Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy matka moze mi zabrac dziec

Czy matka moze mi odebrać dziecko?

Polecane posty

Jak wyzej, czy matka moze mi odebrac dziecko? Mam 20 lat i bardzo zle uklada mi sie z rodzicami, chciałabym sie wyniesc do narzeczonego. Z tym ze jesli to zrobie matka grozi ze odbierze mi moje malenstwo bo uwaza ze jestesmy za biedni i głupi by je wychowac. Fakt, ja nie mam pracy, niestety jestem zmuszona przerwac nauke (rodzice nie chca mi pomoc w kontynuowaniu nauki , tzn nie interesuje ich skad wezme na opiekunke), narzeczony nie ma pracy legalnej, ale ma pieniadze, mieszkalibysmy z jego rodzina ktora ma stale dochody . Matka dodam pije i to bardzo czesto, ale pracuje i przez swoje pijanstwo nie zdarzylo jej sie jeszcze np. nie isc do pracy. Ojca ogolnie nie wiele obchodzi on raczej nie pomoglby jej odebrac mi dziecka. Jest szansa ze jej sie to uda? Jak jakies niescislosci to na wszystko odpowiem.

Gość co za zbieg okolicznosci
juz byl ten temat a to nie jest matka! tylko potwor, ktos kto chce krasc CUDZE DZIECKO!

Gość ruanda
Jakie szanse? żadne, ot, co. Szczególnie babcia, która ma problem alkoholowy. Może ci nasłać opiekę społeczną, ale póki dziecko nie jest zaniedbywane - nic nie zrobią.

tak byl temat ale bylo malo odpowiedzi a j potrzebuje Waszej pomocy juz teraz :( mala ma sie dobrze, wszystkie wizytacje zaliczam bardzo pozytywnie, mala jest zdrowiutka, ladnie przybiera na wadze, nie ma odlezyn, zawsze "czysta i pchnaca", niczego jej nie brakuje wg mnie.

nie zabiorą ci dziecka jeśli nie będzie mu się działa krzywda i nie będzie zaniedbane. bieda nie jest wystarczającą przesłanką. tak jak ktoś napisał - matka może zgłosić do ośrodka pomocy społecznej, do sądu lub na policję, że źle się opiekujesz dzieckiem i oni mają obowiązek to sprawdzić i rozpatrzyć. ale jeśli wszystko będzie ok to nie masz się czym martwić.

krotko i na temat: Twoja matka stosuje szantaz emocjonalny wzgledem Ciebie, nie ma powodow zeby odebrala Ci dziecko, za to takimi grozbami doskonale potrafi wplynac na Ciebie, nie zastanawiaj sie tylko wyprowadzaj jak najdalej od toksycznej rodzicielki

Gość Karolyne...
Nie ma prawnej opcji by ona pzrejełą opiękę nad twoim dzieckiem, szcególnie jeśli am provblemy z alkoholem.

Gość MAM ROZWIĄZANIE
nie przerywaj nauki tylko pozwij matkę o alimenty - póki sie uczysz, do 25 roku życia masz szansę na uzyskanie od rodziców (swoich) alimentów. Nie ma mozliwości, aby odebrała ci dziecko, nie bój się.

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Matka nie ma szans odebrac Ci dziecka, nie bój sie

Dzieki za rady, juz mniej sie martwie o to. Podalabym ja o alimenty ale duzo jej zawdzieczam jesli chodzi o inne sprawy, tak sobie mysle i chyba od pewnego czasu podswiadomie uznala ze teraz moja kolej i dlatego sie na mnie wyzywa. Bo ja bym chciala zostac w domu i uczyc sie ale przez to ze jestem traktowana od pewnego czasu, zwlaszcza gdy zaszlam w nieplanowana ciaze, jak pasozyt nie chce tu juz byc, u narzeczonego bedzie "ciasno" ale damy rade, wyniose sie.

Gość gość
Idz do szkoły bedziesz kiedys zalowala ze jej nie skonczylas mowie ci szczezrze a wtedy zobaczysz zawsze ci ktos pomoze pozdrawiam

Gość gość
Mam taki sam problem. Tylko ze ja mam 19 lat i moja matka byla opiekunem prawnym mojej corki. Bo nie mialan 18 lat alw czy to znaczy ze moze mi odebrac prawa do dziecka ?? Straszy mnie ze jak sie wyproowadze to mi ja odbierze bo jesrem za mloda i za glupia. A po za tyn chce mi zniszczyc związek z narzeczonyn. Ale ja przeciez mam prawo ulozyc sobie bez niej zycie.

Jestem w podobnej sytuacji lecz mam 25 lat i już troje dzieci przez ostatni rok zostawiłam pod opieką mojej mamie dwoje dzieci i wyjechalam za granicę lecz no niestety za parę miesiecy dowiedziałam się ze jestem w ciąży.I teraz dokładnie mija rok jak nie mogę zabrać od niej dzieci szantazuje mnie ze mam jej zapłacić za opiekę nad dziećmi i za trzy miesiące które u niej mieszkalam.Wszyscy się zbuntowali przeciwko mnie ale już sama nie wiem co mam zrobić a chce zabrać dzieci za granicę bo wiem ze tu mogę im zapewnić lepsze życie a nie tak jak moja matka mi zeby zarobić to na ulice z grzybami mnie wysylala nie chce by moje dzieci miały takie życie

Gość gość
Witam. Mam podobną sytuację. Niestety nie powiodło mi się z ojcem dziecka, później pojawił się tzw pan narzeczony do którego dziecko zwracalo się tato wiec juz miała ich dwóch. Niestety nie wyszło bo go po 4 latach przerosło i liczyły się tylko finanse. Teraz mam szansę na szczęście lecz rodzina jest przeciwko. Dla dziecka mój partner również oddal by wszystko wiec planujemy ślub i adopcje gdyż jestem jedynym opiekunem prawnym dziecka. Matka truje mi życie już od lat więc poniekąd zawdzięczam jej rozpad związków gdyż zawsze miała lepsze rozwiązanie. Teraz gdy się zbuntowalam i słucham wyłącznie siebie jestem tą złą . Nawet lekarzowi to wmawia gdy idzie z dzieckiem moim do lekarza gdyż ja jestem w pracy. Rozumiem wasze problemy. Życzę szybkiego uwolnienia się od toksycznej matki.