Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hhghhg

Problem z wagą, nie mogę schudnąć ;/

Polecane posty

Gość hhghhg

Od jakiś 2 miesięcy, bardzo ograniczyłam jedzenie , jem jedynie obiad i coś słodkiego, albo jem tylko jakieś płatki owsiane, wafle ryżowe itp, mleko piję chude 0,5%, wodę, zero słodkich napoji. Prawie codziennie kręcę na hula hop 45 minut, czasami ćwiczę, biegałam. A waga spadła jedynie z 63 do 59,5 kg przy wzrosćie 170 cm ;/;/

Gość _pani robak_
błąd nowicjuszy...musisz jeść 4,5 małych/malutkich posiłków w ciągu dnia i do tego ruch, dużo wody, wówczas przemiana materii jest większa, efektywniej się chudnie, ważysz już mało naprawdę, jaki masz cel?

Gość hhghhg
piję minimum 1,5 l wody dziennie, kilka herbat. Tak 55, marzeni 53 :)

Gość waszszszka
może masz popsutą wagę?

Gość hhghhg
myślę, że waży prawidłowo...

Gość hhghhg
chyba jakbym jadła 5 posiłków byłabym gruba jak słoń ;/ ja nawet odpuszczam sobie jakiś kefir czy jakbłko i w sumie prawie tylko do obiadu się ograniczam...bo myślę, że jakbym jeszcze jadła owoce, kefiry śniadania to byłabym jak słoń ;/

Gość _żmijka_
nie jedz słodyczy - wzamian jedz owoce lub suszoną żurawinę, jedz dużo zielonego, bo to mało kalorii (sałaty, kapusta słodka, kiszona, ogórek, kiwi), ja jem często zupy, gotowane na wywarach z warzyw bez mięsa, mają mało kalorii (ogórkowa, pomidorowa, warzywna, szczawiowa...), pieczywo ogranicz, najwyżej prawdziwe razowe/grahamki, twaróg chudy, nie jedz żółtego sera bo strasznie kaloryczny, makaron tylko razowy - najważniejsze to żeby jeść częściej ale małe porcje

Gość fasolóffffka..
Jedząc pięć, dobrze zbilansowanych posiłków w ciągu dnia, w odstępach 2-3 godzinnych, utrzymujemy w organizmie właściwy poziom insuliny, spalamy kalorie i unikamy tym samym odkładaniu się tłuszczu. Jedząc częściej a mniej, wyrabiamy w sobie zdrowy nawyk, aby dieta była bardziej różnorodna i bogata w witaminy. W ten sposób skutecznie kontrolujemy wagę ciała, hamujemy nadmierny apetyt i zapobiegamy uczuciu głodu. Dzięki przyzwyczajeniu swojego organizmu do systematycznego jedzenia, krótkim przerwom między posiłkami bez trudu zapominamy o słodkich przekąskach i wizytach w fast-foodach. A zamiast ospałości i zmęczenia, zawsze mamy w sobie dużo energii i chęci do życia. Tradycyjny model trzech posiłków dziennie dietetycy już dawno uznali za przestarzały. Jeszcze bardziej niezdrowy jest coraz powszechniejszy zwyczaj jadania tylko dwa razy dziennie z reguły lunchu i obfitej kolacji. Jedząc zbyt dużo naraz, podnosimy nadmiernie poziom insuliny we krwi i niezdrowo rozpychamy nasz żołądek. Organizm zmuszony jest wtedy spalać węglowodany zamiast tłuszczu, dlatego nawyk spożywania małej liczby obfitych posiłków powoduje tycie.

Gość hhghhg
może nie uwierzycie, ale pierczywo jem sporadycznie, jeśli jem to żytnie, pumpernikiel. Sera żółtego prawie w ogóle, bo jem jedynie obiad, a jak coś jeszcze to jakiś kefir, płątki, otręby itp serm biał jak jem to chudy lub półtłusty, nie jem ziemniaków. Fast foody też prawie w ogóle.

Gość gdybyś jadła 5-6 MAŁYCH
posiłków dziennie jak ja, to nie musiałabyś marzyć o wadze 53 kg przy 170cm wzrostu tylko stałoby to się faktem;) poza tym nie rozumiem dlaczego narzekasz? schudłaś i tak 3,5 kg, a to niby mało jak na 2 miesiące? ile miałabys schudnąć w takim czasie? lepiej chudnąć powoli i na stałe niż odwrotnie

Gość gdybyś jadła 5-6 MAŁYCH
a w ogóle ile masz lat?

Gość poznalas pakola w barze i od
metabolizm Ci nie dziala tak jak powinien, bo go nie pobudzasz Ci ktorzy pisza o 4-5 posilkach dziennie maja racje poza tym chyba lepiej schudnac powoli i nie wiem efektu jo-jo

Gość hhghhg
wiem, że lepiej powoli...chyba macie rację lepiej jeść mało a często, niż raz dziennie, bo organizm nie robi zapasów ;/ Mam 21 lat, 170 cm wzorstu, dziś się ważyłam i było 59,3 albo 59,5 kg nie pamiętam dokładnie. Moje wybiary 86- 68 -96.

Gość hhghhg
up

Gość jak masz problemy z nadwagą
to połóż się pod walec drogowy, najbardziej skuteczna "dieta"

Gość hhghhg
hahah ja pytam poważnie...bo dla mnie to problem.

Gość dietetyczka sie kłania
:):)

Gość hhghhg
to niech się dietetyczka wypowie :)

Gość hhghhg
up

Gość hhghhg
up

Gość nie rozumiiem za bardzo??
masz 170 cm takie wymiary i chcesz schudnac 6 kgg?? normalna jestes ?? jak ty chcesz wygladac jak karykatura kobiety??

Gość Kasik1212
musisz byc cierpliwa ja zaczelam sie odchudzac w drugim tygodniu stycznia schudlam z 57 do 53kg tez mialam takie okresy ze wgaga stala w miejscu ale za jakis czas sie ruszyla teraz jestem zadowolona aby tylko utrzymac te wage mam 165 wzrostu

waga nie spada bo ty nie masz co zrzucać... teraz to ci grozi wychudzenie

Gość hhghhg
mam taką nadzieję....będę dalej wytrwała, chociaż wiem, że teraz będę miała mniej czasu na ćwiczenia, bo ferie mi się skończyły, ale za to więcej innego ruchu i obowiązków - studia, więc też będę ciągle w jakimś ruchu, stresie, o jedzeniu nie bedzie się tak myśleć.

Gość ja mam podobne wymiary
przy 163cm wzrostu i 56kg i chce sie odchudzic,ale ja przy Tobie mala jestem:P