Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Annna85

Mogę być w ciąży?

Polecane posty

Gość Annna85

Przepraszam za powtarzający się temat, ale mam problem. Ginekolog powiedział, że jeden z jajników jest aktywny- pomimo brania tabletek. To było moje pierwsze opakowanie, więc będę miała przepisane inne tabletki zapewne. Tylko skoro jeden jest aktywny to pomimo tego ze dostałam krwawienie z odstawienia mogłam zajść w ciąże? Jutro zrobię test, ale dla spokoju umysłu może ktoś mnie uspokoi. Dodam, że zdarzyło mi się kochać bez zabezpieczenia dodatkowego...

Gość hgkigjg
coooooooo??????????

Gość Annna85
strasznie to napisałam... Chodzi mi o to, że okazało się że tabletki nie do końca są skuteczne bo jeden jajnik jest aktywny. Krwawienie z odstawienia tabletek nastąpiło czy mogę być spokojna że do zapłodnienia nie doszlo?

Gość hgkigjg
nie doszło do zapłodnienia gdyż ściana macicy nie została odpowiednio przygotowana, co z tego że masz aktywny jajnik - być może nie miałaś jajeczkowania? Miałaś jakieś objawy owulacji? Ciąża mało prawdopodobna ale tylko w przypadku gdy brałaś pigułki w momencie początku miesiączki ....

Gość Annna85
Zaczęłam brać w pierwszym dniu miesiączki oczywiście. Ciekawi mnie fakt dlaczego jeden jest aktywny a drugi nie. Lekarz mówił, żebym skończyła brać to opakowanie i zobaczymy czy jednak będzie zamiana tabletek czy nie. Widocznie za mała dawka hormonów...