczę żeby się nie załamać:classic_cool:

Gość gość
To prawda ze w Wawel taxi są bardzo mili, kulturalni kierowcy i naprawde az przyjemnie sie jeździ taka taksówka po mieście.

Gość gość
Moge polecić jeszcze taksówki które w sumie jak tylko jestem w Krakowie to zawsze zamawiam http://waweltaxi.pl/ DO tego wydaje mi się ze maja naprawde jedne z niższych cen w Krakowie.

Gość gość
Kolejny kafe kreto-debil:-D A liczyc umiesz? Heloooooł bylo cos takiego jak matma w podstawowce a to na pewno skonczyles. Nie wiesz? Policz a nie pytaj łochu:-D

Gość gość
A jak nie wiesz ile Ci pali tzn,ze Cie to nie interesuje i masz kase. No chyba,ze tez nie wiesz jak policzyc?:-D Ja np nie wiem ile mi pali ale w nosie to mam, nie musze tego wiedziec bo mam gaz wiec place srobki. Jak musialem wiedziec przy np poprzednim aucie to sobie po prostu policzylem.