Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klara_20l_

Jaką rasę PSA mi polecacie? W środku opis. Zapraszam!

Polecane posty

Gość Klara_20l_

Może napiszę parę słów o sobie. Mam 20 lat, mieszkam z rodzicami,studiuje zaocznie, więc prawie cały czas jestem w domu. Mieszkamy na wsi, w domu jednorodzinnym, mamy wielkie ogrodzone podwórko dookoła domu, w pobliżu pola i lasy. Ja praktycznie nigdzie nie wyjeżdzam, więc mogłabym poświęcic mu bardzo dużo czasu:) W domu nie ma dzieci, tylko ja i rodzice. Lubie sport, często biegam, jezdzę na rowerze, chodzę na spacery, chciałabym zabierac też psa na takie spacery,więc dobrze żeby też był żywy i energiczny. Piesio będzie mieszkał i spał z nami w domu, ale jak już mówiłam posesja jest ogrodzona i jest dużo miejsca do biegania. Z tego względu, że podwórko jest duże, chciałabym aby bronił wejsca obcym, kiedy będzie spędzał czas w ogrodzeniu. chodzi o to, aby nikt niepowołany nie wszedł, dlatego biorę pod uwagę większe psy, nie takie malusie jak yorki czy jamniczki:) Nie chce, żeby był agresywny, ale żeby troszkę odstraszał swoim wyglądem. Agresywne rasy odpadają, lepiej żeby był łagodny, ale do obcych nieufny. Chcę go wychowac na mądrego i oddanego pieska.Chcę, żeby był moim ukochanym pupilem i przyjacielem, żeby lubił się przytulac, bawic, szalec. Jaką rasę psa mi polecacie? Ja mam już swój typ, ale chętnie posłucham waszych propozycji. Pozniej napiszę o jakim psie ja myślałam. Pozdrawiam wszystkich, którzy kochają psiaki:)

Gość Klara_20l_
Up

Gość innoveaa
Ja polecam owczarka niemieckiego. To niezawodne psy. Mądre, karne, szybko się uczą. Potrzebują dużo ruchu. Są niezwykle inteligentne. No i piękne. Sama jestem posiadaczką 2 i polecam z całego serca.

Gość a nie myślałaś o gekonie
?

Gość Apinda
o jakim myslalas autorko????

mastif tybetański, mam takiego przystojniaka, co prawda woli spać na śniegu niż w domu, ale to wyjątkowa rasa i baardzo uparta. http://www.google.pl/images?hl=pl&q=mastif+tybeta%C5%84ski&wrapid=tlif129796263625011&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=k1ZdTdXlGo6fOoalidEK&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=1&ved=0CCwQsAQwAA&biw=1007&bih=476

Gość Klara_20l_
Mastif śliczny taki misiek, ale chyba jednak troszkę za duży.

Gość Klara_20l_
Myślę, że takiego miska ciężko wykąpac:) jak sobie z tym radzisz? gdzie go kąpiesz?

stanowczo doradzam owczarka niemieckiego. ma wszystkie cechy ktore chciala bys aby pies posiadal. jest oddanym przyjacielem i wedrowca ale i broni swojego stada z najwieksza zaciekloscia.

Gość goscio
tylko golden retriever

Golden nie obroni domu...jak zobaczy kogoś wchodzącego na podwórku to zacznie się cieszyć i merdać ogonem :D aczkolwiek poza tym jest cudownym psiakiem, bardzo energicznym i radosnym potrzebującym mnóstwo ruchu i zabawy Ja myślę że owczarek niemiecki byłby idealny

O a może berneński pies pasterski? Jest łagodny ale jednocześnie nie tak bezgranicznie ufny jak Golden no i też potrzebuje dużo ruchu. No i wygląda groźniej

Gość karnawalowa skarpeta
kundelka polecam - madre, oddane, dobrego zdrowia wez psa ze schroniska, pomoz jakiejs sierocie:)

Gość Polecam...
...zdziczałego Azora:D

ja mam labradora, jest to najwspanialszy pies na świeice, kocham go chyba nawet bardziej niż reszte mojej rodziny, ale za cholere cie nie obroni, labrador we wszystkich widzi przyajaciela. do tego co opisujesz najlepszy bedzie owczarek niemiecki. te psy sa pieknie, niesamowicei madre, bronia stada z niezwykła zacietoscia a do tego sa lagodne, kochane, uwielbiaja pieszczoty, to takie małe misie w wielkiem ciele. jesli dobrze go wychowasz to na 100% bedzie to twoj najwiekszy przyjaciel, najwierniejszy kompan i najlepszy stróż

Gość Klara_20l_
Hmm widzę, że wszyscy tu polecacie owczarka niemieckiego, a ja na początku odrzuciłam tą rasę. nie wątpie, że psy te są piękne i inteligentne, ale moja kuzynka ma owczarka i też wydawał się taki fajny mądry, a pewnego dnia bez powodu zaatakował ją w domu. nic mu nie zrobiła, a on w jednej sekundzie dostał takiego napadu agresji, że rzucił się na nią do gryzienia, skaleczył jej rękę, w ostatniej chwili zdążyła uciec do łazienki. Siedziała tam 3 godz dopóki nie wrócił jej ojciec. bała się nawet wyjsc po telefon, bo on latał po mieszkaniu jak szalony, nie wiem co mu się stało. Teraz jest w porządku, to było jego jednorazowe zachowanie, ale rodzina już mu tak nie ufa, kuzynka nie zostaje z nim sama w domu bo się go boi od tamtej pory. I to pies rodowodowy po rodowodowych rodzicach. Oni go tam wozili pozniej na jakies badania, ale ja już dokładnie nie wiem. Ale po tej historii mam straszny uraz do owczarków i chyba nie chciałabym takiego psa

Gość kru
hovawart polecam zdecydowanie!!!nie jest to w polsce jeszcze rozpowrzechniona rasa,ale na prawde spelnia twoje oczekiwania w 100% a prosze nie piszcie dziewczynie o labradorach bo o ile zgadzam sie,ze to gudne psy to nie koniecznie duza dawka ruchu jest wskazana i raczej strozem tez nie zostanie.labradory maja czesto problemy ze stawami dlatego trzeba im dozowac ruch.polecam tez jak ktos wyzej wilczaka czechhoslowackiego.jak masz czas to bedzie siwtny i wszechstronny pies

Gość jak lubisz biegac
i chcesz zeby Ci Twoj czworonog towarzyszyl to kup taka rase dlugodystansowa np husky ;) Sa nieufne wobec obcych raczej ;)

Gość Europejka-9999
A ja polecam bokserka, są bardzo żwawe i szalone Uwielbiają się bawic, lubia ruch Kochają swoja rodzine ponad wszystko Ja mam bokserka od 3 lat i jest kochany Też mieszkam w domu na osiedlu, nie wpusci nikogo Jeśli trzeba staje się grozny, a przy mnie to prawdziwy pieszczoch ❤️

Zachowanie psa wynikalo z bledow wychowawczych a nie z tego ze jest to akurat owczarek niemiecki. to fakt, mozna trafic na psy z mocnym charakterem i taki mi sie akurat trafil. jest oddanym przyjacielem, wiernym towarzyszem i niegdy nie czulam sie tak pewnie w ciemnej ulicy jak z nim.owczarki, to nie sa pieski kanapowe i nie sypia sie z nimi w jednym lozku. kazdy pies bez wyjatku, a zwlaszcza taki jak owczarek, powinien wiedziec ze jest ostatnim w stadzie, bo jesli nie masz na tyle sily i wytrwalosci oraz konsekwencji, zeby mu to wpoic to wlasnie takie sytuacje sie potem beda zdarzac. dla takich mniej wytrwalszych nadaja sie wlasnie yorki i male kundelki. wiec warto sie zastanowic czy jestes na tyle systematyczna ze poradzisz sobie z wychowaniem takiego psa.

Wybierz psa w typie rasy, która Ci się podoba. Zwierze do kochania nie musi mieć rodowodu. Ale też nie należy kupować od pseudohodowcy. Jest wiele fundacj pomagających konkretnym rasom i psom w typie rasy

Mam sunię cane corso. Posłuszna, zapatrzona w rodzinkę, bardzo nieufna wobec obcych ale nie agresywna. Straszy wyglądem.:)

Gość Klara_20l_
owczarek środkowoazjatycki jest śliczny ale odpada, te psy zaliczają się do groźnych ras. a ja nie chce psiaka, który będzie groźny, z którym będe musiała przechodzic specjalne szkolenia, w tym linku nawet jest napisane,że on lubi dominowac. boje się takich psów. cane carso- cudowna bardzo mi się podoba taki wygląd Ja miałam na myśli boksera, ktoś tu już proponował. bardzo dużo o nich czytałam i wydaje mi się, że będzie to odpowiedni pies dla mnie. Jest szalony, potrzebuje dużo ruchu, ale jest też milusiński i kochany. Te psy nie są grozne więc na pewno nie będę miała się czego obawiac z jego strony, ale podobno potrafią przestraszyc niepożądanych gości. a po drugie strasznie mi się podobają z wyglądu. co myślicie?:)

Gość kru
fajne psiunki,tylko chorowite niestety.ale ogolnie fajny pies