Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość graaaaazia

1800 na rękę - dostanę kredyt?ktoś wie?

Polecane posty

Gość graaaaazia

potzrebuję kredyt hipoteczny w wys. 70000 pod hipotekę nowego mieszkania wartego 180000. resztą mam wkładu włąsnego.mam na utzrymaniu córkę 7 letnią. oczywiście mam na nią alimenty ale wiem, że banki nie biorą tego pod uwagę wiec zostaje moja pensja. czy dostanę kredyt w w/w kwocie? w jakim banku najlepiej? poradzcie...

banki biorą pod uwagę alimenty jako przychody, z tym, że dziecko jest liczone jako koszt w wys. 500 zł jeśli alimenty sa wyższe, to twoja zdolność rośnie, jeśli niższe niż te 500 zł, to zdolnośc kr. maleje kosztem są też: samochód, karty kredytowe i debetowe (limity), inne kredyty oprócz zaświadczenia o dochodach bank poprosi o półroczne wyciągi z roru, żeby się zorientować, jakie masz przepływy finansowe

Gość graaaaazia
dzięki...ale to dla mnie nowość z tymi alimentami...bo jednak wszyscy w koło mówią ze banki nie biorą tego pod uwagę...

banki biorą pod uwagę wszystkie Twoje dochody jak masz lokaty, to też, jak masz mieszkanie, które wynajmujesz, to też, itd acha, umowa o pracę musi być na czas nieokreślony, chyba, ze chcesz wziąć kredyt na krótki termin i spłacić go w czasie, gdy umowa trwa (np. bierzesz kredyt na 10 lat, i umowę na czas określony masz na min. 10 lat)

Gość graaaaazia
dzięki raz jeszcze...dowiem się ... mam umowę na czas nieokreślony plus umowę o dzieło ale to nie wiem czy brane pod uwagę...myślisz ze też? bo to nie ejst stały dochód, jak wiadomo w przypadku umowy o dzieło...