Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kremy na roztępy

czy stosować kremy na rozstępy w ciąży??

Polecane posty

Gość kremy na roztępy

hej co sądzicie na temat używania kremów na rozstępy podczas ciąży? Mojej koleżance, która po urodzeniu dziecka ma bardzo rozległe rozstępy, lekarz powiedział, że to przez to że się smarowała specjalnymi kremami. Czy ktoś słyszał na ten temat??

Gość wero NIKA
"Mojej koleżance, która po urodzeniu dziecka ma bardzo rozległe rozstępy, lekarz powiedział, że to przez to że się smarowała specjalnymi kremami." ma rozstępy bo się smarowała, jak by sie nie smarowała to by nie miała:D:D:D:D dobre sobie hihihihihihhihihihihihihihih :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D ależ ci nasi lekarze są wykształceni;d

Jesli nie chcesz miec rozstępów jak twoja kolezanka stosuj odpowiednie kremy od 4 miesiaca ciazy, wcieraj je nie tylko w brzuch ale takze w uda i pośladki, najlepiej dwa razy dziennie

podczas ciąży można stosować kremy zapobiegające powstaniu rozstępów, uelastyczniające skórę, a nie kremy na rozstepy bo to dwie różne sprawy przecież!!!.A są i takie i takie. A ten lekarz jakis durny :o

Gość za niedługo urodzę..
ja kremy stosuję od początku,przytyłam 27 kg!!!!! a jednak brzych mam gładki bez czerwonych żyłek i rozstępów nie wiem czy to przez to czy nie ale jestem zadowolona i to bardzo.

jeżeli masz predyspozycje do powstawania rozstępów to nawet najbardziej zaawansowany krem Ci nie pomoże a jeżeli nie masz tego problemu to wsytarczy samrowanie się zwykłą oliwką :P

Moja siostra stosowała systematycznie kremy z górnej półki Vichy dla kobiet w ciąży a i tak ma rozstępy na brzuchu. Więc nie o to chodzi. Osoba wyżej dobrze napisała, że to zależy od rozciągliwości skóry. A nie kremy to zwykły chwyt marketingowy.

to nie ma znaczenia tak naprawde czy się smarujecie czy nie to zależy nie wiem od genów może od przypadku ja w 1 ciąży przytyłam ok 27 kg a nie miałam żadnego rozstępu a w drugiej tylko 13 i mam poorany cały brzuch........smarowałam sie oliwką i wtedy i teraz, no i co powiecie :(

Gość zimna cola
Mi tam kremy nie pomogły, i używałam polskiego gerbera i jakiś specjalny niemiecki, a rozstepy jak zaczeły sie pokazywać to lekarz kazał mi smarować się oliwką migdałową czy jakoś tak, ale niestety mi nie pomogło. Moja koleżanka nie smarowała sie niczym i nie ma ani jednego, Ona przytyła 29 kg, a Ja 12, więc to zależy chyba od genów.

Gość mdvsbns
Ja stosowałam oliwkę dwa razy dziennie i rozstępów nie mam. Tak radzono w szkole rodzenia

ja smarowałam pharmaceris-foliacti i perfecta mama pare razy w ciągu dnia i cieszyłam pyska do 38 tygodnia ciązy. wtedy w 38 TC na moim brzuchu i na boczkach pojawiły sie czerwone gałęzie!!! a geny... hm sprawa sprzeczna. moja mama , siostra ,babcia nie miały a na mnie padło cholera