Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna ja ...

Podwyzszona przeziernosc karkowa. Amniopunkcja

Polecane posty

Gość taka jedna ja ...

Miałam robione usg genetyczne i testy z krwi, gdyz moje malenstwo ma podwyzszona przeziernosc karkowa - 2,8 mm. Wedlug usgwszystko pozostale jestw porzadku, a wyniki z krwi bede miala dopiero za 2 tyg. Do poniedzialku mam sie zdecydowac czy pojde na amniopunkcie, nie wiem co mam zrobic boje sie ze to moze zaszkodzic mojemu dziecku

Gość donika4
naszemu malenstwu tez wyszla podwyzszona przeziernosc ieszy 2,8 a 3,2 srednia 2.9 potwierdzona przez 2 niezaleznych lekarzy. zrobilam test pappa ktory wyszedl dobrze i nie zdecydowanismy sie na amino. mimo to zylam w malym stresie do konca ciazy. Maly urodzil sie zdrowy, obecnie ma 2 miesiace i rozwija sie szybciej niz na swoj wiek :) wiec glowa do gory wszystkim mamom!

Gość to tylko statystyka...
Donika, i co z tego wynika dla autorki że twój syn urodził się zdrowy? Kompletnie nic. Rodzą się zdrowe dzieci przy nt 5 i więcej, rodzą się też chore przy nt 2 i mniej. Prawda jest taka że nic prócz amniopunkcji nie da jej pewności, że jej dziecko jest genetycznie zdrowe, nawet dobre wyniki pappa raczej jej nie uspokoją. Autorko, odpowiedz sobie na jedno pytanie, co zrobiłabyś gdyby wyniki amnio były niepomyślne. Jeśli nic - odpuść sobie, jeśli jest inaczej - na Twoim miejscu zdecydowałabym się na amnio i miała spokojną głowę do końca ciąży. Pozdrawiam i powodzenia.