Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaleka życiowa

Szukam motywacji - gdzie ją znaleźć?

Polecane posty

Gość Kaleka życiowa

Mam problemy z motywacją od 2-3 lat. Nie wiem z czego to wynika do końca (w międzyczasie rozstałam się z chłopakiem, ale nie pierwszy raz). - Jestem otyła, mam chorą tarczycę. Nie mogę schudnąć a kiedy w końcu zaczęłam brac tabletki i zrzuciłam 2 kilo bez zmian - okazało się że mam kamienie w woreczku (pilnie trzeba zoperować) i ostre zapalenie trzustki. Nie mogę jeść zdrowo i nie mogę brać tabletek ;/ Problem: nie moge się zmotywowac do schudnięcia - Mam 21 lat, powtarzałam klasę z powodu depresji (po prostu 3 miesiace nie wychodziłam z łóżka i zawaliłam) w liceum, uwaliłam pierwszy rok studiów - od dwóch lat nei mogę zdać na wymarzony kierunek bo wymaga rysunku a mimo kursów (jedna sesja 3 godzin w tygodniu, bo mnie na więcej nie stać). Problem: nie mogę się zmotywować do ćwiczeń rysunku, non stop jestem zbyt zmęczona - Nie mam rodziny, mam chłopaka (studiuje, nie pracuje) - sama sobie dorabiam do renty jakieś śmieszne grosze. Problem: nie mogę się zmotywować do znalezienia lepszej pracy aby dorobić do renty, która cala idzie na mieszkanie. Ech, nie umiem się zmotywować. Wiele razy dostałam po dupie i mnie niepowodzenia nie motywują a wręcz przeciwnie. Nie mogę też znaleźć hobby, wolny czas przeglądam strony, czytam cały czas te same książki albo śpię. Nie chce mi się nic robić.

Gość upupuupupupupu
.

Gość takzciekawosci
masz depresję :( niestety nie pomogę Ci, sama tak miałam, aż osiągnęłam takie dno, że mi coś samo w głowie przeskoczyłam i zaczęłam walczyć o lepsze życie, udało się, to było 10 lat temu, teraz znów mam zastój i pomału szykuję się, tzn zbieram siły do walki, trwa to rok :( ale wiem, że wyjdę na prostą.....muszę

Gość orzech tw
wiesz, brak rodziny ma znaczenie, sprawa oparcia w rodzinie, chlopaku-ktos kto to ma raczej chroniony jest przed zalamaniem sie

Gość takzciekawosci
motywacje to tylko w sobie mozna znaleźć, nie da się gdzie indziej

Gość upupuupupupupu
Ale jak w sobie? Nie jestem autorką, ale mam podobny problem, a raczej problemy ze sobą i nie umiem się zmotywowac do niczego.

Gość kinndziaaa
no właśnie nie da się tego zrobić od tak, czekaJ AŻ SAMO PRZYJDZIE a jak nie to tak cię to czekanie znudzi, ze znajdziesz motywację, nic na siłę :P

Gość upupuupupupupu
Tylko że ja tak żyję - nie żyję już 5 lat, bez motywacji. Praktycznie wegetuję.

Gość kinndziaaa
no to tylko specjalista może ci pomóc ja jak mam doła to wsiadam w autobus i jadę i jadę.... sporo w ten sposób zobaczyłam....

Gość Schudnee
Mnie motywują różne zdjęcia, bo sama chciałabym tak wyglądać jak te kobiety... np. co jakiś czas przeglądam różne zdjęcia, wyszukuję zarówno sławnych osób jak i "przyziemnych" czy przeglądam mojego ulubionego bloga o motywacji (mmotywacja.blogspot.com) . - gdy nadchodzi chwila załamania potrzeba przypomnieć sobie kilka takich zdjęć i swoje dotychczasowe osiągnięcia... przede mną jeszcze 6 kg udało mi się już zrzucić 8 (w ciągu pół roku) później miałam przerwę, ale nic nie wróciło:) teraz powracam zarówno do odchudzania jak i moich motywatorów:D Mam nadzieję, że Tobie też się uda:*