Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marchwiowa jednodniowa

Jak wydać książkę? Opowiadanie?

Polecane posty

Dużo pisze i chciałabym spróbować z tego żyć. Jak myślicie da się wyżyć z pisania? No i jak zacząć taką karierę?

Gość 84798247
chyba wysłac do wydawnictwa.... A jakiego gatunku piszesz opowiadania?

różne, zaczynałam i najwięcej mam fantasy. Były też felietony polityczno-społeczne, trochę obyczajówki, no wszystko co aktualnie mnie zajmuje. Mam wrażenie że jak wyślę do wydawnictwa to będę tylko jednym z kolejnych napaleńców których nikt nie czyta.

Gość 84798247
Dlaczego praktycznie wszyscy pisza fantasy? Kogo nie słysze że pisze, to fantasy...

Gość gość
Ludzie chętnie takie książki czytają. Ja też napisałam jedną powieść ale nigdy jej raczej nie wydam:/

Gość gość
i tak nikt by tego chlamu nie czytal, nieliczni się wybiją

Gość wiktoria741
Rzeczywiście tylko nielicznym udaje się wybić... a szkoda bo na pewno wiele jest ciekawych książek, które nigdy nie zostaną wydane. Uważam jednak, że zawsze warto próbować. Przecież nikt nikomu nie da w twarz jeśli pójdzie do wydawnictwa i zostawi tam swoją powieść a nóż widelec się uda. Można też umieścić swój projekt na https://wspieram.to/ i zorganizować kampanię w mediach społecznych. Może akurat znajdą się ludzie którzy będą chcieli sfinansować wydanie książki. Nigdy nie należy się poddawać;)

Gość Bookawka
Hej, a myślałaś o selfpublishingu? To jest taki sposób, na wydanie czegokolwiek chcesz. :D Piszesz tekst, kontaktujesz się z wydawnictwem, a oni Ci go opracowują, i liczą ile by kosztowało wydanie książki. Polecam http://simplepublishing.pl/ Mój kolega ze studiów, dzięki nim wydaje właśnie swoją książkę! :D

Gość gość
proponuję korzystać z usług dobrego wydawnictwa. Polecam wydawnictwo Poligraf. Sam proces wydania książki nie jest skomplikowany, ale trzeba wiedzieć co robić ;) Wyd. Poligraf na stronie podało wszystkie niezbędne inforacje: http://wydawnictwopoligraf.pl/

Książkę można także wydać samodzielnie, unikając tym samym nieporozumień z wydawnictwami. Wszystkich zainteresowanych self-publishingiem, czyli możliwością samodzielnego wydania własnych prac, zapraszamy do sprawdzenia naszego portalu www.wydacksiazke.pl. Przetestuj system, w którym możesz samodzielnie zaprojektować i opublikować własną książkę. Pozdrawiamy, WydacKsiazke.pl

Gość gość
polecam zapoznać się z publikacją - http://www.ebooki123.pl/w-krolicza-nore-nieco-glebiej_p370 - Szukasz metody sfinansowania swojego projektu ? Chcesz poznać zasady funkcjonowania Crowdfundingu ( finansowania społecznościowego)? Na przykładzie Joanny Piłatowicz poznasz skuteczna metodę zebrania funduszy na swój cel. "W dobie Internetu wszystkie informacje, których potrzebujemy możemy znaleźć w sieci. Zdarza się, że wyszukiwanie online może być wyzwaniem, bo nie wiemy jak szukać i gdzie szukać. A jeśli już wiemy, spokojnie możemy utonąć w oceanie informacji. Dlatego chcę się z Wami podzielić podstawowymi informacjami i własnym doświadczeniem, jak znaleźć pieniądze na wydanie książki. Tekst poniżej oczywiście nie gwarantuje 100% sukcesu, ale mam nadzieję, że ułatwi proces realizacji Waszego celu. Moja praca odnosi się do publikacji, ale zasady do wszystkich projektów są bardzo podobne, jak nie te same. Przede wszystkim, powodzenia w Waszych przedsięwzięciach i projektach. Jakkolwiek by się to nie skończyło, to warto spełniać swoje marzenia, dążyć do celu, a rezultat może nas miło zaskoczyć. Jak sfinalizować wydanie własnej książki? Zapraszam do lektury. Joanna Piłatowicz "W króliczą norę nieco głębiej czyli przepis na Crowdfunding" a gdzie wydać zobacz na http://wydawnictwo.psychoskok.pl/

Gość gość
współpracowałam z Poligrafem i tu... Pozytywne zaskoczenie! Jeszcze nigdy z nikim współpraca nie układała się mi się tak bezproblemowo. Rozumieliśmy się, chciałoby się rzec, bez słów. O wszystkich działaniach byłam informowana, wszystkie były potrzebne i właściwe. Książka mnie zachwyciła.

Gość gość
Oooo.... x Pierd_lony SPAMER z Poligrafu x odgrzał kolejny temat :(. x Bankrutujecie, że tak rozpaczliwie szukacie naiwnych :P :P :P ?

Gość gość
Poligraf nie polecam wydaja i na tym się konczy. Zero dystrybucji, zerwałam z nimi umowę i po 2 latach wydalam książkę gdzie indzie w wydawnictwie E&P www.wydawnictwo-ep.pl i cieszę się że współpraca z nimi trwa do dziś. Spełniłam swoje marzenie i nie żałuję :)

Gość gość
Najlepiej zacząć od rozpisani.pl, to wydawnictwo należące do PWN więc jest gwarancja że zajmują się wydaniem książki bardzo profesjonalnie.

Gość marlenka34
Dzień Dobry Czy słyszeliście o ofercie jaką ma Wydawnictwo Poligraf http://wydawnictwopoligraf.pl/ ? Zaglądając na ich stronę dowiecie się jak wydać książkę, jak wypromować bestseller- powodzenia :)

Przez wydawnictwo najlepiej. Sprawdź opcję self publishing od www.rozpisani.pl warunki już na pierwszy rzut oka są lepsze od tradycyjnych wydawnictw.

Ja też popieram ideę self publishingu. Wydawnictwo rozpisani.pl ma konkretną ofertę i znasz od razu szczegóły, a na kontakt z tradycyjnym, dużym wydawnictwem nie raz czekasz miesiącami.