Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przeziębiona jestem bardzo :(

iść do lekarza czy jeszcze zaczekać?

Polecane posty

Ból gardła i gorączkę z katarem i bólem zatok mam od poniedziałku. Smarkam co 2 min, strasznie mnie boli cała okolica pod oczami. Brałam duże dawki witaminy c, wapna, gripex, sulfa coś tam krople do nosa...i nic. Jeszcze gorzej niż było. Fakt, że wychodzę na dwór nałykana tymi przeciwgorączkowymi. Jutro piątek i myślę co zrobić...

Gość smarkietka zużyta
Ja mam podobnie. Na pcozątku tygodnia było jeszcze okej, lekko bolało gardło, ale we środę zaczęły mi się powiększać węzły chłonne, doszła gorączka, katar, wzmógł się ból głowy...jeśli mi do poniedziałku nie przejdzie, to idę do lekarza :(

Właśnie myślałam nad tym ibuprofemem zatoki i go kupię. Może też jutro wybiorę się do laryngologa o ile mnie przyjmie bez zapisów.

Gość dziewczyny nie idzcie do
lekarza bo to sa konowaly i przepisza wam antybiotyk a nie sprawdza dokladnie i nie zbadaja na co daja lekarstwo- czy na wirus czy bakterie jakas. najlepiej same sie wykurujcie- wypoccie sie bo to jest najlepsze zeby wypocic chorobe, niech wam ktos banki postawi, pijcie mleko z miodem i maslem, spr sposoby

Gość izabelcia1979
przeziębienie,gorączka-wykończysz się,mleko z miodem,herbatka z prądem,pyralgina np.i do łóżka na parę dni-lekarz to pewnie przepisze ci od razu antybiotyk.Wpomniana przeze mnie pyralgina działa przeciwgorączkowo i dobrze rozgrzewa,

Gość aha i achhh
a gdzie się takie dziwne specyfiku typu nadtlenek kupuje?

to jest zwykła woda utleniona. ale jak mam ostre zapalenie zatok to też samo się wyleczy? to mi nawraca od 3 lat odkąd pierwszy raz to załapałam obok anginy. w końcu przeleżałam cały dzień w łóżku i nie poszłam do lekarza :/

Ja polecam kupić w sklepie chemicznym:classic_cool:.Wychodzi taniej niż w aptece-w przeliczeniu na większe ilości:classic_cool:.Do tego z apteki to często ma jakieś inhibitory:O.A myslę ze powinno pomóc:classic_cool:.Mi pomogło ale kilku na forum pisało że im tez pomogło więc wygląda na to ze to na więksozść chorob zmikrobowych pomaga:classic_cool:.ztym że nie jestem pewien czy na pasożyty:LO.Ale przeziębienie to zwykle przez bakterie lub coś o podobnej wielkości:classic_cool:.Na pewno kuracja jest tańsza niż antybiotykami-zwlaszcza ze antybiotyki są niepewne;).Butelka 30% nadtlenku wdoru 1 litrowa kosztuje niecale 20 zlotych a to czesto niż paczka antybiotyków;).Paczka antybiotyków (pod warunkiem że są skuteczne) zwykle nie starcza na więcej niż 2 kuracje:O.Natomiast opakowanie nadtlenku wodoru ma około 1000 sporych dawek(około 300 mg) i starcza na conajmniej 200 kuracji ale zwykle wiecej bo zwykle 1 dawka wystarcza do padnięcia mikrobów:O.Niestety ma też wadę-smak nie jest rewelacyjny:O.Ja to ostatnio coddziennie łykam ale probuję się leczyć tym z czegoś innego:O.

Gość izabelcia1979
z zatokami to trzeba leczyć nie zaleczać moja znajoma lerzeła w szpitalu-miała zabieg ściągania ropy z zatok ,po 3 dniach do domu,nie ma co się męczyć ,dorażniee możbna coś wziąć przeciwbólowego ale na dłuższą metę to chyba nie idzie

Gość chochliczek11
nie, na zatoki same przeciwbólowe nie pomogą. Ja zawsze biorę sinupret i jak to połączę z pyralginą to po tygodniu mija :)