Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kłołonojjjjjjjjjj

Czy świadkowie jehowy mają jakiś znak rozpoznawczy?

Polecane posty

Gość Kłołonojjjjjjjjjj

Czy np noszą łańcuszek z jakąś szczególną ozdobą? Coś w tym rodzaju?proszę o odpowiedź jeśli ktoś zna sj i coś wie

Gość 35647654678765
Ich znakiem rozpoznawczym jest narzucanie się i nachodzenie pierdolenie farmazonów

Gość wtf....
nie noszą żadnych znaków rozpoznawczych :o ksiądz ci takich głupot nawciskał?

Gość krups
owszem, mają czarne teczki słabo obserwujecie

Gość Kłołonojjjjjjjjjj
Coś słyszałam o jakichś bransoletach na których pisze że nie przyjmują krwi. Jak to w końcu jest? Znam kilku sj a nie widziałam tego

Gość rolnik sam w dolinie 69
tak mają na czole napisane '' pierdol się ''

Gość znam z widzenia i nie tylko
maja dziwny wygląd- od razu wiadomo że są jacyś inni, przeważnie parami, panie w długich spódnicach, a panowie - jak ktos już wspomniał -z teczkami

Gość manichejczyk
Ja z kumplem złapałem kiedyś 2 świadków. Wpakowaliśmy ich do auta i do kumpla, który jest lekarzem. Mieliśmy takie szczęście, że mieli tę samą grupę krwi, więc przetoczyliśmy im nawzajem :D Ale darli mordy :D Nasz kumpel lubi takie akcje, raz jednej prostytutce zaszył wargi sromowe :D

Gość Kłołonojjjjjjjjjj
A czy ktoś oprócz mnie słyszał o tych brąnsoletach? No bo skoro nie zgadzają się na transfuzje to muszą mieć coś przy sobie wrazie jakiegoś wypadku. Bo gdyby lekarz musiał przeprowadzić transfuzje to nie zastanawiałby się czy to świadek i czy się zgodzi gdyby był nieprzytomny piszcie bo nie zasne

Gość Kłołonojjjjjjjjjj
No niech się ktoś wypowie bo zwariuje to ważne dla mnie

Gość fdgfd564564
ja słyszałem że oni są bardzo mili w spotkaniu z drugim człowiekiem.

Pewnie, że są mili, w końcu każdy kto chce wcisnąć kit drugiemu człowiekowi jest dla niego miły. Kobiety noszą długie spódnice i golfy do tego. Najczęściej w jakiś obrzydliwych kolorach.:P:P

W swoich dokumentach nosza takie oswiadczenie . nie ma zadnych bransolet.

Gość gachu
nie posiadają,nie znam takich co mają.Ogólnie nie mają żadnych figurek,bożków i innych dupereli.

Gość ŚJ
Ja jestem Świadkiem Jehowy od urodzenia, mam teraz 34 lata i nigdy nikt nie zmuszał nikogo do noszenia jakiegoś emblematu, bransolety, czy czegokolwiek, po czym miano by nas rozpoznać. My swoim życiem pokazujemy, kim jesteśmy, komu służymy i jakich zasad się w życiu trzymamy... Jeśli chodzi o krew, to każdy odpowiedzialny Świadek Jehowy ma przy dokumentach "oświadczenie dla służby zdrowia", które jednoznacznie określa nasze stanowisko ws transfuzji krwi - jak większość lekarzy i osób wykształconych, zdających sobie sprawę z ryzyka - nie zgadzamy się na przetaczanie krwi. I to nie z powodu obawy o choroby, ale z szacunku dla Bożego nakazu...

Gość nulek
ja mam w rodzinie śj moja na moje ta wiara jest popi.......a to ich chodzenie po domach jest troche dziwne jak to zawsze mówie wpraszaja sie sami a p,ózniej nie chcą wyjsc tylko farmazony opowiadają a co do krwi to niech zdych..ą jak nie chcą transfuzji

Gość OneTwo
Pierdolą od rzeczy. Po tym ich poznasz. Zupełnie jak telemarketerzy, czy inni skurwysyni od psychologii marketingu. "Czy nie uważasz, że żyjemy w czasach pełnych przemocy ?" Ja do niej: A co kurwa Pani na historię nie chodziła ?

Gość kocman
wy huje w większości jesteście nietolerancyjni.Ja chce być śJ i nie pozwole by ich przezywali jakieś konserwatywne szumowiny które myślą że oni potrafią tylko po domach chodzić

Gość festywawa
Jehowcy to sekta i ich dzialalnosc jest w wielu krajach zabroniona. Sa niebezpieczni przede wszystkim dlatego, ze w PL wszedzie ich pelno i sa wstretnymi manipulantami pioracymi ludziom mozgi. Najgorsze, ze zawsze wybieraja slabsze osoby i znajdujace sie w trudnej sytuacji oferujac.niby bezinteresowna pomoc, potem takiej osobie wmawiaja, ze sa dla niej oparciem i moze na nich liczyc (tzw bombardowanie miloscia), gdy taka osoba jest juz wyprana to wszystko zaczyna podporzadkowywac tej sekcie i wkreca innym jacy to jehowi sa dobrzy. Oczywiscie byciem SJ naklada na nich obowiazek uczestniczenia w spotkaniach i placenia! Wstretni psychomanipulanci, ktorzy zaklamuja rzeczywistosc

z tego co ja wiem to laza po wsiach,po miescie i wciskaja jakied durne ulotki na temat "religii" i jeszcze na dodatek czytaja jakis glupi fragment ewangelii..ja mieszkam na wsi i wyobrazcie sobie ze sa co tydzien i laza...ja mialam taka sytuacje ze zobaczylam i zaraz wyskoczylam z domu i chwile rozmawialismy ale to tylko gadki o bogu czy o czyms tam..ja czasami mam ochote ich wygonic i powiedzec ze to teren prywatny i nie maja wstepu..bo gdzies to przychodzic co tydzien..albo ktos szedl sobie do sklepu czy siedzieli na ławce to oni chodzili i zaczepiali a oni ich wysmiali..zenada..

Gość adaś..........a
po co otwieracie drzwi? Mowi sie won i tyle, albo psem poszczuc ja tak robie, sąsiedzi rowniez. Najgorsze, ze werbują mlodych ludzi nawet dzieciaków, mojego 12letniego kuzyna namawiali. Otworzyl drzwi a dwie baby pytaly go jak wyobraza sobie zycie dalsze, czy jest-czy chce byc szczesliwy cos w tym stylu. Powinni byc karani za nachodzenie w domach, grzywny lub więzienie

Gość dzodzolinnka
dobrze, ze wiekszosc ludzi jest swiadoma ich falszywosci i dzialaniem pod plaszczykiem bezinteresownosci, ale tak jak ktos wyzej napisal, najgorzej jak trafia na kogos samotnego, kto ma kryzys wartosci i brak sensu zycia. Taka osoba najlatwiej manipulowac oferujac wsparcie duchowe, ktore jest czysto falszywe.