Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kreyyzolka

Zabawa dla 2-latka

Polecane posty

Gość kreyyzolka

Czesc dziewczyny mam maly dylemat, jutro na caly dzien przyjezdza do mnie 2 letnia chrzesnica, moj problem polega na tym ze nie mam pojecia jak zorganizowac jej czas by sie nie nudzila. Jak bedzie ladna pododa to wyjde z nia na spacer, ale co jak bedziemy w domu. Pomozcie dziewczynki ....

Gry i zabawy edukacyjne na kompie, po za tym dzieci w tym wieku uwielbiaja rysowac i wogole bawia sie wszystkim.

Gość Mój dwulatek
Uwielbia malować kredkami i farbami... Uwielbia gdy mu czytam bajeczki i naprawdę na długo potrafi się zająć pokazywaniem gdzie jest jakies zwierzątko. Drewniane puzzle też na trochę go zajmują. A możesz też najzyczajniej w świecie się z małą POWYGŁUPIAĆ typu pochodzić za nią na czworaka lub zabawa w chowanego :) Dużo smiechu gwarantowane ;D

Gość kreyyzolka
no wlasnie w tym rzecz ze mala sie nudzi strasznie wszystkim, rzuca kredkami nie chce rysowac komputer tez zabardzo jej nie podoba sie , mam zabawki po siostrze ale mala nie chce sie nimi bawic jak na dwor z nia pojde to jeszcze jako tako w wuzku lubi jezdzic a w domu nic nie chce po pieciu min jeczy i placze tylko na rekach by siedziala

moja ma 2,5 roku i uwielbia zabawe w dom, czesto udaje dzidziusia (ja) a ona mnie karmi," czyta" bajke , podaje smoczka itp lubi tez rysowac i malowac potrafi zajac sie tym bardzo dlugo, to samo lepic z plasteliny

Gość kreyyzolka
plastelina odpada ona ja je

jak mala sie wszystkim nudzi np po minucie kredkami jest juz znudzona to rysuj dalej sama i opwiadaj np przy tym jaka ladna sukienke namalowalas, albo konika, napewno ja to zaciekawi i wlaczy sie do zabawy

Gość kreyyzolka
a jak myslicie jakbym ciasto zrobila i wycinala z nia formy zainteresowala by sie ?

nie ma sensu zmieniac jej z czestotliwscia 5 minut zabaw, bo wszystko bedzie sie jej nudzic jeszcze szybciej zaciekaw ja jedna rzecza i nie zrazaj sie jej placzem czy buntem, w tym wieku dzieci tak maja, zaciekaw ja i badz spokojna i napewno mala zainteresuja co robisz :) a bajki lubi ogladac? moja uwelbia hello kity, kucyki pony, swinke pepa

Gość Mój dwulatek
No mój by się napewno zainteresował :) Kopytka ostatnio ze mną robił to oczu nie mógł oderwać taki wniebowzięty :] Możesz dać jej jakieś łyżki drewniane i miski to też dziecko zajmuje ;D

Gość kreyyzolka
powiem ci ze ostatnio siedzialam chyba z godz i rysowalam jakies sloneczka itp pytalam sie co namalowac nie byla zbyt zainteresowana tylko dada i dada (na dwor) bajki czy ja wiem jedynie co to ma ceebibies leca jakies tam o gotowaniu wtedy oglada

Gość kreyyzolka
jakies jeszcze pomysly mamusie?

Gość kreyyzolka
??

Gość motylek 1021
ja z moja robilam wczoraj pierogi mala nakladala farsz do wszystkich...moze pobaw sie z nia w piknik? kredki moja tez nie lubi za to moc taplac wsie w farbach uwielbia.